Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ: Πρόσκληση συμμετοχής πολιτών σε Εθελοντική Ομάδα «Πόλη κατά των διακρίσεων»
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ: Πρόσκληση συμμετοχής πολιτών σε Εθελοντική Ομάδα «Πόλη κατά των διακρίσεων»

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, καλεί κατοίκους της πόλης που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην ανάπτυξη του δημόσιου διαλόγου σε Θέματα κοινωνικής συνοχής, διαπολιτισμικής επικοινωνίας και καταπολέμησης των διακρίσεων, να συμμετέχουν στη συγκρότηση μιας Εθελοντικής Ομάδας Δράσης «Πόλη Κατά των Διακρίσεων».
12 ενεργοί πολίτες Θα επιδιώξουν, συμμετέχοντας εθελοντικά στην δράση και με τον συντονισμό του Δήμου, να ενεργοποιήσουν και να εμψυχώσουν τους κατοίκους της πόλης μας σε δράσεις που Θα ενισχύουν τους μεταξύ τους δεσμούς επικοινωνίας.
Αφορμή για την πρωτοβουλία αυτή είναι το διακρατικό έργο URGENT, που υλοποιείται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες, 2014-2020» από τον ΕΟΕΣ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ, ο οποίος έδωσε την δυνατότητα στον Δήμο να συμμετέχει σε αυτό πιλοτικά. Στόχος του έργου είναι η μείωση του στιγματισμού και των προκαταλήψεων μέσα από την ανάπτυξη του διαπολιτισμικού διαλόγου και την ενθάρρυνση δράσεων που υποστηρίζουν την κοινωνική συνοχή στις σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις. Οι δράσεις προωθούν την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στις πόλεις που συμμετέχουν στο έργο.
Οι κάτοικοι που επιθυμούν να συγκροτήσουν την εθελοντική ομάδα «Πόλη κατά των διακρίσεων» στην Αγία Βαρβάρας Θα:
  • συναντηθούν με εκπροσώπους του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, του ΕΟΕΣ Αμφικτυονία και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), τον επιστημονικό σύμβουλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που υποστηρίζει την υλοποίηση του έργου, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 6μμ στο Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα ενημερωθούν για την δράση και τα καθήκοντα που Θα αναλάβουν, 
  • παρακολουθήσουν επιμορφωτικό σεμινάριο για τις πολιτικές Των πόλεων κατα του ρατσισμού, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 9:00 π.μ. — 3:00 μμ, Μέγαρο Μήτρου Σουλιμιώτη, Σίφνου & Αγίου Γεωργίου, Αγία Βαρβάρα στην αίθουσα εκδηλώσεων, συμμετάσχουν σε επιμορφωτική συνάντηση για Το ρόλο των τοπικών κοινωνιών στο θέμα της μετανάστευσης, που θα πραγματοποιηθεί από στελέχη της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) στο Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, σε ημερομηνία που θα οριστεί μετά από συνεργασία με τους συμμετέχοντες, 
  • συμμετέχουν σε συναντήσεις που θα ορίσουν τα ίδια τα μέλη της ομάδας με τον επιστημονικό σύμβουλο/συντονιστή της ομάδας για να συνδιαμορφώσουν ένα τοπικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων.
Τα αποτελέσματα των δράσεων της εθελοντικής ομάδας Θα παρουσιαστούν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του έργου Urgent που Θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2018 στην Ελλάδα.
Δηλώσεις συμμετοχής, έως Τρίτη 3 Οκτωβρίου 
Πληροφορίες :
Λεωνίδας Αμπελιώτης: ΕΕΤΑΑ, 2131320681
Κωνσταντίνα Νέζη : Δήμος Αγίας Βαρβάρας, 2132019361,
Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.