Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Ημερίδα για τη διάσπαση προσοχής και την υπερκινητικότητα
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Ημερίδα για τη διάσπαση προσοχής και την υπερκινητικότητα

Ο Δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας ΔΕΠΥ (ADHD Hellas) διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και την υπερκινητικότητα.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 από τις 9.30 έως τις 14.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών.
Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) είναι μία από τις πιο συχνές νευροαναπτυξιακές διαταραχές. Αφορά το 5-7% του μαθητικού πληθυσμού, και περίπου το 4% των ενηλίκων. Τα συμπτώματα  εκφράζονται από την παιδική ηλικία και αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, η ΔΕΠΥ περνάει στην ενήλικη ζωή αναλλοίωτη ή παραλλαγμένη και επιβαρύνει την καθημερινότητα του ατόμου σε κάθε της πτυχή. Συχνά δεν αναγνωρίζεται γιατί συγκαλύπτεται από μια πληθώρα άλλων διαταραχών (αγχωτικών και συναισθηματικών, χρήση ουσιών, προβλήματα ύπνου κ.α.).
Η ημερίδα έχει στόχο να καλύψει όλο το φάσμα της διαταραχής, αγγίζοντας θέματα διάγνωσης, πρόληψης και αντιμετώπισης, και απευθύνεται σε γονείς παιδιών με ΔΕΠΥ, ενήλικες με ΔΕΠΥ, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες από το χώρο της ψυχικής υγείας.

Πρόγραμμα ημερίδας

 09:30 - 10:00 Προσέλευση
10:00 - 10:15 Χαιρετισμός Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού
                       Χαιρετισμός Εκπροσώπου ADHD Hellas
10:15 - 10:40 Η ΔΕΠΥ στο παιδί Σωτηρία Κεχρή, Ψυχολόγος
10:40 - 11:40 Συμβουλές για εκπαιδευτικούς Ελένη Μαρσέλη, Ειδική Παιδαγωγός
11:40 - 12:00 Πώς βοηθά η εργοθεραπεία το παιδι με ΔΕΠΥ Αναστάσιος Αναστασάκης Εργοθεραπεντης
12:00 - 12:15 Διάλλειμα
12:15 - 12:30 Ο ρόλος του γονέα στην αντιμετώπιση της ΔΕΠΥ Χριστίνα Γεωργιάδου, προεδρος ADHD Ηellas
12:30 - 13:15 Η ΔΕΠΥ στην ενήλικη ωή Σοφία Δρόσου, Ψυχολόγος
12:15 - 13:30 ΔΕΠΥ και πολεμικές τέχνες Κων/νος Αθανασίου Προπονητής Σαολιν Kung Fu 13:30 - 13:50 Συζήτηση με το κοινό
13:50 - 14:00 Διοργάνωση: Λήξη ημερίδας



Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.