Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ : Ημερίδα με θέμα «Καρκίνος & Υγεία»
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ : Ημερίδα με θέμα «Καρκίνος & Υγεία»

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας (7 Απρίλη), ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης σας προσκαλεί την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 και ώρα 6μ.μ. στο Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο του Δημαρχείου (είσοδος από Καραθεοδωρή και Εθνικής Αντιστάσεως, στάση Μετρό Περιστέρι), όπου θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ιατρική εκδήλωση με θέμα: «Καρκίνος & Υγεία».
Θα συμμετέχει η συγγραφέας υγείας κ. Ιωάννα Λάκα , η οποία θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Το ταξίδι του εαυτού μου».
Ομιλητές θα είναι:
- Πάνος Βενιέρης, Χειρούργος Ουρολόγος
- Δημήτρης Γκρίτζαλης, Πλαστικός Χειρουργός και
- Σωτήρης Χουρσόγλου, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος.
Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τη Σοπράνο Δέσποινα Τσολάκη.
Την όλη εκδήλωση συντονίζει ο Καρδιολόγος Γιώργος Μπεκιάρης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα υγείας και Δ/ντης Καρδιολογικής Κλινικής Ομίλου «Υγεία».
Συμμετέχουν οι φορείς: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Περιφερειακό Τμήμα Περιστερίου), Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Μαζί για τη Ζωή», Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Η Ελπίδα», Σύλλογος Στήριξης Παιδιών με Ιδιαιτερότητες «Μπορώ», Π.Ε.Δ.Υ. Περιστερίου και το Κέντρο Υγείας Περιστερίου.


 Πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου στο Περιστέρι
Το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Περιστερίου έχει ως αποκλειστικό σκοπό την πρόληψη των νοσημάτων, την προαγωγή της υγείας, τον προσυμπτωματικό έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών και δράσεων στο πεδίο της υγείας.
Σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, μέλος του Δικτύου του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, ανακηρύσσει το 2017, «ως Διαδημοτικό Έτος Πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου».
Βασιζόμενοι στα πρωτόκολλα πρόληψης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) προτρέπουμε όλους τους δημότες να κάνουν τον ετήσιο έλεγχο ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης κοπράνων, αν είναι από 50 – 75 ετών.
Η εξέταση αυτή με την οποία ανιχνεύουμε την ύπαρξη καρκίνου του παχέος εντέρου, θα γίνεται στα συνεργαζόμενα με το ΚΕΠ Υγείας διαγνωστικά κέντρα και με τιμή έως 3 Ευρώ.
Όλος ο συντονισμός της Δράσης γίνεται από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε θέματα Υγείας - Καρδιολόγο Γιώργο Μπεκιάρη. Πληροφορίες στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστερίου στο τηλ. 210-5783266 και 210-5701562 ή στο e-mail: kepygeias@peristeri.gr


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.