Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Τιμώμενο Μουσείο για το 2015 το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Τιμώμενο Μουσείο για το 2015 το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Εκδήλωση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και τη διάκριση του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου ως τιμώμενου μουσείου από το Ελληνικό Τμήμα του ICOM, διοργανώνει, στις 19.00 στα κτίρια Παλαιοί Φούρνοι και Νέο Υδαταέριο, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η διευθύντρια του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου Μαρία Φλώρου, η πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του ICOM Τέτη Χατζηνικολάου, ο διευθύνων σύμβουλος της Τεχνόπολης Κωνσταντίνος Μπιτζάνης και εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού και ειδικοί σε θέματα μουσείων και βιομηχανικής κληρονομιάς. Παράλληλα θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «Το Γκάζι» (1967) του Δ. Σταύρακα. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό event από τους Crime Swing Investigation (C.S.I.).
Σημειώνεται ότι:
Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Για το 2015, το θέμα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων είναι «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές» και τιμώμενο μουσείο από το Ελληνικό Τμήμα του ICOM είναι το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, ένα παλαιό εργοστάσιο που έχει αναδειχτεί στον πιο αντιπροσωπευτικό χώρο βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης.
Επισυνάπτεται το συνολικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, που διοργανώνει μέχρι και τις 24 Μαΐου 2015, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων.   


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.