Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Το Θέατρο Αλληλεγγύης για Παιδιά με την παράσταση Στη χώρα του Βασιλιά των Κλόουν στα Πολιτιστικά Κέντρα του δήμου Αθηναίων
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Το Θέατρο Αλληλεγγύης για Παιδιά με την παράσταση Στη χώρα του Βασιλιά των Κλόουν στα Πολιτιστικά Κέντρα του δήμου Αθηναίων

Η δράση του Θεάτρου Αλληλεγγύης για Παιδιά, συνεχίζεται για 15η χρόνια  και παρουσιάζει στα Πολιτιστικά Κέντρα του δήμου Αθηναίων, τη θεατρική παράσταση «Στη χώρα του Βασιλιά των κλόουν» της Συμέλας Μεσβελιάνη, με ελεύθερη είσοδο. Η δράση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και το Θέατρο του Νέου Κόσμου.
Πρόγραμμα παραστάσεων:
Παρασκευή 2  Δεκεμβρίου 2016
17:30 Πολιτιστικό Κέντρο  Κάτω Πατησίων (Κουρτίδου &Στρατηγού Καλλάρη, τηλ 2108313496
Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016
11:00 Πολιτιστικό Κέντρο  Άνω Πετραλώνων (Δημοφώντος 164, τηλ.: 2103412183)
Παρασκευή 9  Δεκεμβρίου 2016
19:00 Πολιτιστικό Κέντρο Βαφειοχωρίου (Βαφειοχωρίου & Καρολίδου 2, τηλ.: 2106427770)    
Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016
18:00  Πολιτιστικό Κέντρο Σεπολίων (Λαμπόβου 4, τηλ.: 2105130854)
Κυριακή 8 Ιανουαρίου  2017
17:00 Πολιτιστικό Κέντρο Κυψέλης (Καλογερά 18, τηλ.: 210-8821428)
Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017
17:00 Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60, τηλ.: 210 2011151)
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Θέατρο του Νέου Κόσμου και τη δράση του «Θεάτρο αλληλεγγύης για παιδιά», δηλαδή της κινητής του μονάδας θεάτρου για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα ή ανήκουν σε άλλες ευαίσθητες ομάδες, παρουσιάζει τη συγκεκριμένη θεατρική παράσταση, πέραν των Πολιτιστικών του Κέντρων, σε ιδρύματα, νοσοκομεία, ειδικά σχολεία, αλλά και σε δημοτικά σχολεία του δήμου Αθηναίων.

Υπόθεση του έργου:
Το έργο «Στη χώρα του Βασιλιά των κλόουν» είναι μια παράσταση που από συνειδητή επιλογή αποδίδεται κυρίως… χωρίς γλώσσα! Τα πρόσωπα του έργου μιλούν μια επινοημένη, «ακαταλαβίστικη» γλώσσα, που ακριβώς γι’ αυτό θα γίνεται εύκολα αντιληπτή από όλα τα παιδιά, είτε μιλούν ελληνικά είτε όχι.
Η Λούνα και ο Σαμάν φτάνουν στη χώρα του βασιλιά των Κλόουν. Έρχονται από πολύ μακριά και ονειρεύονται να ζήσουν σ’ αυτόν τον θαυμαστό τόπο και να γίνουν κι αυτοί δύο μικροί κλόουν. Όμως, ο βασιλιάς της χώρας, Φαμπ, τους υποδέχεται με καχυποψία και αυστηρότητα. Οι διαφορετικές γλώσσες που μιλάνε, ο φόβος του ξένου, του άγνωστου και του αλλιώτικου θα δημιουργήσουν ανάμεσα στους τρεις ήρωες κωμικές παρεξηγήσεις και συγκρούσεις, αλλά σιγά σιγά θα βρεθεί ο τρόπος να επικοινωνήσουν και να ενωθούν μέσα από το γέλιο και το παιχνίδι.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Επιμέλεια κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου
Μουσική: Λευτέρης Βενιάδης
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθοί σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργουδάκη, Κατερίνα Καλαντρανάκη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Σταύρος Γιαννουλάδης, Νάνσυ Σιδέρη, Θοδωρής Σκυφτούλης
Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.