Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Ανακαλύψτε τις Γειτονιές της Αθήνας με το Ποδήλατο-εξερευνούμε την 3η Δημοτική Κοινότητα
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Ανακαλύψτε τις Γειτονιές της Αθήνας με το Ποδήλατο-εξερευνούμε την 3η Δημοτική Κοινότητα

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου η φιλόδοξη δράση του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων "Πόλεις για Ποδήλατο", εκτίνεται στην 3η Δημοτική Κοινότητα και καλούνται μικροί και μεγάλοι να επιχειρήσουν τη βόλτα με το ποδήλατό τους.
Με εκκίνηση από το τέρμα του πεζόδρομου της οδού Ερμού, απέναντι από την Τεχνόπολη, διασχίζουμε τον πεζόδρομο ανηφορίζοντας προς το Θησείο. Στη συνέχεια ακολουθούμε τη διαδρομή προς τα Πετράλωνα και επιστρέφουμε από τον ποδηλατόδρομο της Αθήνας σε μια διαδρομή ιστορικά και αρχιτεκτονικά ενδιαφέρουσα.
Εκκίνηση: 10:30, Ερμού και Πειραιώς, έξω από τον Κεραμεικό.
Η δράση αποσκοπεί στην  ένταξη της καθημερινής χρήσης ποδηλάτου στις γειτονιές της Αθήνας, εκεί όπου ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι χαμηλότερος όπως και οι ταχύτητες των οχημάτων. Όταν κάποιος κινείται σε επίπεδο γειτονιάς, προκειμένου να πάει για τα καθημερινά ψώνια του, για καφέ ή στο γυμναστήριο, οι αποστάσεις που καλείται να καλύψει είναι συνήθως από 500 μέτρα έως 2 χιλιόμετρα. Αποστάσεις δηλαδή που είναι εύκολο, πρακτικό και λογικό να τις κάνει με το ποδήλατο. Αρκεί να το εντάξει στις επιλογές του!
Στους στόχους της δράσης που θα ολοκληρωθεί  την Άνοιξη του 2017 περιλαμβάνονται η προώθηση και ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου σε τοπικό επίπεδο, στα 7 Κοινοτικά διαμερίσματα του δήμου Αθηναίων, η ανάδειξή του ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης για μικρές αποστάσεις, η αύξηση του αριθμού των χρηστών ποδηλάτου στους δρόμους που θα έχει ως επακόλουθο και την ύπαρξη μεγαλύτερης ασφάλειας για τους δημότες και τη μείωση των ταχυτήτων των αυτοκινήτων.
Στο πλαίσιο των δράσεων "Στις Γειτονιές με Ποδήλατο", ο χορηγός της εκδήλωσης, η CYTA κάνει δώρο ένα κράνος με κάθε αγορά ποδηλάτου Ideal που θα πραγματοποιηθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου 2016.Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.