Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Επετειακή περιήγηση στην Αθήνα
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

Επετειακή περιήγηση στην Αθήνα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την απελευθέρωση της Αθήνας ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων διοργανώνει επετειακή περιήγηση με τίτλο «Το τέλος της γερμανικής κατοχής. 70 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας», την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, με αφετηρία τα Προπύλαια στην οδό Πανεπιστημίου.
Στόχος της επετειακής εκδήλωσης, η οποία βασίστηκε στην πρωτοβουλία του ιστορικού Μενέλαου Χαραλαμπίδη, είναι η περιήγηση στους δρόμους και τα κτίρια της Αθήνας όπου σημειώθηκαν οι σημαντικότερες αντιστασιακές κινητοποιήσεις του αθηναϊκού λαού κατά την περίοδο της Κατοχής και η ανάδειξη ενός σημαντικού μέρους της ιστορίας της που παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστο:

  • Ο κατοχικός λιμός του χειμώνα 1941- 1942
  • Η πρώτη διαδήλωση και η πρώτη απεργία του 1942
  • Η ανατίναξη του κτιρίου της ελληνικής ναζιστικής οργάνωσης ΕΣΠΟ
  • Οι χώροι κράτησης και βασανισμού αντιστασιακών από τις γερμανικές αρχές κατοχής  Οι αιματηρές μαζικές διαδηλώσεις του 1943
  • Τα καζίνο των μαυραγοριτών
  • Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας και οι Έλληνες συνεργάτες τους
Μέσα από την αφήγηση σε κάθε σταθμό του περιπάτου θα γίνει προσπάθεια να ανασυσταθεί η μνήμη της κατοχικής Αθήνας, της Αντίστασης και των θυμάτων του αντιστασιακού αγώνα.
Η ξενάγηση θα γίνει από τον ιστορικό Μενέλαο Χαραλαμπίδη, ο οποίος, μετά το πέρας της ολοκλήρωσής της, θα συμμετέχει σε συζήτηση μαζί με τον  ερευνητή Μανώλη Κασσιμάτη, που θα ακολουθήσει στη Νομική Σχολή (αμφιθέατρο Παπαρηγόπουλου) με προβολή σπάνιου αρχειακού υλικού.
Ώρα:11.00
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.