Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΙΟΥ - ΙΟΥΝΙΟΥ- ΙΟΥΛΙΟΥ 2016
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΙΟΥ - ΙΟΥΝΙΟΥ- ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΙΟΥ - ΙΟΥΝΙΟΥ- ΙΟΥΛΙΟΥ 2016
ΜΑΙΟΣ 2016
ΚΥΡΙΑΚΗ 15/5/2016     3η ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
3η Γιορτή παιδικής μαγειρικής Αθλητικό Κέντρο Ραδιοφωνίας {Πριάμου & Πρέσπας), ώρα 11.00 π.μ.
Τα παιδιά μαγειρεύουν Το αγαπημένο τους φαγητό και παίρνουν μέρα στη 3η γιορτή παιδικής μαγειρικής που διοργανώνει ο Δήμος Ιλίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού Και την Ένωση Πολύτεκνων γυναικών Ελλάδα «Η Ροδιά».
θα ακολουθήσει η διαδραστική παρουσίαση του παιδικού βιβλίου: «Ο Λου και ο Λι στο νησί της τελειότητας» της Μαρίας Ζαβάκου.
Αφήγηση, παιχνίδι και διασκέδαση σε μια περιπέτεια για τα όνειρα που γίνονται πραγματικότητα με προσπάθεια, αλλά και για τις συνέπειες της παραίτησης.
ΤΕΤΑΡΤΗ 18/52016           ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ
«Έαρ, έρως και μουσεία, ωδές μέσα στους χρόνους»

Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (έναντι Δημαρχείου), ώρα 8.30 μ.μ. Με λέξεις - κλειδιά το «έαρ» και τον «έρωτα», ταξιδεύουμε στο χρόνο με όχημα την ελληνική γλώσσα, για να γευτούμε τον πλούτο  της μέσα από την εξέλιξή της από τούς αρχαίους Χρόνους, τους βυζαντινούς, τους υστερότερους και τους νεότερους, μέσα από ποιητικά κείμενα Ελλήνων, αλλά και ξένων δημιουργών που έχουν αποδοθεί στην ελληνική.
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 19/5/2016          ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ
Εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
Πλατεία Γεννηματά (κεντρικά πλατεία Ιλίου), από 9.30 π.μ. έως 8.00 μ.μ.
 Από τον Σύλλογο Ποντίων Πετρούπολης & Ιλίου «Μανουήλ Κομνηνός».
Σε διαμορφωμένο Θεματικό περίπτερο Θα πραγματοποιηθούν: Έκθεση φωτογραφίας,  προβολή οπτικοακουστικού υλικού , έκθεση βιβλίου, διανομή εντύπου ενημερωτικού υλικού.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/5/2016        ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ
«1ο ΚΥΝΗΓΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ»
Αθλητικό Κέντρο Παλατιανής, ώρα 10.30 π.μ.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν, να παίξουν και να επιμορφωθουν, σε διαφορετικές οργανωμένες γωνιές με πρωτότυπα στημένες δραστηριότητες.
 Παρέα μας πάντα _.η άνοιξη, ο ήλιος και η καλή διάθεση της ομάδα μας!
Για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Συμμετέχουν τα Δημοτικά σχολεία της πόλης.
ΚΥΡΙΑΚΗ 22/5/2016        ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
«Το Βελημάχι Αρκαδίας — Ιστορία και λαϊκός πολιτισμός» του Γιώργου Χριστόπουλου Καλλιτεχνικό καφενείο, ώρα 11.00 π.μ. Ο Σύλλογος Αρκάδων Ιλίου και η Διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Ιίου παρουσιάζουν το βιβλίο του Αρκά συγγραφέα Γιώργου Χριστόπουλου «Το Βελημάχι Αρκαδίας — Ιστορία και λαϊκός πολιτισμός». Το έργο θα προλογίσουν: Ο κ. Ιωάννης& Γκιώνης — συγγραφέας, επίτιμος προϊστάμενος Δ.Ε., πρ. Αντιδήμαρχος Ιλίου. Η κ. Ανδριάννα Αλεβίζου - Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Υπηρεσίας Ιλίου- Φιλόλογος
ΚΥΡΙΑΚΗ 22/5/2016            ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
«Το Φορτηγάκι της Αγάπης»
Καλλιτεχνικό καφενείο, ώρα 6.00 μ.μ.
