Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Ο Ξιφίας των ελληνικών θαλλασών κινδυνεύει
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ο Ξιφίας των ελληνικών θαλλασών κινδυνεύει

Για το λόγο αυτό ο Νομάρχης Πειραιά κ. Γιάννης Μίχας. ζητά με επιστολή προς την κοινοτική Επίτροπο Αλιείας, κ. Μαρία Δαμανάκη και την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κατερίνα Μπατζελή να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την προστασία του
Η επιστολή και το αίτημα του Νομάρχη έγιναν μετά τους τελευταίους ελέγχους των κτηνιάτρων της Νομαρχίας Πειραιά στην Ιχθυόσκαλα όπου διαπίστωσαν ότι γινόταν η διάθεση ξιφίας πολύ μικρού μεγέθους (25-30 cm), σε μεγάλη ποσότητα.

Ο ξιφίας μπορεί να είναι ψάρι με μεγάλη γευστική, θρεπτική και εμπορική αξία, η υπεραλίευση του είδους όμως, ανεξαρτήτως μεγέθους, οδηγεί σε δραματική μείωση των αποθεμάτων του και στην αδυναμία αναπαραγωγής του, με δυσμενείς επιπτώσεις στη διαταραχή της ισορροπίας του θαλάσσιου οικοσυστήματος, επισημαίνεται στην επιστολή.


Πηγή
 
 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.