Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ των Δήμων: ΑΙΓΑΛΕΩ , ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, ΙΛΙΟΥ, ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ των Δήμων: ΑΙΓΑΛΕΩ , ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, ΙΛΙΟΥ, ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ο Δήμος Αιγάλεω, αντιλαμβανόμενος το μέγεθος του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα και θέλοντας να συμβάλει στην αντιμετώπιση της τεράστιας αυτής ανθρωπιστικής κρίσης, προτίθεται να συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και να σχηματίσει ομάδες εθελοντών.

Συγκεντρώνουμε προϊόντα και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για τον συντονισμό των δράσεων και των προσφορών των επιχειρήσεων και των δημοτών που αφορούν στην κάλυψη των έκτακτων αναγκών των προσφύγων.
Τα είδη πρώτης ανάγκης, που συγκεντρώνουμε, είναι:
1. Τρόφιμα: κρουασάν, χυμοί σε ατομική συσκευασία, μπισκότα, φρυγανιές, γάλα εβαπορέ, γάλα βρεφικό και γενικότερα ξηρά τροφή.
2. Είδη ατομικής υγιεινής: μωρομάντιλα, πάνες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, ξυραφάκια μιας χρήσης, σερβιέτες, σαπούνια, σαμπουάν.
3. Εξοπλισμός: πλαστικά πιρούνια - κουτάλια, σκούπες – φαράσια - σφουγγαρίστρες, χλωρίνες, σακούλες σκουπιδιών μεγάλες, γάντια μιας χρήσης (μεσαίο και μεγάλο μέγεθος).
4. Νερό σε συσκευασία των 500ml.
5. Πετσέτες προσώπου.
Οι πρόσφυγες έχουν επίσης ανάγκη βασικού εξοπλισμού, προκειμένου να προστατευθούν. Χρειάζονται: Αδιάβροχα παιδικά-Κάλτσες (απορροφητικές) - Μάρσιπους για μωρά - Σακίδια πλάτης -Εσώρουχα ισοθερμικά - Κουβέρτες θερμικές –Παπούτσια
Οι χώροι συγκέντρωσης είναι το Δημαρχείο Αιγάλεω (Ιερά Οδός 364 & Κάλβου), ο ΔΑΟ (Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ (Νικ. Πλαστήρα 20) και η Κοινωνική Υπηρεσία (Ελλησπόντου 7).
Ο Δήμος Αιγάλεω δημιούργει ομάδες εθελοντών για βοήθεια στους πρόσφυγες.
Δηλώστε τη διαθεσιμότητά σας (για τις ώρες και ημέρες που μπορείτε) στο Δήμο Αιγάλεω στο τηλέφωνο 2132044818.
Η προσπάθειά μας αυτή θα απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων που έχουν χάσει τα πάντα και ταυτόχρονα θα βοηθήσει στη διαχείριση του μεγάλου αριθμού προσφύγων που διέρχονται ή εγκλωβίζονται στη χώρα μας, μετά τις απαράδεκτες αποφάσεις κάποιων χωρών για κλείσιμο των συνόρων, ενάντια στις Διεθνείς Συνθήκες, τις ευρωπαϊκές συμφωνίες και τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
Ζητάμε να σταματήσουν τώρα οι εχθροπραξίες στις χώρες προέλευσης των προσφύγων και να βοηθηθούν ώστε να ζήσουν χωρίς φανατισμό και πολέμους. Να ανοίξουν τώρα τα σύνορα και να υλοποιηθούν οι αποφάσεις για την ασφαλή διέλευση και μετεγκατάσταση των καταγεγραμμένων προσφύγων.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Αλληλέγγυα Πόλη
ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ρούχα, φάρμακα & τρόφιμα μακράς διαρκείας για τους πρόσφυγες
ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 9:00 - 15:00 Στο Δημαρχείο Σταθμός Μετρό "Περιστέρι"
ΛΙΣΤΑ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
Αναλυτικά, ακολουθεί από το «Κέντρο διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων» της Περιφέρειας Αττικής, η λίστα αναγκών:
  • ΤΡΟΦΙΜΑ: συσκευασμένα snacks – όχι χύμα, μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές – παξιμάδια, κριτσίνια – κουλούρια – κρακεράκια, συσκευασμένοι ξηροί καρποί, συσκευασμένα αποξηραμένα φρούτα, χυμοί σε ατομικές συσκευασίες, γάλα μακράς διαρκείας – με συντήρηση εκτός ψυγείου – όχι εβαπορέ, παιδικές τροφές σε βαζάκια, κονσέρβες εκτός χοιρινού (τόνος, ψάρια, φασόλια, λαχανικά κλπ), μπάρες δημητριακών
  • ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ: μπολάκια – πιατάκια μιας χρήσης, ποτήρια μιας χρήσης, μαχαιροπήρουνα μιας χρήσης, χαρτοπετσέτες, χαρτί κουζίνας, χαρτομάντιλα, μωρομάντιλα, χαρτί υγείας
  • ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ: σκούπες – κουβάδες – σφουγγαρίστρες, σκούπες εξωτερικού χώρου, σακούλες σκουπιδιών, γάντια μιας χρήσης, μάσκες μιας χρήσης, χλωρίνη, απορρυπαντικά γενικής χρήσης
  • ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ: αφρός ξυρίσματος, ξυραφάκια μιας χρήσης, σερβιέτες, πάνες παιδικές, αντισηπτικά μαντηλάκια (μικρές συσκευασίες), αντισηπτικό υγρό χεριών (μικρές συσκευασίες), σαπούνια, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες
  • ΕΙΔΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ: υπνόσακοι, σκηνές, σακίδια πλάτης
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΧΙ ΡΟΥΧΑ ΟΧΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΟΧΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
 Χαρίστε Παιχνίδια, δώστε χαρά!
Ο Δήμος Κορυδαλλού συγκεντρώνει παιχνίδια για παιδιά μέχρι 10 ετών τα οποία βρίσκονται στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων Σχιστού και Πειραιά.
Η πρώτη αποστολή παράδοσης θα γίνει το Σάββατο 5 Μαρτίου στο πλαίσιο εθελοντικής ψυχαγωγικής δράσης για τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί. Τα παιχνίδια θα συγκεντρώνονται στο Δημαρχείο Κορυδαλλού στις ώρες λειτουργίας του (7π.μ.–8μ.μ.).
Πληροφορίες: 210 4990410.



ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ 
Δήμος Ιλίου: Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες
Με την 085/2016 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου, ο Δήμος Ιλίου συγκεντρώνει τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας πρόσφυγες τα οποία θα παραδοθούν στο «Κέντρο διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διανομής προσφύγων» της Περιφέρειας Αττικής.
Η δράση ξεκινάει από Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 έως και την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, από 09:00π.μ. έως 9:00μ.μ., Αίαντος 59 (έναντι Δημαρχείου Ιλίου) σε χώρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας.
Για όσους πολίτες ενδιαφέρονται να συνδράμουν τους πρόσφυγες, προκειμένου η βοήθειά τους να είναι αποτελεσματική, ακολουθεί η ανανεωμένη λίστα των αναγκών από την Περιφέρεια Αττικής:
ΤΡΟΦΙΜΑ: ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ SNACKS (ΟΧΙ ΧΥΜΑ), ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΚΡΟΥΑΣΑΝ, ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ, ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ, ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ, ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ, ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ, ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΙ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ, ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ, ΧΥΜΟΙ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ, ΓΑΛΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ (ΜΕ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ – ΟΧΙ ΕΒΑΠΟΡΕ), ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΒΑΖΑΚΙΑ, ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΕΚΤΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΥ (ΤΟΝΟΣ, ΨΑΡΙΑ, ΦΑΣΟΛΙΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ κλπ.), ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ: ΜΠΟΛΑΚΙΑ, ΠΙΑΤΑΚΙΑ, ΠΟΤΗΡΙΑ  ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΟΠΗΡΟΥΝΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΕΣ, ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ, ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΗΛΑ, ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ, ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ: ΣΚΟΥΠΕΣ, ΚΟΥΒΑΔΕΣ, ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΤΡΕΣ, ΣΚΟΥΠΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ, ΓΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣΚΕΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΧΛΩΡΙΝΗ, ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ: ΑΦΡΟΣ ΞΥΡΙΣΜΑΤΟΣ, ΞΥΡΑΦΑΚΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ, ΠΑΝΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΜΑΝΤΗΛΑΚΙΑ (ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ), ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΧΕΡΙΩΝ (ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ), ΣΑΠΟΥΝΙΑ, ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΕΣ, ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ
ΕΙΔΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ: ΥΠΝΟΣΑΚΟΙ, ΣΚΗΝΕΣ, ΣΑΚΙΔΙΑ ΠΛΑΤΗΣ
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΧΙ ΡΟΥΧΑ - ΟΧΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ - ΟΧΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
 Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Κοινωνική Υπηρεσία και συγκεκριμένα με την κυρία Σταυρούλα Σπυροπούλου στο τηλέφωνο 2132030042


ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου κάνει έκκληση, για ακόμα μια φορα, σε όλους τους Χαϊδαριώτες να συμβάλλουν στην έμπρακτη αλληλεγγύη, με την εξασφάλιση υλικής βοήθειας και στήριξης των προσφύγων με κάθε τρόπο, καθώς η κατάσταση μέρα τη μέρα χειροτερεύει.
Ο Δήμος καλεί τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές στα σχολεία και τους πολίτες σε κάθε γειτονιά της πόλης, να συγκεντρώσουν κουβέρτες, τρόφιμα μακράς διάρκειας, φάρμακα, είδη ατομικής προστασίας ή όποια άλλη βοήθεια, για να συγκεντρωθούν στην Κοινωνική Υπηρεσία προκειμένου να καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες των προσφύγων.
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2132047266- 2132047267

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ   
Ο Δήμος Πετρούπολης κάνει έκκληση, για ακόμα μια φορά, σε όλους τους κατοίκους της πόλης μας να συμβάλλουν στην έμπρακτη αλληλεγγύη, με την εξασφάλιση υλικής βοήθειας και στήριξης στους πρόσφυγες με κάθε τρόπο, καθώς η κατάσταση μέρα τη μέρα χειροτερεύει.
Καλούμε τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές στα σχολεία και τους συμπολίτες μας σε κάθε γειτονιά της πόλης, να συνεισφέρουν στο βαθμό που μπορούν, για να συγκεντρωθούν ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΙΣΤΑ ( ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΧΙ ΡΟΥΧΑ, ΟΧΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ, ΟΧΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ) στην Κοινωνική Υπηρεσία, για να δοθούν μετέπειτα στους χώρους φιλοξενίας. Συγκεκριμένα, η συγκέντρωση των απαραίτητων ειδών θα γίνεται στην:
ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (25ης Μαρτίου 168), τηλ. 210 5012391.
Από 28 Μαρτίου - 1 Απριλίου 2016, καθημερινά 9.00-14.00,
αλλά και μετέπειτα ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 9.00-14.00
Χιλιάδες άνθρωποι που πήραν το δρόμο της προσφυγιάς βρίσκονται αντιμέτωποι με τις τραγικές και απάνθρωπες συνθήκες «φιλοξενίας» που έχει διαμορφώσει η Κυβέρνηση με τις ευλογίες της Ε.Ε.
Χιλιάδες οικογένειες με παιδιά θαλασσοπνίγονται, στοιβάζονται σε hot spots και ακατάλληλες υποδομές, έρχονται αντιμέτωπες με την καταστολή, πέφτουν θύματα διακινητών, περπατούν πάνω στις εθνικές οδούς με προορισμό την Ειδομένη και τα κλειστά σύνορα, σαν αποτέλεσμα της εφαρμογή των αποφάσεων της Ε.Ε.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αξιοποιηθούν υπάρχουσες υποδομές, να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για να δημιουργηθούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες φιλοξενίας για τους πρόσφυγες, μέχρι να εξασφαλίσουν τα ταξιδιωτικά έγγραφα που χρειάζονται, ώστε να μεταβούν στις χώρες που επιθυμούν.
Απαιτούμε, να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος εξοπλισμός και προσωπικό για την απρόσκοπτη λειτουργία τους, όπως επίσης και όλα τα μέσα για την ιατροφαρμακευτική πρόνοια των προσφύγων.
Καλούμε τα σωματεία εργαζομένων της Πετρούπολης, το σύλλογο των ΕΒΕ, τους Συνταξιούχους, τις Γυναίκες, τη νεολαία. Τους φορείς της πόλης μας: τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τα Αθλητικά Σωματεία, τους Εθνικοτοπικούς Συλλόγους να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής, για να εκφραστεί μαζικά αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες.

Ακολουθεί, αναλυτικά, η ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΓΚΩΝ (η οποία θα ανανεώνεται τακτικά):
ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ
ΣΕΝΤΟΝΙΑ
ΜΑΞΙΛΑΡΟΘΗΚΕΣ
ΠΕΤΣΕΤΕΣ
*Τα παραπάνω είδη πρέπει να είναι έτοιμα προς χρήση (καθαρά)

