Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Στα Παλάτια της Κνωσσού: Μυθολογώντας πίσω στον χρόνο
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Στα Παλάτια της Κνωσσού: Μυθολογώντας πίσω στον χρόνο

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο Αχαρνών θα παρουσιαστεί μια εξαιρετική παράσταση που συνδυάζει παιδικό χοροθέατρο, εικαστικά & μουσική και συνδιοργανώνεται, από τον Δήμο Αχαρνών και τη Σχολική Κοινότητα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θρακομακεδόνων
Πρόκειται για μια πρώτη προσπάθεια καλλιτεχνικής σύμπραξης μαθητών από 4 δημοτικά σχολεία του δήμου Αχαρνών (2ο και 1ο Δημ. Σχ. Θρακ/νων και 26ο και 29ο Δημ. Σχ. Ολυμπιακού χωριού), με την ελπίδα να αποτελέσει  κίνητρο για αντίστοιχες συμπράξεις στο μέλλον.
Στα Παλάτια της Κνωσσού
Μια αρμαθιά μικρών παιδιών εμπνευσμένα από το διήγημα του Καζαντζάκη, συμπράττουν και προσπαθούν να μας μεταφέρουν στην Κρήτη, στην εποχή του Μίνωα και να αποδώσουν τον μύθο του Θησέα με τον Μινώταυρο.
Οι λιλιπούτιοι πρωταγωνιστές...
ΧΟΡΕΥΟΥΝ και σκηνοθετούν μαζί! τον μύθο μέσα από αφηγήσεις αυθεντικών αποσπασμάτων του έργου, αρχαίες μελωδίες, μεταμφιέσεις και χορευτικά, υπό την καθοδήγηση της χορογράφου Θωμαΐδας Σουρδάκου.
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥΝ και ζωγραφίζουν μαζί! το σύνολο του σκηνικού και ζωγραφικού διάκοσμου, αποδίδοντας την ατμόσφαιρα της εποχής, υπό την καθοδήγηση της ζωγράφου Νάνσυ Νίκα.
ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ και ευαισθητοποιούν μαζί! μέσα από το μικρό αγνό τους δείγμα ειλικρινούς φιλανθρωπίας προς τους έχοντες ανάγκη... δίπλα μας! προσκαλώντας μας όλους να προσφέρουμε μια μικρή βοήθεια με τρόφιμα που θα μαζευτούν κατά την διάρκεια των δραστηριοτήτων το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 19.00.
 (τα τρόφιμα θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αχαρνών).
Ο ΗΧΟΣ
 Μελωδίες από τους Εύελδωρ, γνωστούς από την βαθιά ερευνητική τους γνώση στην προσέγγιση της αρχαίας ελληνικής μουσικής, δημιουργημένες ειδικά για το έργο! μεταφέροντάς μας στον μουσικό κόσμο της εποχής.
Τα ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ από τον Νικόλαο Μπρά, τον αναγνωρισμένο κατασκευαστή και ερευνητή των αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων. Τα όργανα φτιαγμένα μέσα από την έρευνα των αρχαίων κειμένων θα κοσμούν την έκθεση και θα αποτελούν την "πηγή" των μελωδιών του έργου.
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ
 Από την σύλληψη της αρχικής ιδέας, έως την εκκόλαψή και εκτέλεσή του, το έργο φέρει την καλλιτεχνική φροντίδα του Κουκούτση Αναστάση, με στόχο να αποδοθεί ο Καζαντζάκης μέσα από την ματιά των ίδιων των μικρών παιδιών.
 


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.