Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού ελέγχου στοματικής υγείας στους μαθητές των γυμνασίων του Δήμου Κορυδαλλού
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού ελέγχου στοματικής υγείας στους μαθητές των γυμνασίων του Δήμου Κορυδαλλού

Σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά
Το Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Δημόσιας Υγιεινής της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά, διοργανώνει πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού ελέγχου στοματικής υγείας για τους μαθητές που φοιτούν στα Γυμνάσια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.
Ομάδα εθελοντών Οδοντιάτρων, μελών του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, θα διενεργήσει αγωγή στοματικής υγείας και δωρεάν οδοντοστοματολογική εξέταση στους μαθητές στο χώρο του σχολείου, ενώ τα αποτελέσματα της εξέτασης, θα δοθούν εγγράφως στους μαθητές, προκειμένου οι γονείς να ενημερωθούν για την κατάσταση της στοματικής υγείας των παιδιών τους.
Το προληπτικό οδοντιατρικό πρόγραμμα έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και την ενεργή στήριξη των Διευθυντών των σχολικών μονάδων.
Το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου στοματικής υγείας στα Γυμνάσια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αποτελεί συνέχεια της περσινής αντίστοιχης παρέμβασης στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης - η οποία χαρακτηρίσθηκε από την σχεδόν καθολική συμμετοχή των μαθητών - και της παρέμβασης για πρώτη φορά, στα 6 ΤΑΠΗ (ΚΑΠΗ) του Δήμου Κορυδαλλού, με την πραγματοποίηση στοματολογικής εξέτασης στα μέλη τους κι ενημερωτικές εισηγήσεις πάνω στα ιδιαίτερα προβλήματα στοματικής υγείας που αφορούν στην Τρίτη Ηλικία.
Με το σύνολο αυτών των παρεμβάσεων, το Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Δημόσιας Υγιεινής της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού , στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του για σχεδιασμό κι εφαρμογή δράσεων αγωγής και προαγωγής υγείας στην κοινότητα, αξιοποιώντας την επιστημονική γνώση και την εθελοντική προσφορά των μελών του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, ευελπιστεί να καλύψει σε επίπεδο πρόληψης ενημέρωσης και προαγωγής της στοματικής υγείας, ένα ευρύ τόσο ηλικιακά όσο και πληθυσμιακά κομμάτι της τοπικής κοινωνίας.

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.