Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: Πρόγραμμα συμμετοχικών αναγνώσεων
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: Πρόγραμμα συμμετοχικών αναγνώσεων

«Ας διαβάσουμε την Οδύσσεια»
Κυριακή 25 Iουνίου: Ραψωδίες λ και μ
Αίθουσα 27

Την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σας προσκαλεί σε μια διαφορετική ανάγνωση της Οδύσσειας, με συνοδεία αρχαίας λύρας και τη δυνατότητα να γίνετε για λίγο ραψωδός!
Δύο ραψωδίες κάθε φορά παρουσιάζονται από τον μουσικοσυνθέτη Δρ Νίκο Ξανθούλη, αλλά και όσους από τους επισκέπτες επιθυμούν να συμμετέχουν στη δημόσια ανάγνωση, ανακαλύπτοντας τα μυστικά της προσωδίας. Η μετάφραση που χρησιμοποιείται είναι του Ζήσιμου Σίδερη. Η διάρκεια των αναγνώσεων είναι δύο ώρες.
Την Κυριακή 25 Ιουνίου και ώρα 11 π.μ. θα παρουσιαστούν οι ραψωδίες λ και μ.
Η αφήγηση του Οδυσσέα στρέφεται τώρα στο παράτολμο ταξίδι του στον Κάτω Κόσμο, προκειμένου να πάρει χρησμό από τον μάντη Τειρεσία σχετικά με την επιστροφή του στην πατρίδα. Οι συγκινητικές συναντήσεις του με τις ψυχές των νεκρών συμπολεμιστών του και με τη μητέρα του Αντίκλεια θα του αποκαλύψουν πλήθος στοιχεία για τα περασμένα και τα μελλούμενα. Επιστρέφοντας στο νησί της Κίρκης, η μάγισσα θα του δώσει οδηγίες για τους κινδύνους που θα συναντήσει στη συνέχεια του ταξιδιού: τις Σειρήνες, τις Συμπληγάδες Πέτρες, τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Το αίσιο τέλος του νόστου διακυβεύεται στο νησί της Θρινακίας, όπως προφήτεψε ο μάντης Τειρεσίας. Όλα πλέον εξαρτώνται από τη συμπεριφορά του Οδυσσέα και των συντρόφων του στο νησί του Ήλιου.
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος (30) και απαιτείται τηλεφωνική κράτηση.
Η κράτηση θέσης ισχύει έως 15 λεπτά πριν την έναρξη.
Οι επισκέπτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην ανάγνωση, μπορούν να το δηλώσουν στην τηλεφωνική κράτηση και να προμηθευτούν το απόσπασμα που θα διαβάσουν κατά την προσέλευσή τους στις Πληροφορίες του Μουσείου.
Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
 Πατησίων 44, Αθήνα 10682
www.namuseum.gr
Τηλ: 213 214 4891
 Fax: 210 8213573
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 13:00-20:00, Τρίτη-Κυριακή 08:00-20:00


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.