Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Έκθεση Σύγχρονου Εικαστικού Κοσμήματος S Y M B O L S, 31 Μαΐου έως 9 Ιουνίου
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Έκθεση Σύγχρονου Εικαστικού Κοσμήματος S Y M B O L S, 31 Μαΐου έως 9 Ιουνίου

Η Ένωση Ελλήνων Σχεδιαστών Κοσμήματος Jewellery Art Workers (J.A.W) παρουσιάζει την έκθεση σύγχρονου εικαστικού κοσμήματος S Y M B O L S, από τις 31 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου, στο Κτίριο «Παλαιοί Φούρνοι» στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.
42 καλλιτέχνες – διακεκριμένοι σχεδιαστές δημιουργούν έναν διάλογο γύρω από σύγχρονους συμβολισμούς που με διάφορα υλικά και μέσα μορφοποιούνται σε κοσμήματα, αντιστέκονται στη φθορά που επιφέρει ο χρόνος και καταφθάνουν ως θραύσματα στο μέλλον, μεταφέροντας κωδικοποιημένες πληροφορίες – σύμβολα της εποχής μας.
Το παρελθόν επανερμηνεύεται, το παρόν καταγράφεται και τα μηνύματα μεταβαίνουν στο μέλλον με οδηγό την έμπνευση και μέσο την Τέχνη!
Η έκθεση θα πλαισιώνεται από Video Art και Performances, ενώ εργαστήρια για την τέχνη του κοσμήματος και ξεναγήσεις θα λαμβάνουν χώρα καθ’όλη τη διάρκειά της.
 Επιμέλεια έκθεσης: Άννα Χασανάκου
Συμμετέχουν οι: Καλλιόπη Αρναουτάκη, Άρτεμις Βαλσαμάκη, Σταύρος Βλάχος, Μέλανι Γεωργακοπούλου, Βασίλης Γιαμπουράς, Άκης Γκούμας, Αφροδίτη Γούλα, Στέλλα Δεληγιάννη, Τάνια Δρακίδου, Άρτεμις Ζαφρανά, Θωμάς Θωμίδης, Βικτώρια Ιωαννίδου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Αναστασία Κανδαράκη, Χριστίνα Καρακαλπάκη, Απόστολος Κλειτσιώτης, Παρασκευή Κοκολάκη, Βάλλυ Κοντίδη, Μαριαλένα Λεονταράκη, Κατερίνα Μαλάμη, Λευτέρης Μαργαρίτης, Μαίρη Μαργώνη, Γιάννης Μανδυλάκης, Κατερίνα Μελιοπούλου, Μαρία Μηλίτση, Σαρίνα Μπέζα, Φωτεινή Νικολαίδου, Σοφία Παπαλεξίου, Λιάνα Πατίχη, Βαρβάρα Περράκη, Ασπασία Πολύζου, Βαγγέλης Πολύζος, Άντρια Πρασίνου, Ελευθερία Σταμάτη, Ιωσήφ Σταυρουλάκης, Νίκη Στυλιανού, Μαρία Τσιμπισκάκη, Βασίλειος Τσουτσοπλίδης, Δώρα Χαραλαμπάκη, Μαρία Χατζαλέξη-Ερρίκος Ανδρεόπουλος, Μαρία Ψαριανού, COSMOCHAOS Μαρία Αποστολοπούλου-Νίκος Καρακώστας, D-OLIUM Σοφία Μπαχλαβά-Βασίλης Σταμούλης.
 Εγκαίνια: Σάββατο 31 Μαίου, στις 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 31 Μαίου - 9 Ιουνίου 2014
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 12.00 - 22.00
Ξεναγήσεις: Καθημερινά, 16.00 - 20.00, ή κατόπιν συνεννόησης
Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»          

Είσοδος Ελεύθερη

Επικοιν. Τ. 6944687296, chassanakou@yahoo.grwww.jewelleryartworkers.com
 FB: J.A.W. Jewellery Art Workers,
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548 press@athens-technopolis.gr

 Ακολουθεί το πρόγραμμα της “SYMBOLS”
PERFORMANCES
«Συνοδοιπόροι»
Μια διαδραστική περφόρμανς που συμβολίζει τον έρωτα στο πέρασμα του χρόνου. Ο έρωτας, ένα σημείο συνάντησης δύο ανθρώπων που ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία κουβαλώντας διαφορετικές εμπειρίες και αναμνήσεις.
Οι Συνοδοιπόροι θα προσκαλέσουν το κοινό σε μια συλλογική και συμμετοχική δράση η οποία θα «ξετυλιχθεί» διαδοχικά μέσα στο χρόνο και το χώρο.
Performers: Αλεξία Φάλλα, Αλέξανδρος Πλωμαρίτης
Σάββατο 31 Μαΐου, στις 20.30