Διαδραστική παράσταση που βασίζεται στην ενεργή συμμετοχή των παιδιών, τα οποία μαζί με τους ηθοποιούς, χορεύουν, τραγουδούν και βοηθούν στην εξέλιξη της δράσης. Στο τέλος της παράτασης οι ηθοποιοί μοιράζουν στο παιδιά το σκίτσο του έργου, για να χρωματίσουν το δικό τους Φορτηγάκι της Αγάπης.
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 & ΚΥΡΙΑΚΗ 29/5/2016    ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Η Υπόθεση της Οδού Λουρσίν του Ευγένιου Λαμπίς
Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», ώρα 9.00 μ.μ.
Από τη Θεατρική Ομάδα ΘεατρΙΛΙΟΝ σε σκηνοθεσία Μπαντούνα Σταμάτη

'Ένας εισοδηματίας κι ένα μάγειρας, πρώην συμμαθητές, ξυπνούν στο ίδιο κρεβάτι. ...χωρίς κανείς από τους δύο να αναγνωρίζει τον άλλον, ή να θυμάται την συνθήκη που τους έφερε εκεί. Κουβέντα στην κουβέντα, αρχίζουν να πιστεύουν ότι το προηγούμενο Βράδυ, μεθυσμένοι σε μία συνάθροιση παλαιών συμμαθητών, διέπραξαν ένα φρικτό έγκλημα. Χώνονται όλο και πιο Βαθιά στον εφιάλτη του ανύπαρκτου εγκλήματος, μέχρι που αποκαλύπτεται η αλήθεια. Μια αλληγορία για την αποξένωση του σύγχρονου ανθρώπου από τον άλλον, άλλο και από τις ίδιες του τις πράξεις, την ενοχή του καπιταλισμού, με το ειρωνικό και σαρκαστικό αλλά και συνάμα τρυφερό Βλέμμα ενώ αστού: του υπέροχου Ευγένιου Λαμπίς. 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 ΚΥΡΙΑΚΗ 29/5      ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
«Το πιο γλυκό ψωμί»
Καλλιτεχνικό καφενείο, ώρα 11.00 π.μ.
Μουσικοκινητικο-αφηγηματικό δρώμενο με ζωντανή μουσική, αυτοσχεδιασμούς και παιχνίδια, βασισμένο στο ομώνυμο λαϊκά παραμύθι. Η ιστορία ενός Βασιλιά που δεν δούλεψε ποτέ και ανακαλύπτει τη χαρά της δουλειάς και την αξία τπ καλλιέργειας της γης. Μια ευκαιρία για τα παιδιά να κατανοήσουν της αξία τπ επαφής με τη γη, την εργασία και τον κύκλο της κατασκευής του πιο Βασικού τροφίμου της διαστροφής μας. 


ΙΟΥΝΙΟΣ 2016
ΤΕΤΑΡΤΗ 1 /6         ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
«Η Καταστροφή του Δάσους» Θέατρο
«Μελίνα Μερκούρη», ώρα 9.00 μ.μ.
Το Σωματείο Ελληνικών Χορών "Παραδοσιακή Φλόγα" παρουσιάζει μία άκρως κωμική αλλά και συνάμα διδακτική θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους. Η καταστροφή από τον ίδιο τον άνθρωπο στο περιβάλλον, γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη με πολύ σοβαρές συνέπειες για όλους. Οι μικροί μας φίλοι, τα "ζώα" είναι αυτοί που Θα ματ δώσουν την λύση για ένα καλύτερο πλανήτη γεμάτο δάση και καθαρά νερά.
