Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Η «Όπερα της Βαλίτσας» ταξιδεύει στο δήμο Αθηναίων
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Η «Όπερα της Βαλίτσας» ταξιδεύει στο δήμο Αθηναίων

Το έργο «Παλιάτσοι», του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο, φιλοξενεί την Τετάρτη 18 & την Πέμπτη 19 Μαΐου, στις 20.00, η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»- «Όπερας της Βαλίτσας» Εθνική Λυρική Σκηνή, στο οποίο συμμετέχει η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων.
Πρόκειται για τη σημαντικότερη όπερα του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο, που παρουσιάζεται με το μοναδικό τρόπο της «Όπερας της Βαλίτσας». Την παράσταση σκηνοθετεί ο Ισίδωρος Σιδέρης και συμμετέχουν νεότεροι και καταξιωμένοι μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Το έργο πραγματεύεται την τραγική ιστορία του επικεφαλής ενός περιπλανώμενου θιάσου της commedia dell' arte. Ο Παλιάτσος Κάνιο πρέπει να κάνει το κοινό του να γελάσει, αν και έχει μόλις πληροφορηθεί για την απιστία της Κολομπίνας, την οποία υποδύεται η γυναίκα του, Νέντα. Τα όρια ανάμεσα στη μυθοπλασία και στην πραγματικότητα αρχίζουν να θολώνουν, καθώς ο εξαγριωμένος και απατημένος Παλιάτσος μαχαιρώνει την άπιστη γυναίκα του και τον εραστή της πάνω στη σκηνή. Τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια υπογράφει ο Γιάννης Κατρανίτσας, ενώ στο πιάνο θα βρίσκεται ο Φρίξος Μόρτζος.
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους «Επόμενη στάση: Όπερα!»
Mια ομάδα εκπαιδευτών και καλλιτεχνών της ΕΛΣ θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 18/5/16 στις 11.00 στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων, ένα δίωρο βιωματικό εργαστήριο για την όπερα, στο πλαίσιο του προγράμματος “Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού”. Το εργαστήριο, που απευθύνεται σε εφήβους με στόχο την γνωριμία τους με το λυρικό θέατρο και την εξοικείωσή τους με την τέχνη του λυρικού τραγουδιού, γίνεται σε συνεργασία με το δίκτυο τοπικών βιβλιοθηκών της Future Library. Σύλληψη-εμψύχωση: Χριστίνα Αυγερίδη, Ζωή Λυμπεροπούλου, Βενετία Νάση, Κωνσταντίνα Στράνη.
Είσοδος ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης στην είσοδο του Αμφιθεάτρου.
Επίσης, προς διευκόλυνση του κοινού, δελτία προτεραιότητας θα διατίθενται από την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων τις ακόλουθες μέρες και ώρες:
Δευτέρα 16/5: από ώρα 9:00 έως 19:00
Τρίτη 17/5: από ώρα 9:00 έως 19:00
Τετάρτη 18/5: από ώρα 9:00 έως 15:00
Πέμπτη 19/5: από ώρα 9:00 έως 19:00
Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων:
Δομοκού 2 Σταθμός Λαρίσης, τηλ.: 2108846011, 2108236635, 2108810884
Το πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Future Library και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.
Οι Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι μέλη της πρωτοβουλίας Future Library.
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αεριοφυλάκιο 1 - Αμφιθέατρο: Πειραιώς 100, Γκάζι,
210 3475518, 210 3453548
Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.