Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Μικρός οδηγός για εξοικονόμηση νερού
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Μικρός οδηγός για εξοικονόμηση νερού

Μικρός οδηγός για εξοικονόμηση νερού

από το ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

Ενα καζανάκι που παρουσιάζει σημαντική διαρροή μπορεί σε μία ημέρα να αδειάσει νερό που θα πίναμε μέσα σε 50 μέρες! Μια βρύση που στάζει σταγόνα σταγόνα μέσα σε ένα χρόνο έχει χάσει νερό που θα επαρκούσε να γεμίσουμε τουλάχιστον 35 φορές μια μπανιέρα.
Οταν πλένουμε τα χέρια μας αφήνοντας συνεχώς τη βρύση ανοιχτή, χωρίς να τη χρειαζόμαστε, σπαταλάμε μέσα σε ένα λεπτό νερό που θα γέμιζε 10 μπουκάλια.

Γι' αυτό λοιπόν καλό θα είναι:

* Να τοποθετούμε μικρά εξαρτήματα στις βρύσες -πωλούνται στην αγορά- που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση νερού.

* Να ρυθμίζουμε το καζανάκι έτσι ώστε να λειτουργεί με λογική ποσότητα νερού κάθε φορά που το χρησιμοποιούμε.

* Να ρωτάμε όταν αγοράζουμε νέες συσκευές πλυντηρίων ρούχων και πιάτων για τις προδιαγραφές που αφορούν την κατανάλωση νερού. Ενα πλυντήριο ρούχων καταναλώνει τη φορά 150 λίτρα νερού και ένα πλυντήριο πιάτων 50 λίτρα τη φορά! Μην ξεχνάμε τα οικονομικά προγράμματα που έχουν οι συσκευές.

* Να πλένουμε χορταρικά και φρούτα μέσα σε μία λεκάνη και στο τέλος να ποτίζουμε με το νερό αυτό τις γλάστρες.

* Το λάστιχο του κήπου που συνήθως χρησιμοποιούμε και για το πλύσιμο του αυτοκινήτου να φέρει εξάρτημα εξοικονόμησης νερού (υπάρχουν στην αγορά) και να μην το αφήνουμε να τρέχει. (Τηλ. δικτύου 2108228795)

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.