Σενάριο - Σκηνοθεσία - Διδασκαλία: Βάρβαρα Μπότσαρη. Καλλιτεχνικά επιμέλεια: Θοδωρής Μπότσαρης

 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 ΙΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/6, ΣΑΒΒΑΤΟ 4/6 και ΚΥΡΙΑΚΗ 5/6/2016
Αθλητικό Κέντρο Παλατιανής, ώρα 7.00 μ.μ. (Αν. Παπανδρέου & Ισιδώρας)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/6/2016
 Τα σχολεία τηs πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης  θα Χορέψουν παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς.
ΣΑΒΒΑΤΟ 4/6/2016
Εθνικοτοπικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης, τα επιμορφωτικά τμήματα της Διεύθυνσης Πολιτισμού και α χορευτικές ομάδες των ΚΑΠΗ του Δήμου θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς.
ΚΥΡΙΑΚΗ 5/6/2016
 Τα αθλητικά τμήματα του Δήμου και οι αθλητικοί σύλλογοι της  πόλης παρουσιάζουν τις δραστηριότητες τους.
Θα ακολουθήσει παιδική Θεατρική παράσταση:
«Η Θεία μου η Μόλυνση»
Θεατράκι Αθλητικού Κέντρου Παλατιανής , ώρα 9.30 μ.μ.
...Η αδιαφορία των μεγάλων για την Μητέρα Φύση ξυπνάει την τρομερή Θεία της, τη Μόλυνση που μαζί με το γιο της, το «Φαινόμενο του Θερμοκηπίου» προσπαθούν να καταστρέψουν τον κόσμο. Με τη Βοήθεια των παιδιών και της Νεράιδο ανακύκλωσης η ισορροπία επανέρχεται...
Μια παράσταση με θέμα το περιβάλλον. Ένας ευχάριστος τρόπος να κατανοήσουν τα παιδιά έννοιες όπως φωτοσύνθεση, ανακύκλωση, «φαινόμενο του Θερμοκηπίου» και να αποκτήσουν  περιβαλλοντική συνείδηση μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, ζωντανή μουσική και κωμικά στιγμιότυπα.
 


ΣΑΒΒΑΤΟ 11/6/2016  ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Ετήσια Χορευτική Εκδήλωσα του Συλλόγου «Ο Μέρμηγκας»
Θέατρο Προφήτη Ηλία, ώρα 7.00 μ.μ.
Τα χορευτικά τμήματα του Εξωραϊστικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ιλίου «Ο Μέρμηγκας», με τη Βοήθεια των δασκάλων τους, υπόσχονται να σας  διασκεδάσουν και να σα ταξιδέψουν στο χρόνο και στην ελληνική παράδοση, μέσα από παραδοσιακούς, λαϊκούς και μοντέρνους χορούς, σε μια εκδήλωση  που αποτελεί θεσμός για το σύλλογο


 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/6/2016     ΕΣΤΙΑΚΑ — ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
«32α Εστιακά»
Πλατεία Παλιννοστούντων (Τερψιχόρης & Αλεξανδρουπόλεως, πάροδοι οδού Ραδιοφωνίας), ώρα 7.00 μ.μ.
Ο Εξωραϊστικοί Σύλλογοι «Η Εθνική Εστία» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Ιλίου, διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων στης γειτονιές της Εστίας και της Ραδιοφωνίας. Η Εστία γιορτάζει τα «32α Εστιακά»  και οι γειτονιές γεμίζουν χρώμα, μουσική και ελεύθερη ερασιτεχνική  έκφραση.
Παρουσιάσεις παραδοσιακών - ευρωπαϊκών - latin - oriental χορών, επιδείξεις αεροβικής γυμναστικής - zumba και πολύ μουσική από τα επιμορφωτικά τμήματα του συλλόγου συνθέτουν το πολύμορφο σκηνικό της κεντρικής εκδήλωσης.
