Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Επεξηγηματικές Εικόνες - Ακολουθίες και Παραπομπές
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Επεξηγηματικές Εικόνες - Ακολουθίες και Παραπομπές

Η Ιωάννα Ασσάνη συστήνεται στο αθηναϊκό κοινό στην πρώτη ατομική της έκθεση ζωγραφικής και βίντεο - εγκατάστασης «Επεξηγηματικές Εικόνες. Ακολουθίες και Παραπομπές», που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων στο Κέντρο Τεχνών του στο Πάρκο Ελευθερίας από 23 Οκτωβρίου έως 7 Νοεμβρίου.
Η έκθεση, την οποία επιμελείται ο ομότιμος καθηγητής ιστορίας τέχνης του Αριστοτελείου, Εμμανουήλ Μαυρομμάτης, παρουσιάζει τρεις εγκαταστάσεις στο χώρο που λειτουργούν με αντίστοιχες ζωγραφικές βιντεοπροβολές, τις ζωγραφικές εργασίες επεξηγηματικών εικόνων της καλλιτέχνιδος, σχέδια και ψηφιακές εικόνες και προβολές. Την έκθεση παρακολουθεί η ηχητική εγκατάσταση του μουσικοσυνθέτη Βασίλη Αβδελά.
Η Ιωάννα Ασσάνη είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Η εργασία της ερευνά να αποδώσει μηχανισμούς των εικόνων.
Πρόσφατα, πριν από ένα μήνα, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε στο πλαίσιο της ατομικής της έκθεσης, την εγκατάσταση ενός συστήματος που οργανώνει τη συνεχή καταγραφή, σε μια ηλεκτρονική οθόνη, των μετακινήσεων στον αρχιτεκτονικό χώρο του Ινστιτούτου ως σχέσεις της έκτασης  του βάθους του χώρου και των κινητών, των επίπεδων πεδίων της οθόνης, η οποία υποκαθιστά τη ζωγραφική «επιπεδότητα». Τα πρόγραμμα  χρηματοδοτήθηκε από γαλλικό οργανισμό Mission Laïque Française και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και η δημιουργός του αποβλέπει στο μέλλον σε μια ευρύτερη ανάπτυξη αυτών των ερευνών σε πολυπλοκότερους σχεδιασμούς ειδικά των σχέσεων χώρου, έκτασης και πεδίων του κτηρίου. Η εργασία της Ιωάννας Ασσάνη ερευνά να αποδώσει μηχανισμούς των εικόνων. 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, ώρα 8μ.μ.

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων:
Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, τηλ. 210 72 24 028
Στάση ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.