ΤΡΟΦΙΜΑ
ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ SNACKS– ΟΧΙ ΧΥΜΑ
ΜΠΙΣΚΟΤΑ
ΚΡΟΥΑΣΑΝ
ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ – ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ – ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ – ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ
ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΙ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ
ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
ΧΥΜΟΙ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ
ΓΑΛΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ – ΜΕ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ – ΟΧΙ ΕΒΑΠΟΡΕ
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΒΑΖΑΚΙΑ
ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΕΚΤΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΥ (ΤΟΝΟΣ, ΨΑΡΙΑ, ΦΑΣΟΛΙΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΛΠ)
ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ
ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ
ΜΠΟΛΑΚΙΑ – ΠΙΑΤΑΚΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΤΗΡΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΜΑΧΑΙΡΟΠΗΡΟΥΝΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΕΣ
ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΙΛΑ
ΜΩΡΟΜΑΝΤΙΛΑ
ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΣΚΟΥΠΕΣ – ΚΟΥΒΑΔΕΣ – ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΤΡΕΣ
ΣΚΟΥΠΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΛΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΠΛΥΣΙΜΟ ΡΟΥΧΩΝ
ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
ΓΑΝΤΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΜΑΣΚΕΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΧΛΩΡΙΝΗ
ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
ΑΦΡΟΣ ΞΥΡΙΣΜΑΤΟΣ
ΞΥΡΑΦΑΚΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ
ΠΑΝΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ
ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΜΑΝΤΗΛΑΚΙΑ (ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ)
ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΧΕΡΙΩΝ (ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ)
ΣΑΠΟΥΝΙΑ
ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΕΣ
ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ
ΕΙΔΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΥΠΝΟΣΑΚΟΙ
ΣΚΗΝΕΣ
ΣΑΚΙΔΙΑ ΠΛΑΤΗΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΧΙ ΡΟΥΧΑ, ΟΧΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ, ΟΧΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ


 ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ 
Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού  και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, με αίσθημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, σχεδιάζει δράσεις για την ανακούφιση και υποστήριξή τους. Σε μια εποχή όπου κάθε προσφορά βοήθειας είναι πολύτιμη, σας καλούμε να σταθείτε αρωγοί στην προσπάθεια αυτή και σας ενημερώνουμε για τις δράσεις που σχεδιάζουμε να υλοποιήσουμε το προσεχές διάστημα:
23/3/16 - 1/4/16
Συγκέντρωση τυποποιημένων τροφίμων και ειδών ατομικής υγιεινής
–       Τυποποιημένα τρόφιμα: εμφιαλωμένο νερό, χυμοί, κονσέρβες, γάλατα μακράς διαρκείας, μπισκότα, κρουασάν, τσάι, ζάχαρη, φρυγανιές. 
–       Είδη Ατομικής υγιεινής: Χαρτί υγείας, χαρτομάντιλα, χαρτοπετσέτες, μωρομάντηλα, σαπούνι χεριών, σαμπουάν, αφρόλουτρο, πάνες βρεφικές, σερβιέτες, απορρυπαντικά, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες.
Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται εργάσιμες ημέρες και ώρες στα ακόλουθα σημεία :
-Κοινωνική Υπηρεσία, I. Μέρλα & Λ. Δημοκρατίας, Άγιοι Ανάργυροι
-Κοινωνική Μέριμνα, Κάδμου & Κιλελέρ, Καματερό
30/3/16 - 8/4/16
Εκστρατεία Αλληλεγγύης «Πιάσε το χέρι μου»
Η δράση υλοποιείται  από το Δήμο σε συνεργασία  με την Εφημερίδα Συντακτών και την Αλληλεγγύη για Όλους. Ειδικότερα οι μαθητές προσκαλούνται να προσφέρουν μαρκαδόρους, γραφική ύλη, παιχνίδια, είδη πρώτης ανάγκης και να γεμίσουν τα ειδικά σακίδια του προγράμματος. Στην  συνέχεια οι σάκοι, θα παραδοθούν στα παιδιά των προσφύγων με τη  συνεργασία της σχολικής κοινότητας.
Σάββατο 9 Απριλίου 2016 και ώρα 19.30μμ.
Αντιπολεμική Συναυλία

Στην Κεντρική Πλατεία των Αγίων Αναργύρων θα πραγματοποιηθεί Αντιπολεμική Συναυλία  με γνωστούς καλλιτέχνες με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών κατά του πολέμου, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Δημιουργία Εθελοντικής Ομάδας Υποστήριξης που θα αποτελείται από εξειδικευμένο προσωπικό   αλλά  και από εθελοντές πολίτες. Προσκαλούμε τους Συλλόγους, τα Σωματεία, τις εθελοντικές ομάδες και τους πολίτες να συμμετέχουν στην παραπάνω προσπάθεια, με κύριο στόχο την συντονισμένη δράση και την αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών των προσφύγων.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Δήμου μας για την προσφυγική κρίση μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα : 213 2039921, 231 2039930, -933, -934.


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.