Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Το νέο ασφαλιστικό πιάνει και τους αγρότες
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Το νέο ασφαλιστικό πιάνει και τους αγρότες

Από 1/1/2011 θα αυξηθούν κατά 2,5% στον κλάδο υγείας του ΟΓΑ







  • Οι αγρότες πλέον για να πάρουν αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ θα πρέπει να προσκομίσουν ασφαλιστική ενημερότητα μη οφειλής στον ΟΓΑ και όχι μονο αυτό αλλά και για δανειοδότηση από οποιαδήποτε τράπεζα θα πρέπει να έχουν ασφαλιστική ενημερότητα  
  • Ορίζεται ειδικό εργόσημο για τους εργάτες γης. Το εργόσημο θα είναι μια επιταγή η οποία θα περιέχει το ποσό που αναλογεί στην αμοιβή του εργαζόμενου αλλά και στην εισφορά προς τον ΟΓΑ . Εργοδότης θα προμηθεύεται το εργόσημο από τον ΟΓΑ ή από τις συνεργαζόμενες τράπεζες . τα ΕΛΤΑ κα τα ΚΕΠ. Ο εργαζόμενος θα εξοφλεί το εργόσημο σε έναν από τους παραπάνω φορείς και λαμβάνει την αμοιβή του ενώ παρακρατείτε και αποδίδεται στον ΟΓΑ η ασφαλιστική του Εισφορά.

 Το ύψος της ασφαλιστικής εισφοράς είναι το 10% της αμοιβής του εργαζόμενου.

Πηγή ΑΜΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο από το ΑΜΕ – ΜΠΕ

Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.