Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

Εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος

Photo: Jo Black
Το 25ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών γιορτάζει την Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αστρονομίας Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεσκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ακολουθεί το πρόγραμμα:
4-10 Οκτωβρίου 2014
Αναγνωρίζοντας τη γοητεία του Διαστήματος και των διαστημικών πτήσεων για την ενίσχυση της παιδείας των μαθητών σε θέματα STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) καθώς και ότι το Διάστημα κατά τεκμήριο είναι το απόλυτο διαθεματικό μέσον για τη διδασκαλία της Ιστορίας, Γεωγραφίας, Φυσικών Επιστημών, Περιβάλλοντος, Αγωγής Υγείας, Λογοτεχνίας και Θρησκείας, το Σχολείο μας επέλεξε να συμμετέχει  για δεύτερη συνεχή χρονιά στον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος,  που για εφέτος έχει ως σύνθημα “SPACE Guiding your way” «Το Διάστημα μας οδηγεί».    

Δευτέρα  6 Οκτωβρίου 2014:  Έναρξη εκδηλώσεων ώρα 10.00 π.μ.

α)    Ο κ. Νίκος Τρεμούλης εκ μέρους  της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης,  θα μιλήσει στους μαθητές όλων των τάξεων για τον  Ήλιο και η ευαισθητοποίηση των μαθητών θα ολοκληρωθεί  με ηλιακή παρατήρηση μέσω δύο τηλεσκοπίων, στο προαύλιο του Σχολείου την οποία θα παρακολουθήσουν, καιρού επιτρέποντος, οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης. Υπεύθυνος της δράσης ο αστροφωτογράφος Αντώνης Φαρμακόπουλος. 
β) το Σχολείο μας συμμετέχει με την αποστολή Mission X Αθλήσου όπως ένας αστροναύτης  στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014: Έναρξη εκδηλώσεων ώρα 10.00 π.μ.

Ο  Δρ. Δημήτριος Παρώνης, μέλος του ερευνητικού προσωπικού του ΙΑΑΔΕΤ  θα  μιλήσει στους μαθητές της  Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης με θέμα «Παρατήρηση της Γης από το Διάστημα». Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και μαθητές  της  Ε΄ τάξης του 2ου Δημ.  Σχολείου Αχαρνών.
Προβολή βιντεοκλίπ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος: «Η Γη από το Διάστημα, Η χερσόνησος της Αττικής». Ακολουθεί συζήτηση με τους μαθητές.

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014: Έναρξη εκδηλώσεων ώρα 10.00 π.μ.
Ο Δρ. Μανώλης Γεωργούλης, Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην European Space Agency, Ερευνητής στο Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών, θα μιλήσει στους μαθητές της Δ΄, Ε΄, και Στ΄. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και μαθητές  της  Στ΄ τάξης του 15ου Δημ.  Σχολείου Αχαρνών.
Προβολή βιντεοκλίπ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος: «Διάστημα, Το μέλλον της ανθρωπότητας».  Ακολουθεί συζήτηση με τους μαθητές.

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014:  Έναρξη εκδηλώσεων ώρα 10.00 π.μ.
Η Δρ. Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού, υπεύθυνη σε θέματα Διάχυσης Επιστήμης του ΙΑΑΔΕΤ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα μιλήσει στους μαθητές της Β΄, Γ΄,  Ε΄ και Στ΄ τάξης με θέμα « Ήχοι από το Διάστημα». Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και μαθητές της  Στ ΄ τάξης του 22ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.
Προβολή βιντεοκλίπ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος: Η Γη από το Διάστημα, Αθήνα, η πόλη της γνώσης. Ακολουθεί συζήτηση με τους μαθητές.
Επ΄ ευκαιρία της συνεργασίας μας με τα Σχολεία που θα μας επισκεφθούν, θα δοθούν πληροφορίες στους εκπαιδευτικούς για τον τρόπο εφοδιασμού δωρεάν εκπαιδευτικού υλικού για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA.)  Οι μαθητές των προσκεκλημένων Σχολείων θα ξεναγηθούν στους διαστημικά διαμορφωμένους  χώρους του Σχολείου μας.

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014:
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την επίσκεψη των τάξεων Γ΄, Ε΄ και Στ΄ στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.