Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: “Be innovative, be creative”, στο INNOVATHENS
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

“Be innovative, be creative”, στο INNOVATHENS

Tην εκδήλωση “Be innovative, be creative”, διοργανώνουν την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη- στο πλαίσιο του 5ου κύκλου του Επιχειρηματικού Επιταχυντή Creative Industries- ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).
Τι είναι οι δημιουργικές βιομηχανίες; Πώς συνδέονται με τις τεχνολογικές εξελίξεις; Πόσα βίντεο ανεβαίνουν κάθε χρόνο στο YouTube; Πόσοι εργαζόμενοι απασχολούνται στο σχεδιασμό video games; Πόσοι επισκέπτες περνούν κάθε χρόνο από τα ελληνικά μουσεία;
Με τις εξαγωγές δημιουργικών αγαθών και υπηρεσιών να αυξάνονται συνεχώς, με τις ψηφιακές εφαρμογές για τον πολιτισμό να απευθύνονται πλέον σε  περισσότερους από 3 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο στα μουσεία της χώρας  και τα βιντεοπαιχνίδια να αντιπροσωπεύουν ήδη έως και το 70% της χρήσης tablet, σίγουρα οι Δημιουργικές και Πολιτιστικές Βιομηχανίες (Creative and Cultural Industries) αποτελούν έναν σύγχρονο και δυναμικό τομέα ανάπτυξης. Κατατάσσονται πλέον στην 3η θέση της παγκόσμιας οικονομίας, με συνολικό κύκλο εργασιών στα 540 δισεκατομμύρια ευρώ και 7 εκατομμύρια απασχολούμενους στην Ευρώπη.
Στο “Be innovative, be creative”, θα μας μιλήσουν επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες από τους χώρους των μουσείων, του design, των τεχνών και των ψηφιακών τεχνολογιών, θα μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους και θα ανταλλάξουν καλές πρακτικές.
Την εκδήλωση θα ανοίξουν ο Αντώνης Οικονόμου, διευθυντής του INNOVATHENS, ο Χρίστος Ρίγγας, υπεύθυνος της Υπηρεσίας Ερευνητικών και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΠΙΟΠ, και ο Κώστας Καλογήρου, επικεφαλής της Μονάδας Aνάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Διαχείρισης Γνώσης της Planet S.A.. Θα μας παρουσιάσουν αναλυτικά τον 5ου κύκλο του Επιχειρηματικού Επιταχυντή του INNOVATHENS και τις υπηρεσίες συμβουλευτικής που θα προσφερθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των ομιλιών:

  • 17.30: Χαιρετισμοί, παρουσίαση του Επιχειρηματικού Επιταχυντή
  • 18.10: «Ο καλλιτέχνης που επιχειρεί», Γιάννης Σκαλτσάς- επίκουρος καθηγητής, ακαδημαϊκός υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών
  • 18.30: «Μουσεία, προϊόντα και e-shops», Γιώργος Μαρινόπουλος-Υπηρεσία Μουσείων ΠΙΟΠ
  • 18.50: «Ψηφιακές εφαρμογές σε μουσεία και εκπαιδευτικούς χώρους», Κώστας Μελαδάκης- Υπηρεσία Πληροφορικής και Ψηφιακών Εφαρμογών ΠΙΟΠ
  • 19.10: «Walk the line between data and creativity», Μαρία Πάτση- CMO Warply
  • 19.30: « Σχεδιασμός υλικών και ψηφιακών προϊόντων για δημιουργικές και πολιτιστικές εφαρμογές», Αλέξανδρος Διδασκάλου- CEO Ingenno Design (Βερολίνο) & Designlab (Αθήνα)
  • 19.50: Συζήτηση
Παράταση υποβολής αιτήσεων μέχρι τις 23 Οκτωβρίου!
Περισσότερες πληροφορίες: www.innovathens.gr

INNOVATHENS
Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων
Κτίριο Αεριοφυλάκιο 2
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100-Γκάζι
www.innovathens.gr
Τηλ: 213 0109300
Πρόσβαση:  Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο»


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.