Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΕΚΠΑ: Προβολή της ταινίας ''Kanal'' του Andrzej Wajda (1957).
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΕΚΠΑ: Προβολή της ταινίας ''Kanal'' του Andrzej Wajda (1957).

Κανάλ (Kanal) ή Ήρωες της Βαρσοβίας
Πολωνία (1957) - Διάρκεια: 91 λεπτά.
Σκηνοθεσία: Αντρέι Βάιντα (Andrzej Wajda).
Σενάριο: Jerzy Stefan Stawiński.
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Jerzy Lipman.
Ηθοποιοί: Teresa Iżewska, Tadeusz Janczar, Wieńczysław Gliński.
Η ιστορία βασίζεται στην ηρωική εξέγερση της Βαρσοβίας ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές, στην οποία πήραν μέρος δεκάδες χιλιάδες Πολωνών, το Σεπτέμβριο του 1944, η πλειοψηφία των οποίων εξοντώθηκε.
Το πρώτο μέρος γυρίστηκε ως ρεπορτάζ, ενώ το δεύτερο αποτελεί μια αποκαλυπτική διήγηση των περιπλανήσεων τους στους υπονόμους της Βαρσοβίας.

Βραβευμένο με τον Αργυρό Φοίνικα (ειδικό βραβείο της επιτροπής) στις Κάννες και υποψήφια για χρυσό Φοίνικα (1957) το φιλμ θεωρείται η απαρχή της λεγόμενης «πολωνικής σχολής του κινηματογράφου».
Η προβολή θα γίνει την Τρίτη, 25/10/16, στις 18:10, στο Αμφιθέατρο 437.

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.