Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Eκστρατεία δωρεάν ενημέρωσης και εξέτασης για την Ηπατίτιδα Β.
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Eκστρατεία δωρεάν ενημέρωσης και εξέτασης για την Ηπατίτιδα Β.

Στις 10-11-12 Νοεμβρίου στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), Σιπύλου16, ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. PRAKSIS και με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης Ήπατος (Ε.Ε.Μ.Η.) και της Bristol Myers Squibb, διοργανώνει εκστρατεία δωρεάν ενημέρωσης και εξέτασης για την Ηπατίτιδα Β.
Η δράση αφορά τις εξής ενέργειες:

  • Ενημέρωση των συνδημοτών μας (τρόποι μετάδοσης, προφύλαξη κ.λ.π.)
  • Εξέταση του πληθυσμού της Αγίας Βαρβάρας από κατάλληλο προσωπικό.
  • Υποστήριξη σε άτομα που πάσχουν από τη νόσο.
  • Καταγραφή και εκπαίδευση ιατρών της περιοχής μας , από εξειδικευμένους ηπατολόγους.Επεξεργασία των αποτελεσμάτων με σκοπό την ευαισθητοποίηση των αρμόδιων φορέων για την πρόληψη και πρόσβαση σε θεραπεία των πληθυσμών σε θέματα Ηπατίτιδας Β.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξέταση έχουν όλοι οι δημότες της Αγίας Βαρβάρας  (Έλληνες και Αλλοδαποί), ενώ το έντυπο υλικό που θα διανεμηθεί είναι μεταφρασμένο σε 7 γλώσσες.
Η εξέταση γίνεται σε λίγα λεπτά και είναι ανώνυμη και δωρεάν.
Η Ηπατίτιδα Β αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες παθήσεων του ήπατος, ενώ στη χώρα μας το 3% του πληθυσμού (περίπου 300.000) πάσχει από αυτήν.
Η πρόληψη της Ηπατίτιδας Β αφορά όλους μας και είναι εύκολη και ανώδυνη μέσω εμβολίου το οποίο συνταγογραφείται. Το εμβόλιο είναι υποχρεωτικό στα βρέφη και συνίσταται σε ευάλωτες ομάδες (επαγγελματίες υγείας, χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, άτομα με πολλούς ερωτικούς συντρόφους κ.λ.π.)



Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.