ΣΑΒΒΑΤΟ 11/6/2016     ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ & ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΙΛΙΟΥ
«Ένα απόγευμα γεμάτο μουσική» Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», ώρα 7.30 μ.μ.
Οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Ιλίου και η Φιλαρμονική Ιλίου θα παρουσιάσουν έργα κλασικής και σύγχρονης μουσικής για πιάνο, κιθάρα, μουσικά σύνολα κλπ. Το Δημοτικό Ωδείο Ιλίου διανύοντας το 21ο έτος λειτουργίας του συνεχίζει να προσφέρει άριστη και ολοκληρωμένη μουσική εκπαίδευση στους σπουδαστές του.
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 & ΚΥΡΙΑΚΗ 12/6/2016      3n ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΙΛΙΑΔΑ
Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (έναντι Δημαρχείου) - ώρα 6.00 μ.μ. Ο Σκακιστικός Κύκλος Ιλίου, διοργανώνει την 3η Σκακιστική Ιλιάδα, η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του σκακιστή και δασκάλου Θοδωρή Παπαθεοδώρου. Στις δύο ημέρες της διοργάνωσης θα διεξαχθούν τουρνουά, παιδικές δραστηριότατες ενασχόλησης με το σκάκι αλλά και ελεύθερο παιχνίδι εκμάθησης και γνωριμία με το σκάκι

 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/6/2016    ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ
«Τα τραγούδια σου θυμάμαι, τα τραγούδια που αγαπώ»
Θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», ώρα 9.00 μ.μ.
Αφιέρωμα στα γνωστά και τραγουδισμένα κομμάτια του Σταύρου Κουγιουμτζή. Στίχοι και μουσικό που μιλάνε στις καρδιές μας για πάνω από πενήντα χρόνια. Ειλικρινείς στιγμές ενός σπουδαίου δημιουργού.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 & ΠΕΜΠΤΗ 16/6/2016      ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
«Αχ Ελλάδα, σ' αγαπώ...»
Θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», ώρα 7.30 μ.
Τα παιδιά των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου, θα τιμήσουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο, την μουσική παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα τι πατρίδας μας, στο 10ο Καλοκαιρινό ΦεστιΒάλ.
Δείτε εδώ το πρόγραμμα του Παιδικού Φεστιβάλ αναλυτικά (pdf) 

ΠΕΜΠΤΗ 16- ΣΑΒΒΑΤΟ 25/6/2016        ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ
Από τον γνωστό καραγκιοζοπαίχτη Τάσο Γεωργίου. Ώρα έναρξης παραστάσεων: 9.00 μ.μ.
ΠΕΜΠΤΗ 16/6/2016 θέατρο Πάρκου «Αντώνηs Τρίτσηs»,
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/6/2016 Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Δαναών & Κάλχου έναντι Δημαρχείου)
ΣΑΒΒΑΤΟ 18/6/2016 Πλατεία Μάνου Κατράκη, (Δραγουμάνου & Στρυμώνος, Ραδιοφωνία)
ΚΥΡΙΑΚΗ 19/6/2016 Πλατεία Ειρήνης (Πετρουπόλεως & Πωγωνάτου)
ΔΕΥΤΕΡΑ 20/6/2016 Πλατεία Γρηγορίου Λαμπράκη (Ξυλοκάστρου & Γαργαλιάνων)
ΤΡΙΤΗ 21/6/2016 Πλατεία Λουντέμη Μεν. (0δόs Βεροίας & Καβάλας)
 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ



ΤΕΤΑΡΤΗ 22/6/2016 Πλατεία Διομήδη Κομνηνού 4 (Ανδρέα Παπανδρέου & Οσίου Λουκά)
ΠΕΜΠΤΗ 23/6/2016 Πλατεία Γοργόνας (Αγίου Γεωργίου & Μανουήλ στην Παλατιανή)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/6/2016 Πλατεία Αγίου Φανουρίου (Αγίου Φανουρίου & Γρηγορίου Ε')
ΣΑΒΒΑΤΟ 25/6/2016  Πλατεία Ρίμινι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 & ΣΑΒΒΑΤΟ 18/6/2016 ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΕΘΙΜΟΥ
Ετήσια εκδήλωση: «Αναβίωση εθίμου Κλήδονα»
Δημοτικού Σταδίου Ιλίου (είσοδοι από Ελευσίνιων Μυστηρίων), ώρα 8.30 μ.μ.
