Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2014 στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2014 στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής κληρονομιάς, ευρωπαϊκή γιορτή που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς θεσμούς και λαμβάνει χώρα το Σεπτέμβριο, συμμετέχει  στον εορτασμό, έχοντας για το κοινό δωρεάν είσοδο για όλους το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014.
Εναρμονίζοντας το πρόγραμμά του με τη φετινή θεματική του εορτασμού που είναι «Τα Πρόσωπα του Χρόνου», διοργανώνει δωρεάν δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Για τους μικρούς του φίλους, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου προσφέρει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, «Μικροί εργάτες εκπαιδεύονται», ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά από 7-11 ετών.
Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν στο εργοστάσιο φωταερίου, να μάθουν για τη γραμμή παραγωγής και να συμβάλλουν ουσιαστικά στην παραγωγή ενέργειας. Μέσα από παιχνίδια ρόλων, οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν τις ειδικότητες επαγγελμάτων που εργαζόντουσαν  στο παλαιό εργοστάσιο φωταερίου αλλά και τις συνθήκες  εργασίας.
Παράλληλα, για τους ενήλικες προσφέρεται θεματική ξενάγηση για το εργοστάσιο φωταερίου, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του κοινού στους ανθρώπους που συνέδεσαν τη ζωή τους με την ιστορία του εργοστασίου. Αναφορές γίνονται στους επιχειρηματίες και τους πολιτικούς, στους εφευρέτες και τους μηχανικούς, αλλά και στους απλούς εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής.
Τέλος, σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου του μουσείου (10.00-18.00) θα πραγματοποιούνται συνεχώς προβολές αρχειακού υλικού με θέμα τους ανθρώπους του εργοστασίου, τη γραμμή παραγωγής και τις συνθήκες εργασίας. Το αρχειακό υλικό θα εναλλάσσεται με την προβολή ανέκδοτης αρχειακής έρευνας με θέμα τα επαγγέλματα των κατοίκων της περιοχής βάσει των Οδηγών της εποχής 1900-1960, από την ομάδα των: Ευγενία Μπουρνόβα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών & Μυρτώ Δημητροπούλου, ιστορικός - ερευνήτρια. Οι προβολές θα λάβουν χώρα στο κτίριο του Νέου Υδαταερίου.
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 11854 Αθήνα
(είσοδος από την οδό Περσεφόνης)
Πρόσβαση:
Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός»
Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο»
Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»
Ώρες διεξαγωγής των δράσεων:
10.00 – 18.00      Προβολές αρχειακού υλικού και έρευνας (χώρος προβολών: Κτίριο: «Νέο Υδαταέριο»)
11.00 – 12.30      Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «Μικροί εργάτες εκπαιδεύονται». Έναρξη στο Κτίριο «Νέο Υδαταέριο» (χώρος εκπαιδευτικών προγραμμάτων)
13.00 – 14.00      Θεματική ξενάγηση. Σημείο εκκίνησης: Καμινάδα Β, Κεντρική Αυλή.
Για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα είναι απαραίτητες οι τηλεφωνικές κρατήσεις στο τηλ. 2103475535

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.