Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Adaptation Film Festival στο κινηματογράφο -Μικρόκοσμος
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Adaptation Film Festival στο κινηματογράφο -Μικρόκοσμος

Το νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ, Adaptation Film Festival, μια συνδιοργάνωση της MoovieReel και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, εστιάζει αποκλειστικά σε προσαρμογές λογοτεχνικών και θεατρικών έργων καθώς και graphic novels, και κάνει την πρώτη του εμφάνιση στον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας, από τις 2 έως και τις 8 Φεβρουαρίου του 2017 στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος».
Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται αποκλειστικά στον Κινηματογράφο «Μικρόκοσμος» από τις 16 Ιανουαρίου έως και 1 Φεβρουαρίου, 19:00-22:00, και κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, 17:00-23:00.
Η επίσημη έναρξη του 1ου Adaptation Film Festival, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, με την πανελλήνια πρεμιέρα της -υποψήφιας για 3 Goya- ταινίας του Agustí Villaronga, “Ο Βασιλιάς της Αβάνας / El Rey de la Habana”, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο best-seller του Pedro Juan Gutiérrez. Το βιβλίο του συγγραφέα τον οποίο τα διεθνή Μέσα έχουν χαρακτηρίσει ως «κουβανό απόγονο του Charles Bukowski» κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο».
Μετά την προβολή, και σε συνεργασία με τη Fischer, θα ακολουθήσει party με ελεύθερη είσοδο στο Tiki Bar (Φαλήρου 15, Μετρό Ακρόπολη), με special guest DJ, τον μουσικό και συγγραφέα, Μιχάλη Δέλτα (Το CD του “Life Is Now” κυκλοφορεί από την Inner Ear Records. Το βιβλίο του «Το Φως Των Λέξεων» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Οδός Πανός»).
Ανάμεσα στις προβολές του Adaptation Film Festival η avant-première, της νέας ταινίας του Fatih Akin, “Βερολίνο, Αντίο / Tschick“, μεταφορά του best-seller του Wolfgang Herrndorf, «Βερολίνο, γεια» (Εκδόσεις Κριτική). Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Φεβρουάριο από τη Rosebud.21.
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει το "Tschick-y Party" στο Tiki Bar (Φαλήρου 15, Μετρό Ακρόπολη), με ελεύθερη είσοδο, από την ομάδα του κινηματογραφικού site Cinepivates.gr και guest DJs τον σκηνοθέτη Θανάση Νεοφώτιστο και τον DJ και μουσικό παραγωγό Στέλιο Καραμπίνα.
 Ακόμη μία πρεμιέρα του Φεστιβάλ θα είναι η -προτεινόμενη για 9 βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου της Αυστραλίας- “Η Κόρη / The Daughter” του Simon Stone, με τους Geoffrey Rush, Miranda Ottο και Sam Neill. Η ταινία, βασισμένη στο θεατρικό του Ερρίκου Ίψεν, «Η Αγριόπαπια», αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στις αίθουσες από τη Neo Films.
Από το Φεστιβάλ Καννών (εναρκτήρια ταινία του τμήματος Un Certain Regard το 2015), έρχεται μία ακόμη πρεμιέρα, η ιαπωνική ταινία “Γλυκό Φασόλι / Sweet Bean”, της Naomi Kawase, βασισμένη στο βιβλίο “An” του Durian Sukegawa, μια τρυφερή ιστορία που κέρδισε κοινό και κριτικούς παγκοσμίως, για την πρωτότυπη και ταυτόχρονα ανθρώπινη ματιά της. Η ταινία θα βγει στις αίθουσες τον Φεβρουάριο από την Mikrokosmos & Flisvos Films.
Από το συγκλονιστικό αστυνομικό θρίλερ, "Η Σιωπή των Δέντρων / The Treatment" (βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Mo Hayder από τις Εκδόσεις Διόπτρα), το αποκαλυπτικό, υποψήφιο για Goya, animation "Ψυχοναύτες, τα Ξεχασμένα Παιδιά / Psiconautas, los niños olvidados" (βασισμένο στο ομώνυμο graphic novel), τη μυστικιστική ταινία "Τα Ορφανά του Ελ Ντοράντο / The Orphans of Eldorado" (βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Milton Hatoum), τη μεταφορά του Broadway θεατρικού έργου "Ταιριάζει; / Match" του Stephen Belber (με τον Patrick Stewart στην πλέον συγκλονιστική ερμηνεία της καριέρας του), και τη νέα μεταφορά του διηγήματος της Marguerite Duras «Δέκα Και Μισή Καλοκαίρι Βράδυ» με τίτλο "Η Καταιγίδα Μέσα της / The Storm Inside" (το διήγημα έχει μεταφερθεί και παλαιότερα στη μεγάλη οθόνη, σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασσέν με τους: Μελίνα Μερκούρη, Peter Finch και Romy Schneider), το Adaptation Film Festival καλύπτει ένα ευρύ φάσμα λογοτεχνικών ειδών, που δε θα αφήσει κανένα βιβλιόφιλο (και σινεφίλ) παραπονεμένο.
Φυσικά δε θα λείψουν και παλαιότερες, κλασσικές ταινίες του είδους όπως:
- «Η Πρωινή Περίπολος» του Νίκου Νικολαΐδη, το παράξενο σύμπαν της οποίας δομείται από κείμενα των Raymond Chandler, Philip K. Dick, Daphne du Maurier και Herman Raucher. Με αφορμή τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας θα προηγηθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη Χρήστο Χουλιάρα, μοντέρ στις τελευταίες ταινίες του Νίκου Νικολαΐδη, την πρωταγωνίστρια της ταινίας, Μισέλ Βάλεϊ, και τον Ιορδάνη Κουμασίδη, διδάσκοντα στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο -συγγραφέα. Τη συζήτηση συντονίζει η κριτικός κινηματογράφου, Αγγελική Στελλάκη.
- "Οιδίπους Δήμαρχος / Oedipo Alcalde" με τον σκηνοθέτη Jorge Alí Triana, να κινηματογραφεί μοναδικά την αριστουργηματική απόπειρα του Gabriel García Márquez μεταφέροντας την πασίγνωστη τραγωδία του Σοφοκλή στη σύγχρονη κοινωνία της Κολομβίας.
- "Ο Κύριος Προυστ / Céleste" του Percy Adlon, βασισμένη στα απομνημονεύματα της οικονόμου του διάσημου συγγραφέα Marcel Proust, Céleste Albaret.
-"Χιροσίμα Αγάπη Μου / Hiroshima Mon Amour", το διαχρονικό αριστούργημα του Alain Resnais, σε σενάριο της συγγραφέως Marguerite Duras.
Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, το Adaptation Film Festival κατεβάζει επίσημα αυλαία με την -βραβευμένη στο διεθνές φεστιβάλ του Karlovy Vary- ταινία "Παράδοξη Ευτυχία / Original Bliss" του Sven Taddicken, με τους Martina Gedeck (Οι Ζωές των Άλλων) και Ulrich Tukur (Η Λευκή Κορδέλα), βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της A.L. Kennedy. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Μάρτιο από τη Danaos Films.