Η Ένωση Κρητών Ιλίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού διοργανώνει και φέτος την ετήσια εκδήλωση αναβίωσης του εθίμου του «Κλήδονα». Θα μας διασκεδάσει ο Νίκος Ζωιδάκης με το συγκρότημα του.
ΔΕΥΤΕΡΑ 20/6/2016 ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
«Μελωδίες και μύθοι κάτω απ' την πανσέληνο»
Θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», ώρα 9.00 μ.μ.
Μια μουσικό-Χορευτική παράσταση κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι του Ιούνη με τραγούδια ερμηνευμένα από 6 καλλιτέχνες που τραγουδούν και χορεύουν επί σκηνής
Τους συνοδεύει ένα σχήμα μουσικών που αποτελείται από: Σαξόφωνο, Ακουστική κιθάρα, Blues guitar, Πιάνο, Κρουστό. Το σχήμα συμπληρώνει με ξεχωριστά τρόπο, ο αφηγητής, που ολοκληρώνει την εικόνα με κείμενα και στίχους από ελληνικά και ξένα παραμύθια.
ΤΡΙΤΗ 21/6/2016 ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Η πόλη γιορτάζει δίνοντας ένα ηχηρό κάλεσμα! Πλατεία Αγίου Φανουρίου, ώρα 6.00 μ.μ. Για 5η χρονιά το Μουσικό Στέκι Ιλίου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Ιλίου γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής. Μια μεγάλη γιορτή για μουσικούς, ερασιτέχνες, επαγγελματίες και κάθε είδους ερμηνευτές, σολίστες, συγκροτήματα και μουσικά σύνολα που επιθυμούν να παρουσιάσουν και να ερμηνεύσουν τη μουσική τους



ΣΑΒΒΑΤΟ 25/6/2016  ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ 
Εκδηλώσεις Λευκής Νύχτας:
Ώρα 10.00 μ.μ. Μεγάλη μουσική συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες - Κεντρική πλατεία Γεννηματά
Ώρα 01.00 π.μ. Αθηναϊκή κομπανία. ένα γνήσιο λαϊκό πρόγραμμα
Ώρα 07.00 μ.μ. Παραδοσιακό γλέντι Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, έναντι Δημαρχείου
Ώρα 09.30 μ.μ. KARAOKE με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Επειδή οι περισσότεροι
Ώρα 08:00 μ.μ.   Δημιουργική απασχόληση για παιδιά Νέστορος & Μανάκη
Ώρα 8.00 μ.μ Αθλητικές Δραστηριότητες Πλατεία Ευαγγελίστριας.
Ώρα 9.00 μ.μ. Θ Πλατεία Ρίμινι Παράσταση Καραγκιόζη από το γνωστό καραγκιοζοπαίχτη Τάσο Γεωργίου
Ώρα 11.30 μ.μ Λαϊκό παραδοσιακό σχήμα με τον Λαέρτη Πέτρο.
Ώρα 8.00 μμ. Άλσος Γήπεδο Μπάσκετ 3 ΟΝ 3 από την Ένωση Ιλίου. Δηλώσεις συμμετοχής στον χώρο από ώρα 6.00 έως 8.00 μ.μ..
Ώρα 9.00 μ.μ. Θέατρο Μελίνα Μερκούρη , θεατρική Παράσταση: «Πλούτος» Αριστοφάνη από την θεατρική ομάδα «Ονειροβάτες»
Ώρα 7.00 μ.μ. Πλατεία Αγαμέμνονα Άλσος Ιλίου Μουσικά συγκροτήματα από το Μουσικό Στέκι Ιλίου
Πεζόδρομος Νέστορα 101, (μπροστά από Κεντρική Βιβλιοθήκη) Έκθεση Βιβλίου
Από 7.00 μ.μ. έως 12.00 Ταυτόχρονη επίδειξη από τον Σκακιστικό κύκλο Ιλίου (σιμουλτανέ) Από 8.00 μ.μ.
