Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Συγγραφείς στα θρανία / Παρουσίαση βιβλίου / εργαστήριο για εκπαιδευτικούς/ Με αφορμή το βιβλίο «Όταν έφυγαν τ’ αγάλματα»
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Συγγραφείς στα θρανία / Παρουσίαση βιβλίου / εργαστήριο για εκπαιδευτικούς/ Με αφορμή το βιβλίο «Όταν έφυγαν τ’ αγάλματα»

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, συνεχίζοντας για δεύτερο μήνα τις παρουσιάσεις βιβλίων στο πλαίσιο του κύκλου «Συγγραφείς στα θρανία» αφιέρωσε τον Μάρτιο σε βιβλία που μέσα από τη μυθοπλασία προσεγγίζουν σημαντικές ιστορικές περιόδους
Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στις 7 μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου (Τριπόδων 23 Πλάκα –Μετρό Ακρόπολη) με αφορμή το μυθιστόρημα της Αγγελικής Δαρλάση «Όταν έφυγαν τ’ αγάλματα» (Μεταίχμιο)
Με αφορμή το βιβλίο θα γίνει συζήτηση για τον τρόπο που μπορούμε να το διαβάσουμε, αλλά και για την διδακτική αξιοποίησή του.
Θα μιλήσουν:
Η συγγραφέας του βιβλίου Αγγελική Δαρλάση
Η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου
Η φιλόλογος- αρχαιολόγος Ιωάννα Δεκατρή, υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων Γ Δ.Δ.Ε. Αθήνας θα παρουσιάσει προτάσεις διδακτικής αξιοποίησης της ιστορίας της απόκρυψης των αρχαιοτήτων την περίοδο της Κατοχής…
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Κώστας Στοφόρος δημοσιογράφος –συγγραφέας και παράλληλα θα παρουσιάσει τρόπους αξιοποίησης του βιβλίου στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου «Περπατώντας με την τάξη μου στην Πλάκα»
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Συναντάμε την Αγγελίνα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όταν ξεσπά ο πόλεμος το 1940 και οι αρχαιολόγοι αποφασίζουν να κρύψουν τα αγάλματα και τα πολύτιμα εκθέματα του Μουσείου για να μην καταστραφούν, αλλά και να μην πέσουν σε ξένα χέρια. Ξεκινώντας από μια πραγματική ιστορία, η Αγγελική Δαρλάση στο «Όταν έφυγαν τ’ αγάλματα» πλάθει ένα μυθιστόρημα με ξεχωριστή σημασία.
Γράφει η Άλκη Ζέη στον πρόλογό της:
«Για να μιλήσεις για σκληρά θέματα με τρυφερότητα, πρέπει να έχεις τόσο πολλή μέσα σου, που να σου περισσεύει, και η συγγραφέας αυτού του βιβλίου, φαίνεται πως διαθέτει άφθονη. Η ηρωίδα της με ανάπηρο το ένα χέρι –το κουλό, όπως την κοροϊδεύουν μερικά παιδιά, το καταραμένο, όπως το λέει η ίδια –ξεπερνάει την αναπηρία της με έναν μοναδικό τρόπο…»  Οι γονείς της δουλεύουν στο Μουσείο κι έτσι εκείνη παίζει ανάμεσα στα αγάλματα. Αρχίζει να μιλά μαζί τους. Και νιώθει να της ψιθυρίζουν όταν πάει να κρύψει το ανάπηρο χέρι να μην το κάνει γιατί «είναι σαν κι αυτά»
Δηλώσεις συμμετοχής μέσω email στο info@ekedisy.gr
Είσοδος Ελεύθερη –Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής
Πληροφορίες: Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα
Τηλ.:2103250341, info@ekedisy.gr

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.