Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Εκδήλωση – Συζήτηση για το Φινλανδικό Εκπαιδευτικό Σύστημα
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Εκδήλωση – Συζήτηση για το Φινλανδικό Εκπαιδευτικό Σύστημα

«Το Φινλανδικό Σύστημα Εκπαίδευσης, γνωστό για τις ίσες ευκαιρίες μάθησης» είναι το θέμα της εκδήλωσης- συζήτησης που διοργανώνει η Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά με την συμπαράσταση του Δήμου Κορυδαλλού την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, στις 7 το απόγευμα στο Δημαρχείο Κορυδαλλού (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου). Προσκεκλημένοι της Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά είναι ο Joana Oikarinen – Vasilopoulos, Εκπρόσωπος της Φινλανδικής Πρεσβείας και ο Παύλος Χαραμής, Πρόεδρος του Κέντρου Εκπαιδευτικών Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ, οι οποίοι θα μιλήσουν για το φινλαδικό εκπαιδευτικό σύστημα  μέσα από τα παραδείγματα και τις εμπειρίες εκείνων που το σχεδίασαν και το έζησαν.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης. Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Β΄ΕΛΜΕ Νίκος Κατσούλης, το παράδειγμα της Φινλανδίας, μιας μικρής χώρας, που επένδυσε στην εκπαίδευση και στη γνώση για να αντιμετωπίσει τη δική της οικονομική κρίση, είναι υπόδειγμα προβληματισμού και για τη χώρα μας, που πρέπει επιτέλους να αναζητήσει νέα σύγχρονα εκπαιδευτικά μοντέλα. Η ριζική μεταρρύθμιση του δημόσιου σχολείου και του εκπαιδευτικού συστήματος είναι βασικό ζητούμενο για την χώρα μας και τη συνολική κρίση που αντιμετωπίζει.

Πληροφορίες: Κατσούλης Νίκος 6944397547,
Χαμαλίδης Μπάμπης 6936614716
 

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.