Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2017
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2017

«Μνήμες που λανθάνουν, σημάδια που θυμούνται»
Την 18η Μαΐου εορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Η φετινή επέτειος έχει ως κεντρικό θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται».
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό με τριήμερη δράση που έχει τον τίτλο: «Μνήμες που λανθάνουν, σημάδια που θυμούνται».
Από την Τρίτη 16 Μαΐου έως την Πέμπτη 18 Μαΐου και ώρα 13:00, αρχαιολόγοι του μουσείου θα αφηγηθούν ιστορίες που κρύβονται πίσω από επιλεγμένα εκθέματα και σχετίζονται με λανθάνουσες τραυματικές μνήμες. Τι μυστικά κρύβει η πινακίδα Γραμμικής Β γραφής από το ανάκτορο της Πύλου; Για πού προορίζονται οι δύο άνδρες και οι οκτώ γυναίκες που αναφέρει; Τι μαγικές δυνάμεις μπορεί να είχε για τους αρχαίους η μικρή επιγραφή που σώζεται στο μολύβδινο πλακίδιο από τη Σαλαμίνα;
Αυτές και άλλες ιστορίες θα σας αποκαλύψουν έναν για πολλούς άγνωστο ή αμφισβητούμενο κόσμο της αρχαιότητας, ενώ άλλες αφηγήσεις θα σας γνωρίσουν πτυχές της νεότερης ιστορίας των αρχαιοτήτων.
Τρίτη 16, Τέταρτη 17 Μαΐου: ελεύθερη είσοδος στους επισκέπτες που θα συμμετάσχουν στις δράσεις
Πέμπτη 18 Μαΐου:  ελεύθερη είσοδος καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας
Δηλώσεις συμμετοχής 30 λεπτά πριν τη θεματική περιήγηση στις Πληροφορίες του Μουσείου
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.