Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού στην Αγία Βαρβάρα
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού στην Αγία Βαρβάρα

photo: www.agiavarvara.gr
Ένα νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού υλοποιείται από το Δήμο Αγίας Βαρβάρας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.).
Σκοπός του προγράμματος είναι η κατά το μέγιστο δυνατό αξιοποίηση ποσοτήτων αποβλήτων γυάλινης συσκευασίας, τα οποία, χωρίς οργανωμένη αποκομιδή, καταλήγουν συχνά στα κοινά απορρίμματα.
Κατά αυτόν τον τρόπο, εγκαινιάζεται ένα επιπλέον μέσο συλλογής γυάλινων συσκευασιών, οι μπλε κώδωνες, που θα λειτουργεί συμπληρωματικά με το υφιστάμενο μέσο του μπλε κάδου.
Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει με την τοποθέτηση  των ειδικών κωδώνων - συλλεκτών σε επιλεγμένα σημεία και συγκεκριμένα δίπλα σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες και κέντρα διασκέδασης, που χρησιμοποιούν και απορρίπτουν μεγάλες ποσότητες γυάλινης συσκευασίας και οι οποίες σε μεγάλο βαθμό καταλήγουν στα κοινά απορρίμματα.
Τα σημεία αυτά είναι τα εξής:

  • Χανίων 36 & Μεγάλου Αλεξάνδρου
  • Μεγ. Αλεξάνδρου 98 & Παν.Ελεούσης
  • Μεγ. Αλεξάνδρου & Αριστοφάνους & Διός
  • Πραξιτέλους & Κυκλάδων
  • Καραολή 87
Τονίζουμε ότι η ενίσχυση της ανακύκλωσης αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του Δήμου μας, αφού πέρα από τα περιβαλλοντικά οφέλη, που είναι σημαντικότατα, εξοικονομούνται πόροι προς όφελος των δημοτών.
 
Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.