Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: 14η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

14η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

Από 18 έως 21 Σεπτεμβρίου 2014, στο άλσος του Παυσιλύπου
Αφιερώνεται στον αγώνα κατά των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (μεταλλαγμένα)

Υπο την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τίθεται η 14η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που οργανώνει, από 18 έως 21 Σεπτεμβρίου 2014, η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής), με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Europe Direct Καρδίτσας της ΑΝΚΑ ΑΕ, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου – Καρδίτσας, τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών – Τοπική Διοίκηση Καρδίτσας και τον ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ». Πιο συγκεκριμένα, η φετινή
Γιορτή εντάσσεται στο νέο θεσμό του ΥΠΑΑΤ «Θεσμοφόρια 2014».
Η διοργάνωση περιλαμβάνει :
• Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Ειδών Χειροτεχνίας και Οικολογικών Δραστηριοτήτων
• Ενημερωτική ημερίδα με θέμα τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς
• Παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ομιλίες-συζητήσεις και εργαστήρια στο χώρο της Έκθεσης, καλλιτεχνικά και οικολογικά δρώμενα, εκδηλώσεις για τα παιδιά και πολλές άλλες δράσεις

Φέτος, η Οικολογική Γιορτή είναι αφιερωμένη στον αγώνα κατά των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών και μέσα από τη σχετική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί οι εισηγητές αναμένεται να αναλύσουν μία σειρά από πολλά και σημαντικά ζητήματα, όπως οι επιπτώσεις των μεταλλαγμένων στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον, η σχέση τους με τις ντόπιες καλλιέργειες και η πορεία τους στην Ευρώπη.

  Πολλές και ποικίλες θα είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, όπως ομιλίες-συζητήσεις, εργαστήρια, οικολογικές δράσεις, εκδηλώσεις για παιδιά και καλλιτεχνικά δρώμενα.

  Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για την Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Χειροτεχνίας και Οικολογικών Δραστηριοτήτων που, όπως κάθε χρόνο, θα λειτουργήσει στο άλσος του Παυσιλύπου.

  Ήδη, το ενδιαφέρον βιοκαλλιεργητών και χειροτεχνών από διάφορες περιοχές της χώρας διαγράφεται κάτι παραπάνω από θετικό, γεγονός το οποίο αποδεικνύει τη δυναμική του θεσμού.

  Στην Εκθεσιακή Αγορά μπορούν να λάβουν μέρος :
•Παραγωγοί βιολογικών προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής, καθώς και μεταποιητές και τυποποιητές βιολογικών προϊόντων
•Χειροτέχνες με οικολογικά είδη χειροτεχνίας
•Περιβαλλοντικές οργανώσεις, οργανισμοί ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων και φορείς που σχετίζονται με τη βιολογική παραγωγή και την προστασία του περιβάλλοντος

Πηγή : www.oikosfaira.gr (στην ιστοσελίδα αυτή μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση)

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.