«Ξενάγηση στα σύμβολα»
Μια σωματική ξενάγηση στην έκθεση με εργαλεία την κινησιολογία
και την τεχνική του αυτοσχεδιασμού.
Performer: Ξένια Μαλαθράκη
Κυριακή 1 Ιουνίου, στις 20.30

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
Συναίσθημα & Κόσμημα
Εργαστήριο με την Αναστασία Κανδαράκη
 www.anamma.gr
Το συναίσθημα είναι ένα απο τα πιο σημαντικά  “εργαλεία” ενός καλλιτέχνη. Σε αυτό το σεμινάριο θα προσπαθήσουμε να αποδόσουμε ένα συναίσθημα μέσα απο ευτελή υλικά. Θα επικεντρωθούμε περισσότερο στην απόδοση μιας ιδέας και όχι τόσο στα τεχνικά χαρακτηριστικά που πλαισιώνουν το κόσμημα. Θα ανακαλύψουμε πώς ένα συναίσθημα μπορεί να ερμηνευθεί απο ένα τρίτο μάτι αλλά και την σχέση αυτού με το σώμα. Καθώς το κόσμημα είναι κάτι το οποίο όχι μόνο στολίζει το σώμα αλλά γίνεται και μέσο έκφρασης αυτού που το φοράει.
Κυριακή 1η Ιουνίου 2014 & ώρα 17:00-20:00
Με δηλώσεις συμμετοχής έως 1 Ιουνίου 2014, στο 6972848300

Κοσμήματα από χειροποίητο χαρτί
Eργαστήριο με τη Δώρα Χαραλαμπάκη
www.craftit.gr
Το χειροποίητο χαρτί με τις ιδιαίτερες υφές του γίνεται ο καμβάς και τα στοιχεία για πρωτότυπα χειροποίητα και διαφορετικά κοσμηματα. Ενα απλο υλικο που στα χερια μας διαμορφώνεται και μετατρέπεται σε φορέσιμο, ελαφρύ στολίδι.
Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014, στις 18.00
Με δηλώσεις συμμετοχής έως τις 26 Μαΐου 2014, στα τηλέφωνα 6944687296 και 6944848218

Η Γεμoλογία από την αρχαιότητα ως σήμερα
Σύνθεση της γης- Γέννηση των Λίθων -Φυσικές και οπτικές ιδιότητες-Πρακτική
Εισηγήτρια: Μαρία Μιχαηλίδου, Γεμολόγος  Gem-Α
Τετάρτη, 4 Ιουνίου : 6 - 7.30 μ.μ.
Επικοινωνία: coloredgems@otenet.gr

Προϊστορικός τεχνίτης – Ο άγνωστος δημιουργός και δάσκαλος
Παρουσίαση του Άκη Γκούμα
Μια γέφυρα ανάμεσα στην εποχή που αποτυπώνονται τα πρώτα έργα και στο σήμερα.
Εικόνες από έρευνες που μαρτυρούν την ανάγκη του προϊστορικού δημιουργού να εκφράσει συναισθήματα και καταστάσεις με υλικά που γνώριζε ή ανακάλυπτε και τον οδηγούσαν σε νέους δρόμους έκφρασης και δημιουργίας συγκριτικά με τον σύγχρονο δημιουργό-καλλιτέχνη.
Παρασκευή 6 Ιουνίου, στις 19.00
Επικοινωνία: akisgoumas@gmail.com

Γλυπτογραφία-Σφραγιδογλυφία
Η προϊστορική τέχνη της χάραξης πολύτιμων λίθων.
Ενα μικρό ταξίδι στον κόσμο μίας άγνωστης μεγάλης τέχνης.
Eισηγήτρια: Μαρία Αποστολοπούλου
Χαράκτρια - Γλύπτρια πολύτιμων λίθων/Σχεδιάστρια κοσμημάτων
Σάββατο 7 Ιουνίου 2014, 6 - 7.30 μ.μ.
Επικοινωνία: mariaapostolopoulou12@gmail.com
www.mariaapostolopoulou.com

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.