.
Στους δρόμους της πόλης Θέατρο Δρόμου με ξυλοπόδαρους, κλόουν, μασκότ, ήρωες παραμυθιών, μάγους, μπαλονοκατασκευές και εικαστικούς καλλιτέχνες που θα ζωγραφίζουω το πρόσωπο των μικρών μας φίλων και των μεγάλων που το επιθυμούν.
Το Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Ιλίου στην οδό Κάλχου 53 Θα παραμείνει ανοιχτό από τις 7.00 μ.μ. έως τις 12.00 μ.μ. 

  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 & ΚΥΡΙΑΚΗ 26/6/2016  ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
«Πλούτος» Αριστοφάνη
Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», ώρα 9.00 μ.μ.
 ...Δίκαιος Πλούτος ή Σκληρή Βιοπάλη;
Το τελευταίο από τα σωζόμενα έργο του μεγάλου Αριστοφάνη παρουσιάζουν οι «Ονειροβάτες». Σκηνοθεσία: Δήμητρα Χριστοδούλου. Μουσική: Στέλιος Καραγιώργης. Σκηνικά: Δημήτρης Μανωλέλλης, Κοστούμια: Μαρία Τσονάκα.
ΚΥΡΙΑΚΗ 26/6 /2016  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ
«Αρχή κι όντες ευλόγησεν  Κύριος ο Χριστός μας, Τον πρώτον γάμον τίμιον τον εν Κανά τη πόλη» θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», ώρα 9.00 μ.μ
Από την Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου και τον Σύλλογο Ποντίων Πετρούπολης & Ιλίου «Μανουήλ Κομνηνός» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Ιλίου. Μια κατάθεση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς μέσα από τους τελετουργικούς  χορούς και τις διαδικασίες του Ηπειρώτικου και του Ποντιακού γάμου. Καλλιτεχνικό Επιμέλεια — Διδασκαλία: Δαμιανίδου - ΣαΒΒουλίδου Σοφία, Ρούτη Έφη, Τσούνηs Βασίλης, Υφαντίδης Ηλίας.
ΤΕΤΑΡΤΗ 29/6/2016 ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
«Ελληνική Παράδοση» 2006-2016. Δέκα χρόνια Πολιτιστικής Δημιουργίας. Θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», ώρα 9.00 μ.μ.
 Το Σωματείο Παραδοσιακών Χορών & Λαογραφικών Ερευνών «Ελληνική Παράδοση» σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτισμού, γιορτάζει τα 10 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στον Δήμο Ιλίου και σας προσκαλεί σε ένα μαγευτικό μουσικοχορευτικό ταξίδι οε όλη την Ελλάδα . Περισσότεροι από 200 χορευτές με αυ0εντικέτ φορεσιές θα σας ταξιδέψουν σε όλε  τις γωνιές της πατρίδας μας.  Συνοδοιπόροι στο ταξίδι αυτό Θα είναι η ορχήστρα του Γιώργου Κοτσίνη με τον Γ. Κοτσίνη στο κλαρίνο, τον Μ. Κόττορο στο Βιολί, τον Θ. Κωνσταντίνου στο λαούτο, τον Μ. Μπακάλη στα κρουστά και στο τραγούδι η Κυρία Γιώτα Πανταζή. Καλλιτεχνικό Επιμέλεια • Σκηνοθεσία — Διδασκαλία: Ρούτη Έφη • Τσούνης Βασίλης 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΙΟΥΛΙΟΣ 2016
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/7/2016
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ
Πάρκινγκ Δημοτικού Σταδίου Ιλίου (είσοδοι από Ελευσίνιων Μυστηρίων), ώρα 9.00 μ.μ.