Παράλληλες δράσεις
- Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο θα γίνει παρουσίαση του έργου του Pedro Juan Gutiérrez.
- Σεμινάριο δημιουργικής γραφής με ελεύθερη είσοδο.
- Στο πλαίσιο της δράσης "Petit Plan - Κινηματογράφος για εφήβους" θα προβληθούν με ελεύθερη είσοδο για Λύκεια της Αττικής οι ταινίες: «Βικτώρια» (μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του νομπελίστα Knut Hamsun), «Είμαι η Νοτζούμ: 10 Ετών και Διαζευγμένη» (βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα) και «Εγκρίνεται η Υιοθεσία» (βασισμένη στο comic album, Couleur de peau: miel).
- Στο πλαίσιο της δράσης "Gros Plan", για την καταγραφή των τάσεων του Ελληνικού κοινού, θα προβληθούν οι ταινίες: «Θραύσματα Αγάπης» (βασισμένη στο μυθιστόρημα Fragmentos de amor furtivo) και «Η Ανάκριση», η περιβόητη ανάκριση του διοικητή του Άουσβιτς, Ρούντολφ Ες, λίγο πριν την εκτέλεσή του, βασισμένη σε στοιχεία της αυτοβιογραφίας του.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.adaptationfestival.gr
Adaptation Film Festival Info

2-8 Φεβρουαρίου 2017
Κινηματογράφος «Μικρόκοσμος»: Λεωφ. Συγγρού 106, στάση μετρό Συγγρού-Φιξ, τηλ.: 210-9230081
Εισιτήριο προβολής: € 6
Απογευματινές προβολές των 18:00:  ελεύθερη είσοδος στους πρώτους 30 ανέργους / ΑμΕΑ με επίδειξη ισχύουσας κάρτας.

Ώρες λειτουργίας ταμείου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, 2-8 Φεβρουαρίου, 17:00-23:00

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.