Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: 3η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων Δυτικής Αττικής
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

3η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων Δυτικής Αττικής

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ 10 έως 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗVideo spot: http://www.youtube.com/watch?v=chMSzLDoyzw
Επισκεφτείτε επίσης: http://www.dytikiattiki.org/
Η Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής διοργανώνει στις 10 – 13 Οκτωβρίου 2013, στο Κλειστό Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων – Κέντρο Πάλης, την 3η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων Δυτικής Αττικής.
Μια εκδήλωση που αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή, αφού φέτος συμπληρώνει τρία χρόνια συνεχόμενης παρουσίας.
Να υπενθυμίσουμε ότι το 2011 είχε λάβει χώρα στην Ελευσίνα και το 2012 στο Πέραμα Μεγάρων.
Να προσθέσουμε επίσης ότι ως Δυτική Αττική το 2010 και το 2009 είχαμε λάβει μέρος με μεγάλη επιτυχία και διακρίσεις στις δύο ανάλογες εκδηλώσεις που διοργανώνονταν τότε σε πανελλαδικό επίπεδο στον Πειραιά. Η 3η Συνάντηση περιλαμβάνει Έκθεση στην οποία οι συμμετέχοντες - πολιτιστικοί σύλλογοι, μουσεία, πολιτιστικοί οργανισμοί και πνευματικά κέντρα των οικείων δήμων, ιδρύματα πολιτισμού, θεατρικές ομάδες, εθελοντικές ομάδες και περιβαλλοντικοί σύλλογοι - αναδεικνύουν τα στοιχεία του τοπικού λαϊκού πολιτισμού και της καλλιτεχνικής δημιουργίας και παράλληλα προβάλλουν το έργο τους τόσο στη διάσωση και διάδοση του πολιτισμού όσο και του εθελοντισμού και της διάδοσής του στη νέα γενιά.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Παραδοσιακούς χορούς, δρώμενα από την ελληνική παράδοση, συναυλίες παραδοσιακών καλλιτεχνών, θέατρο, αναπαραστάσεις εθίμων και παρουσιάσεις τοπικών ενδυμασιών.
Εξέχουσες προσωπικότητες θα βραβευτούν, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση κατά την τελετή λήξης.
Κατά την τελετή έναρξης θα βραβευτούν για το έργο τους
  • η Πρόεδρος του ο φιλανθρωπικού Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες "Το Εργαστήρι", κα Μαρία Τουρκοχωρίτη
  • και ο πολυνίκης προπονητής πάλης του ΔΑΣ Άνω Λιοσίων, αλλά και της Εθνικής Ομάδας κ. Νίκος Αποστόλου.
Επίσης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων των συλλόγων θα συνεχιστούν οι βραβεύσεις διακεκριμένων προσωπικοτήτων για το έργο και την προσφορά τους,
όπως οι κ.κ.: Ιωάννα Αναστασοπούλου (Καθηγήτρια ΕΜΠ),
  • Κατερίνα Πολυμέρου Καμηλάκη (Δ/ντριας Κέντρου Λαογραφίας Ακαδημίας Αθθηνών),
  • Αγαθή Αβραμάκη (Καθηγήτρια Καλών Τεχνών),
  • Ουρανία Ξυλούρη (Σύζυγος αείμνηστου Ν. Ξυλούρη),
  • Έλσα Γαλανίδη Μπαλφούσια (Συγγραφέας – Εκπαιδευτικός),
  • Ιωάννα Μουρτζούκου (Αγιογράφος),
  • Αναστασία Μπέγκα (Πρόεδρος ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων),
  • Ελένη Λέκκα Μαρκάτη (Εθελόντρια – αγωνίστρια ενάντια στην ετοκρωταφική άνοια),
  • Τσάμου Μίνα (Μουσικός – Κλαρινετίστα),
  • Δρ. Σταυρούλα Λαμπροπούλου (Φιλόλογος – Ιστορικός – Αρχαιολόγος)
  • και η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτας
Η 3η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων Δυτικής Αττικής είναι ένα εξαιρετικής σημασίας γεγονός τόσο για την περιοχή όσο και για όλη την Αττική, διότι όχι μόνο συμβάλλει στην πρόοδο και στην ανάπτυξη του πολιτισμού και του εθελοντισμού, αλλά οι τέσσερις αυτές ημέρες θα αποτελέσουν μια σημαντική διέξοδο στα οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι της πλέον υποβαθμισμένης περιοχής της Περιφέρειας Αττικής.
Όμως η Δυτική Αττική είναι γεμάτη και από φυσικές ομορφιές όπως πανέμορφα δάση και ωραίες παραλίες, σημαντικά μνημεία και πολύ περισσότερο είναι γεμάτη από καλοσυνάτους ανθρώπους, οι οποίοι θα σας παρουσιάσουν μια εικόνα που κάποιοι σίγουρα δεν την έχουν ξαναδεί, ενώ εκείνοι που είχαν τις εμπειρίες των περασμένων ετών περιμένουν με καρτερικότητα.
Είστε όλοι προσκεκλημένοι σε ένα οδοιπορικό στη Δυτική Αττική μαζί με τους φορείς της περιοχής για να ζήσουμε μαζί ένα μοναδικό τετραήμερο γεμάτο από τη ζεστασιά των ανθρώπων του λαϊκού μας πολιτισμού.
Καλώς να ορίσετε!!!
Ημέρες και ώρες λειτουργίας
10 & 11 Οκτωβρίου:  17:00 – 22:00,
12 & 13 Οκτωβρίου: 10:00 – 14:30 και 17:00 – 22:00
Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου και ώρα 19:00, ενώ στη Τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου και ώρα 20:00.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
  


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.