Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Ανταλλακτική βιβλιοθήκη στο Άλσος Δήμου Περιστερίου + 5η Επετειακή συνάντηση
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Ανταλλακτική βιβλιοθήκη στο Άλσος Δήμου Περιστερίου + 5η Επετειακή συνάντηση

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου διοργανώνει ανταλλακτική βιβλιοθήκη την Κυριακή 29 Μαΐου 2016, ώρες 18:00 – 21:00 στο Άλσος Περιστερίου.
Μπορούμε όλοι μας να προωθήσουμε την έννοια της ανταλλαγής βιβλίων και της αλληλεγγύης ως αντίδοτο στην κρίση.
Στόχος μας είναι να προάγουμε το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς και ευαισθητοποίησης εξελίσσοντας την κοινωνική αλληλεπίδραση που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων με ταυτόχρονη εκπαιδευτική και πολιτιστική επιμόρφωση. Δημιουργείται έτσι μια εναλλακτική πρόταση μιας βιβλιοθήκης επαναπροσδιορίζοντας την έννοια της ανάγνωσης.
Μαζί μας φέρνουμε βιβλία που δεν χρειαζόμαστε πια και τα ανταλλάσουμε μεταξύ μας. Μόνη προϋπόθεση, τα βιβλία να είναι σε καλή κατάσταση.
Στο χώρο θα υπάρχουν ειδικοί πάγκοι, όπου θα τοποθετηθούν τα βιβλία ώστε να είναι προσβάσιμα σε όλους τους επισκέπτες.

5η Επετειακή συνάντηση "Μαζί ξανά στο σχολείο".
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της, που έχει ήδη ανακοινώσει για το τρέχον έτος 2016 και επιδιώκοντας να υπογραμμίσει όχι μόνο την πολυδιάστατη συμβολή και παρουσία της στην πνευματική ζωή του λαού του Περιστερίου, αλλά και το στόχο της να διατηρήσει και να ανανεώσει μνήμες και αξίες, με χαρά και συγκίνηση ανακοινώνει τη συνέχιση της δράσης:
 "Μαζί ξανά στο σχολείο".
Η 5η Επετειακή συνάντηση ορίζεται για την Κυριακή 29 Μαϊου 2016 και ώρα 11:30 – 13:30. και αναμένεται η προσέλευση όλων των μαθητών που φοίτησαν
 στο ιστορικό «Π Ε Τ Ρ Ι Ν Ο», στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα. Καλούνται και όσοι γονείς θέλουν να παρευρεθούν. Επίσης, καλούνται όσοι φοίτησαν στα χρόνια της συστέγασης του 4ου Δημ. Σχολείου.
Εμείς φέτος για πρώτη φορά προσπαθούμε να προσεγγίσουμε και δασκάλους που εσείς αναζητάτε και θα ήθελαν να παρευρεθούν στη συνάντηση.
Σας περιμένουμε όλους στο χώρο της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης για:
να συναντήσετε τους παλιούς φίλους και συμμαθητές σας
 να ακούσετε τον ήχο του κουδουνιού,
να ξαναθυμηθείτε τα παιδικά σας «κατορθώματα»,
να αναπολήσετε το «μάλωμα» των δασκάλων σας και τα «τιτιβίσματά σας»
να ξαναζήσετε τις μικρές καθημερινές σας συνήθειες: το « Ποδόσφαιρο», το «κουτσό», το «σχοινάκι», το «μαντηλάκι», το «ξυλίκι»,
να νοσταλγήσετε το «κολατσιό σας», και
 να ξαναζήσετε τις «Γυμναστικές επιδείξεις» και τις δραστηριότητές σας μέσα στην τάξη, αλλά και έξω από αυτή
 Σας περιμένουμε, να ζήσουμε μαζί όλες τις συγκινήσεις
 από τα χρόνια «της αθωότητας».
Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα στη Μουσική Βιβλιοθήκη, ώστε να ταξιδέψουμε παρέα στα «μουσικά μονοπάτια της νιότης» μας.
Εμείς σας δίνουμε την ιδέα… το χώρο και το… χρόνο.
Εσείς δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία,
να ζήσετε σε μια άλλη «εκδοχή», τ α «ν ι ά τ α σ α ς»

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.