Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Greek gastronomy stories στο INNOVATHENS
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

Greek gastronomy stories στο INNOVATHENS

Το “Greek gastronomy stories”, την πρώτη από μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων και networking events για θέματα αγροδιατροφής και γαστρονομίας, διοργανώνει την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 17.00, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 4ου Κύκλου του Επιχειρηματικού Επιταχυντή “Food for Business”.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ειδικοί του χώρου, επιτυχημένοι επιχειρηματίες και αναγνωρισμένοι ακαδημαϊκοί ενώ θα συζητηθούν θέματα και θα διερευνηθούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: τι είναι η γαστρονομία; ποια η σχέση της με τον τουρισμό και την καινοτομία; τι φέρνει η επανάσταση της Νέας Ελληνικής Κουζίνας; πώς γίνονται οι εξαγωγές; τι σημαίνει οικοτεχνία; ποιες οι διεθνείς πρακτικές; ποιες οι νέες τάσεις, τα προβλήματα και οι ευκαιρίες για τους μικρούς παραγωγούς;
Θα μελετηθούν, επίσης, επιτυχημένα παραδείγματα παραγωγής και εξωστρέφειας και χαρακτηριστικά παραδείγματα καινοτόμων ελληνικών προϊόντων.
Με τον όρο «γαστρονομία», εννοούμε την τέχνη της παρασκευής καλού και νόστιμου φαγητού που μπορεί να προσφερθεί σε οποιονδήποτε χώρο εστίασης αλλά και τον συνδυασμό αυτού με ποτό όπως το κρασί, ηδύποτα ή άλλα αλκοολούχα ποτά. Η γαστρονομία όχι μόνο δεν περιορίζεται στην μαγειρική αλλά επεκτείνεται σε μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών γαστρονομικού ενδιαφέροντος.  Όπως όλοι γνωρίζουμε, η γαστρονομία διαφέρει από χώρα σε χώρα ή ακόμη και από περιοχή σε περιοχή της ίδιας χώρας αντανακλώντας τις ιδιαίτερες γεωφυσικές και κλιματολογικές συνθήκες, την αγροτική παραγωγή, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό κάθε τόπου ενώ συνδέεται μέσω μιας πολυεπίπεδης σχέσης με αυτούς τους τομείς.
Η ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα με κύριο μοχλό την γαστρονομία μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και να συμβάλλει σημαντικά στην έξοδο από την κρίση. Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων όσων ασχολούνται με τη γαστρονομία, η εκπαίδευση, η στρατηγική και η καινοτομία που θα δώσει στην ελληνική γαστρονομία τον ξεχωριστό της χαρακτήρα.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα:
Α) Η Ελληνική Γαστρονομική Επιχειρηματικότητα: Παρουσιάσεις & ανοιχτή συζήτηση για την σημασία και τις προοπτικές της ελληνικής γαστρονομίας ως επιχειρηματική επιλογή.
Συντονισμός: Πάνος Ζαμάνης, Food Entrepreneur, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων
1. «Γαστρονομία και Τουρισμός»: Χάρης Τζαννής, food editor
2. «Ελληνική τοπική κουζίνα και υλικά»: Μυρσίνη Λαμπράκη, food editor
3. «ΝΕΚ: Νέα Ελληνική Κουζίνα και νέες τάσεις»: Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, chef Kastri Bistrot
4. «Μεσογειακή Διατροφή, το παρελθόν και το μέλλον της Ελληνικής Γαστρονομίας»: Παναγιώτης Α. Βαραγιάννης M.Med.Sc., Κλινικός Διαιτολόγος/Διατροφολόγος-Υπ. Διδάκτωρ Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Β) Καινοτόμος & εξωστρεφή Γαστρονομική Επιχειρηματικότητα: Ιστορίες επιτυχημένων Ελλήνων επιχειρηματιών που κατέκτησαν νέες αγορές.
Συντονισμός: Χάρης Τζανής, Food editor
1. «Πυλιακή Γη, Μαρμελάδες από την Πύλο στα ράφια της Ευρώπης»: Γιάννα Μπαλαφούτη, παραγωγός
2. «Berryland, super foods από την Εύβοια με βρώσιμο ασήμι»: Βασίλειος Δάφνής, παραγωγός
3.«FoodTales, ελληνικά προϊόντα στην Ολλανδία»: Νίκος Αλεξανδράκης, παραγωγός εξαγωγέας

*Ο 4ος Κύκλος του Επιχειρηματικού Επιταχυντή του INNOVATHENS και οι παράλληλες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη με 3 Εργαστηρίων του Τμήματος Επιστήμης, Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γαλακτοκομίας, Οινικών προϊόντων, και Ελαιολάδου/ελιάς) και της εταιρείας Planet S.A.-Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Επιχειρηματικότητας.
Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS: Πειραιώς 100, Γκάζι
Πρόσβαση:  Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»,
Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο»
Ώρα:17.00


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.