Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Συνέδριο «Διάσπαση Προσοχής: Μια Συνεχής Πρόκληση», στην Τεχνόπολη
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Συνέδριο «Διάσπαση Προσοχής: Μια Συνεχής Πρόκληση», στην Τεχνόπολη

Διήμερο ενημερωτικό και εκπαιδευτικό συνέδριο πάνω στη Διάγνωση και Διαχείριση της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, με τη συμμετοχή κορυφαίων διεθνών ειδικών, διοργανώνεται το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.  
Διακεκριμένοι επιστήμονες από Η.Π.Α., Αγγλία, Γερμανία και Ελλάδα θα παρουσιάσουν θέματα και εργαστήρια που απευθύνονται σε γονείς, επιστήμονες ψυχικής υγείας, επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικούς ειδικής και γενικής εκπαίδευσης και ενήλικες με ΔΕΠΥ.
Μεταξύ των εισηγητών είναι ο Dr. Thomas E. Brown, κορυφαίος κλινικός ψυχολόγος, καθηγητής της ψυχιατρικής σχολής στο Yale University School of Medicine, ερευνητής και συγγραφέας σημαντικών βιβλίων για τη ΔΕΠΥ που επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα.
Σχετικά με τη ΔΕΠΥ
Η ΔΕΠΥ είναι μία από τις πιο συχνές νευροαναπτυξιακές διαταραχές. Αφορά το 5-7% του μαθητικού πληθυσμού, και περίπου το 4% των ενηλίκων.
Έως πρόσφατα ανήκε αποκλειστικώς στον τομέα της παιδοψυχιατρικής, αφήνοντας έτσι ακάλυπτους τους ενήλικες. Αν και εκδηλώνεται με διαφορετικούς τρόπους στα παιδιά απ΄ ότι στους ενήλικες, η ΔΕΠΥ έχει κοινό παρανομαστή τη διαταραχή της ανασταλτικής λειτουργίας του εγκεφάλου. Έτσι, συμπεριφορές όπως οι ακόλουθες δεν οφείλονται απαραίτητα στον χαρακτήρα του ατόμου, ούτε είναι ζητήματα που μπορούν να ξεπεραστούν με ανάλυση και επεξεργασία, αλλά είναι συχνά αποτέλεσμα αυτής της τόσο σύνθετης διαταραχής:
αφηρημάδα
δυσκολίες στην οργάνωση και ολοκλήρωση εργασιών
απροσεξία
ατελείωτα σχέδια που αρχίζουν και δεν τελειώνουν ποτέ
 χάος στα οικονομικά
 άστατη ζωή
καθυστερήσεις
 χρόνια βαρεμάρα και έλλειψη αυτοπεποίθησης
 εκρήξεις θυμού και ευθιξία στις σχέσεις
 ανυπομονησία
συχνές εναλλαγές στη εργασία
Τα συμπτώματα  εκφράζονται από την παιδική ηλικία και αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, η ΔΕΠΥ περνάει στην ενήλικη ζωή αναλλοίωτη ή παραλλαγμένη και επιβαρύνει την καθημερινότητα του ατόμου σε κάθε της πτυχή. Συχνά δεν την αναγνωρίζουμε γιατί συγκαλύπτεται από μια πληθώρα άλλων διαταραχών (αγχωτικών και συναισθηματικών, χρήση ουσιών, προβλήματα ύπνου κ.α.).
Το συνέδριο διοργανώνεται από το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής Υπερκινητικότητας ADHD HELLAS υπό την αιγίδα της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ (Αιγινήτειο Νοσοκομείο), του Παγκόσμιου Οργανισμού Ψυχικής Yγείας, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και του Δήμου Αθηναίων, και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων -Κτίριο «Δεξαμενές Καθαρισμού»  και στο Αμφιθέατρο ρ/σ ΑΘΗΝΑ984:Πειραιώς 100,Γκάζι,τηλ. 210 3453548
press@athens-technopolis.gr, www.technopolis-athens.com
Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Κόστος συμμετοχής: Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»
Γενική είσοδος 50 ευρώ (30 ευρώ early booking μέχρι 10/10/14) και 20 ευρώ για φοιτητές και οικονομικά ενήμερα μέλη του ADHD HELLAS.

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.