Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Συνεχίζονται οι εγγραφές μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κορυδαλλού
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Συνεχίζονται οι εγγραφές μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κορυδαλλού

Συνεχίζονται οι εγγραφές μαθητών και εθελοντών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο , με στόχο να στηρίξει μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης,  ώστε να καταστεί εφικτή με αξιοπρεπείς όρους η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία. Τα μαθήματα ξεκίνησαν πέρσι με την Μελέτη για μαθητές Δημοτικού, ενώ στόχος είναι να επεκταθεί φέτος και σε Γυμνάσιο και Λύκειο,, ανάλογα και με την προσφορά καθηγητών.
Η παρεχόμενη εκπαιδευτική υποστήριξη προέρχεται αποκλειστικά και αφιλοκερδώς από  εθελοντές εκπαιδευτικούς, εν ενεργεία και συνταξιούχους, καθώς και φοιτητές, που έχουν δηλώσει ή θα δηλώσουν συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται 
  • στο 1ο Δημοτικό, πλ. Αγ. Γεωργίου και Χ. Τρικούπη 15 
  • και στο 2ο Γυμνάσιο, Ψαρρών 15. 
«Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε οικογένεια της πόλης,
 Το Κοινωνικό Φροντιστήριο έρχεται να στηρίξει κάθε μαθητή που χρειάζεται πρόσθετη διδακτική υποστήριξη, αλλά η οικογένεια αδυνατεί να ανταποκριθεί. Ο Δήμος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και παρέχει την υλικοτεχνική υποδομή. Η προσπάθεια όμως ανήκει σε εθελοντές, σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές, που ευαισθητοποιούνται. Κοινός μας στόχος η κρίση να μη στερήσει ευκαιρίες από μαθητές με δυνατότητες και θέληση»
αναφέρει ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.
Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι μαθητές των σχολείων του Δήμου, οι οποίοι θα εγκριθούν μετά από αίτησή τους και υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών στο Τμήμα Προγραμματισμού & Ανάπτυξης, Δημαρχείο Κορυδαλλού, Γρ. Λαμπράκη 240, 2ος όροφος (Γραφείο 213) ή με e-mail pr@korydallos.gr ή φαξ στο 210 4990450.
Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα είναι το συνολικό εισόδημα των οικογενειών, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία. Κατά την κατάθεση της αίτησης συμμετοχής στο κοινωνικό φροντιστήριο θα πρέπει επίσης να υποβληθούν τα εξής δικαιολογητικά:
1. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
3. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος.
Σε περίπτωση που δεν έχει παραλάβει εκκαθαριστικό σημείωμα από την Δ.Ο.Υ., υποχρεούται να προσκομίσει αντίγραφο της φορολογικής του δήλωσης που παρελήφθη από την Δ.Ο.Υ.. Επίσης στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ..
4. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας προνοίας (αν υπάρχει).
5. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (αν υπάρχει).
Παράλληλα, το Κοινωνικό Φροντιστήριο καλεί εκπαιδευτικούς, εν ενεργεία ή συνταξιούχους, καθώς και φοιτητές να προσφέρουν τις γνώσεις, την εμπειρία και μέρος από τον ελεύθερο χρόνο τους.
Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να στέλνονται ηλεκτρονικά στο pr@korydallos.gr ή στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Δημαρχείο Κορυδαλλού, Γρ. Λαμπράκη 240, 2ος όροφος (Γραφείο 216) ή με φαξ στο 210 4990450. Περισσότερες πληροφορίες  210- 4990410.


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.