Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Σεπτεμβρίου 2016
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Σεπτεμβρίου 2016

Από το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, το «Παιδικό Μουσείο της Αθήνας» ανοίγει και πάλι για το κοινό με τα αγαπημένα εκθέματά του.
Τα Σαββατοκύριακα υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα που σχεδιάζονται από το εκπαιδευτικό τμήμα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου (ΕΠΜ) για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Κάθε μήνας είναι αφιερωμένος και σε μία διαφορετική θεματική και κατηγορία συλλογών του ΕΠΜ και έτσι τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με τα αντικείμενα των συλλογών του ΕΠΜ. Στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, η  μάθηση υποστηρίζεται από τα πραγματικά αντικείμενα, τις χειροπιαστές εμπειρίες και το παιχνίδι.
Τα τρισδιάστατα εκθέματά του είναι ειδικά σχεδιασμένα για να διεγείρουν την περιέργεια και να παροτρύνουν τα παιδιά να μπουν στη διαδικασία της μάθησης και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά μέχρι 12 χρόνων, αλλά και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους.
Τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:
*Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-6 χρόνων, με θέμα την κατηγορία συλλογών του ΕΠΜ  «Ο κόσμος γύρω από τον άνθρωπο», Φυσικά Αντικείμενα

Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 και
Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

«Ένα βότσαλο στην άμμο»
Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με φυσικά υλικά από τις συλλογές του Μουσείου και συνδέουν τη φύση με την τέχνη. Με άμμο, βότσαλα και κοχύλια δημιουργούν μια σύνθεση που βασίζεται στις εμπειρίες τους από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

«Σπίτια και… σπίτια»
Τα παιδιά εξοικειώνονται με διάφορα υλικά από τα οποία μπορεί να χτιστεί ένα σπίτι. Ανακαλύπτουν την αντοχή τους, την πλαστικότητα και άλλες ιδιότητές τους και «χτίζουν» σπίτια από διαφορετικά υλικά.
Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά 3-6 χρόνων
11:00 – 11:45, 12:00 – 12:45, 13:00 – 13:45, 14:00 – 14:45
H οικονομική συμμετοχή για 1 παιδί είναι 7,00 ευρώ, για 2 παιδιά είναι 6,00 ευρώ, για 3 παιδιά & άνω είναι 5,00 ευρώ & ενισχύει τους σκοπούς του Ε.Π.Μ.
Με την επίδειξη κάρτας ανεργίας, η οικονομική συμμετοχή για κάθε παιδί ανέρχεται σε 3,50 ευρώ.
*Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας 7-12 χρόνων, με θέμα την κατηγορία συλλογών του ΕΠΜ  «Ο άνθρωπος και ο χρόνος»

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου & Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016
 «Επιστροφή στο σχολείο»
Τα σχολεία άνοιξαν. Τι κάνουμε την πρώτη ημέρα; Τα παιδιά γνωρίζουν έθιμα και τελετές που πραγματοποιούνται με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε διάφορα μέρη του κόσμου.
Κατόπιν δημιουργούν έργα που αποτυπώνουν την προσωπική τους εμπειρία με την επιστροφή τους στο σχολείο.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016
«Γραμματογλυκίσματα»

Τα γράμματα μπορούμε να τα γράψουμε, να τα διαβάσουμε, αλλά και να τα δοκιμάσουμε. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διαφορετικούς τρόπους γραφής στην Ελλάδα και σε άλλα μέρη του κόσμου. Πειραματίζονται με τις συλλογές της κουζίνας (υλικά, σκεύη κ.λπ.) και δημιουργούν τη δική τους γλυκιά ζύμη, με την οποία θα σχεδιάσουν γράμματα και λέξεις.
Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά 7-12 χρόνων είναι:
12:00 – 13:00
H οικονομική συμμετοχή για 1 παιδί είναι 8,00 ευρώ, για 2 παιδιά είναι 7,00 ευρώ, για 3 παιδιά & άνω είναι 6,00 ευρώ & ενισχύει τους σκοπούς του Ε.Π.Μ.
Με την επίδειξη κάρτας ανεργίας, η οικονομική συμμετοχή για κάθε παιδί ανέρχεται σε 4,00 ευρώ.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 & ώρες 12:00 – 13:00
Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που για το 2016 έχει τον γενικό τίτλο «Βία και ανεκτικότητα» και υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα
*«Οι Έτσι και οι Αλλιώς» για παιδιά ηλικίας 7-12 χρόνων
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασίζεται σε μια ιστορία, η οποία γίνεται αφορμή ώστε τα παιδιά μέσα από βιωματικές και στοχαστικές δραστηριότητες να καλλιεργήσουν την αποδοχή και τον αλληλοσεβασμό και παράλληλα να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα της διαφορετικότητας, να αντιμετωπίσουν την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τις προκαταλήψεις.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2103312995
Δεν απαιτείται οικονομική συμμετοχή

Παιδικό Μουσείο Αθήνας: Κυδαθηναίων 14 , Πλάκα, τηλ. 210 3312995  e-mail : info@hcm.gr   
H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας είναι ελεύθερη


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.