 Ο Ποτιστικός  Σύλλογοι Ηλείων Ιλίου "Η Αρχαία Ολυμπία"  διοργανώνει για 8η συνεχόμενη χρονιά, παραδοσιακό γλέντι με πλούσιο εδέσματα και με τους δημοφιλείς ερμηνευτές δημοτικών τραγουδιών:  Φιλιώ Πυργάκη και Θεόφιλο, συνοδεία παραδοσιακής  ορχήστρας. Συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου.
ΣΑΒΒΑΤΟ 2/7/2016 ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Ταξίδι στο Χρόνο Θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», ώρα 9.00 μ.μ ένα διασκεδαστικό αλλά και επικοινωνιακού χαρακτήρα πρόγραμμα. Σκοπός της  μουσικής αυτής διαδρομής είναι κρθ' όλη την διάρκειά της, να περιπλανηθούμε σε τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει υπό το πρίσμα της σημερινής εποχής αλλά και με το χρώμα της τότε εποχής.
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 & ΚΥΡΙΑΚΗ 3/7/2016  ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΣΣΑΣ
Περιβάλλονται χώροι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο lλιον, Σαββάτο ώρα 7.00μ.μ., Κυριακή ώρα 9.00 π.μ. Η Ένωση Λιοσιωτών Ιλίου οε συνεργασία με τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου και τον Δήμο Ιλίου τιμά για δεύτερη χρονιά στην Αττική τη χάρη της Παναγίας της Αρβανίτισσας με εκκλησιαστικές  και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 4 & ΤΡΙΤΗ 5/7/2016 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
«Τρωάδεs» Ευριπίδη Θέατρο Πάρκου «Αντώνητ Τρίτσης», ώρα 9.30 μ.μ. ...
Ο πόλεμοι, η προσφυγιά, π αιχμαλωσία στον αιώνιο δρόμο τους...
Την τραγωδία του Ευριπίδη «Τρωάδες» παρουσιάζουν οι «Ονειροβάτες». Σκηνοθεσία: Δήμητρα Χριστοδούλου. Μουσική: Ισίδωρος Πάτερος. Σκηνικά: Δημήτρης Μανωλέλλης. Κοστούμια: Μαρία Τσονάκα.
ΤΕΤΑΡΤΗ 6/7/2016  ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
9ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής
 «Γέρμα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα Θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», ώρα 9.00 μ.μ. Από το Θεατρικό Εργαστήρι Αγίας Παρασκευής
 «Γέρμα» είναι το όνομα της ηρωίδας που στα Ισπανικά είναι συνώνυμο με την στείρα την ανικανοποίητη γυναίκα. Η Γέρμα, μια κοπέλα με έντονο το πάθος της  μητρότητας, είναι καταδικασμένη σε μια στείρα ζωή, αποδιοπομπαία από το σύνολο σχεδόν του αγροτικού και με προκαταλήψεις λαού της  τοπικής κοινωνία με υποψίες για μοιχεία, δακτυλοδεικτούμενε ακόμα και από τον άντρα τη. Η «Γέρμα» είναι το δεύτερο έργο της τριλογίας του Λόρκα που περιλαμβάνει τον «Ματωμένο γάμο» και την «Μπερνάλντα Άλμπα» με το τρίπτυχο Ζωή-Έρωτας—θάνατος.'Ενας ύμνος στη μητρότητα και στη ζωή.
ΠΕΜΠΤΗ 7/7/2016  ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
9ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου Δήμων Αττικής
 «Αυτό το παράξενο ζώο ο άνθρωπος» του Αντόν Τσέχωφ
Θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», ώρα 9.00 μ.μ.
Από το Θεατρικό Εργαστήρι Κερατσινίου — Δραπετσώνα
Ο Αντον Τσέχωφ έλεγε ότι γράφει «κωμωδίες» και κανείς δεν το καταλαβαίνει. Ούτε καν ο Στανισλάφσκι. Ο μεγάλος συγγραφέας, έγραψε εκτός από τα θεατρικά του έργα και πάρα πολλά διηγήματα.
