Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: ΡΕΚΟΡ ΣΟΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΓΙΑ ΤΟ 2010-11
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

ΡΕΚΟΡ ΣΟΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΓΙΑ ΤΟ 2010-11

Σοδειά ρεκόρ της τελευταίας πενταετίας προβλέπεται να είναι η φετινή παγκόσμια παραγωγή καλαμποκιού, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Συμβουλίου Δημητριακών (IGC) η παραγωγή της νέας εμπορικής περιόδου 2010-11 αναμένεται να αγγίξει τα 824 εκατ. τόνους.
Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν οι εν λόγω προβλέψεις, η νέα παγκόσμια παραγωγή καλαμποκιού θα είναι υψηλότερη κατά 2,2% από την αντίστοιχη περυσινή και κατά 16% περισσότερη, σε σύγκριση με εκείνη πριν πέντε χρόνια.

Αισθητά αυξημένη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του IGC, αναμένεται η φετινή σοδειά καλαμποκιού σε ΗΠΑ, Κίνα και Μεξικό, ενώ ρεκόρ πενταετίας εκτιμάται και για τη διεθνή κατανάλωση του προϊόντος.

Γεγονός, που στα τέλη της νέας εμπορικής περιόδου 2010-11 (καλοκαίρι 2011) προβλέπεται να οδηγήσει σε χαμηλότερα κατά 6 εκατ. τόνους αποθέματα, από ότι σήμερα.
Πηγή ΑΜΕ-ΜΠΕ
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.