Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη από το Πνευματικό Κέντρο Θρακ/νων
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη από το Πνευματικό Κέντρο Θρακ/νων

Καλωσορίζοντας την Ανοιξη το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων ανακοίνωσε ένα αφιέρωμα σε  έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους λυρικούς του θεάτρου και του κινηματογράφου σε εθνικό και διεθνές πλαίσιο, τον σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη.
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει, θεατρικές παραστάσεις, σεμινάρια και προβολές ταινιών και θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο του Πνευματικού  Κέντρου Θρακομακεδόνων σύμφωνα με το πρόγραμμα:
Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 και ώρα 20:00
Θεατρική παράσταση, "Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη".
Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:30
Σεμινάριο εκφοράς του λόγου, με τον Δήμο Αβδελιώδη.
Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 και ώρα 20:30
Κινηματογραφική ταινία, "Το Δέντρο που πληγώναμε".
Σάββατο 1 Απριλίου 2017 και ώρα 20:00
Θεατρική παράσταση, "Το Αμάρτημα της Μητρός μου".
Σάββατο 29 Απριλίου 2017 και ώρα 19:00
Κινηματογραφική ταινία, "Η Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων".
Ο Δήμος Αβδελιώδης, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς του θεάτρου και του κινηματογράφου, έχει συνδέσει το όνομά του με πρωτοποριακές και διακεκριμένες θεατρικές παραστάσεις που άνοιξαν νέους δημιουργικούς δρόμους στη θεατρική τέχνη σε εθνικό και διεθνές πλαίσιο.
Στις πιο πρόσφατες, την "Πλάτωνα Απολογία Σωκράτη" - που  ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο με τη συνεργασία του ΚΘΒΕ - παρουσίασε για πρώτη φορά στην ιστορία του θεάτρου, αλλά και της ερευνητικής φιλολογίας, την απαγγελία της αρχαίας ελληνικής με την δική του μέθοδο, ώστε να ακούγεται σαν φυσική και ζωντανή γλώσσα, αλλάζοντας ριζικά τη σχέση μας με τα αρχαία ελληνικά κείμενα.


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.