'Έξι  απ' αυτά  δραματοποιήθηκαν από τον Γκαμπριέλ Αρού και αποτελούν τη σπονδυλική στήλη του θεατρικού έργου «Αυτό το ζώο το παράξενο». Μα ποιο; Φυσικά ο άνθρωπος!
Ο πρωταγωνιστής είναι ένα «παράξενο ζώο», που κυνηγάει το όνειρο αλλά  με με εφιάλτες. Ψάχνει τη ζωή του στα «πρέπει» των άλλων. Ένα «ζώο», που καταστρώνει σχέδια και δεν μπορεί να τα πραγματοποιήσει. Προσπερνά το αληθινό, γιατί φοβάται να το αγαπήσει. Έτσι λοιπόν, ένας μεθυσμένος κι ένας σκύλος αναμετρούν τις δυνάμεις τους. Ο πρώτος Θα προσπαθήσει να αποδείξει «το μεγαλείο του ανθρώπου» μέσα από «σκηνές ζωής» που πιστεύει ότι Θα τον αναδείξουν νικητή. Το σχέδιο όμως καταλήγει σε αποτυχία. Μια αληθινά ανθρώπινη κωμωδία... Σκηνοθεσία: Γιώργος Καλόξυλος
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/7 /2016 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
9ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττική& «Φτυστός ο μακαρίτης» της Πένυς Φυλακτάκη
Θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», ώρα 9.00 μ.μ.
Από το θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου «Εν Δράσει». Τα χρέη του Μιχάλη Μπεζενόγλου φθάνουν  στο ταβάνι αλλά δεν φταίει αυτός. Χρωστάει λόγω... κληρονομικότητας! Ξετυλίγεται έτσι η σπαρταριστή ιστορία μια κατάρας  που περνάει από γενιά σε γενιά. Μια κατάρα που ξεκινάει με μια γέννα στο χωριό, συνεχίζει με μια κηδεία στην πόλη και φτάνει μέχρι τα ιδιαίτερα διαμερίσματα του πρωθυπουργικού γραφείου για να καταλήξει στον καταχρεωμένο Μιχάλη του σήμερα, τελευταίο Θύμα μιας... παρεξηγημένης δυναστείας! Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Ναρλής
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 & ΚΥΡΙΑΚΗ 10/7/2016  ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
9ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου Δήμων Αττικής «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε» του Λουίτζι Πιραντέλλο
Θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», ώρα 9.00 μ.μ.
Από την θεατρική Ομάδα Δήμου Ιλίου
Ένας θίασος με επικεφαλής τον σκηνοθέτη — διευθυντή του προσπαθεί να κατασκευάσει ένα θεατρικό δράμα, ξεκινώντας από ένα διήγημα του ίδιου του Πιραντέλλο. Ο σκηνοθέτης θέλει να υποτάξει την ιστορία, τα πρόσωπα και τους ηθοποιούς  σύμφωνα με τις δικές του αντιλήψεις για το θέατρο . Αυτοί όμως αντιδρούν αγανακτισμένοι με τις συνταγές του σκηνοθέτη, τον διώχνουν απ' το Θέατρο και μένουν μόνοι του να ζήσουν τα μέρη που υποδύονται... Η υπόθεση του έργου είναι μια ιστορία ζήλειας για το παρελθόν, που κυριεύει έναν άνδρα για την γυναίκα του και τον κάνει να μανιάζει στην σκέψη πως εκείνη μπορεί να ονειρεύεται την εποχή της νιότης της...» Σκηνοθεσία-Διδασκαλία: Γιώργος Ματαράγκας

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ "ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ"
ΕΙΣΟΔΟΣ Α': από Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ Β': από Λ. ΧΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΙΛΙΟΥ Είσοδος: από την οδό Ελευσίνιων Μυστήριων, (στη νότια πλευρά του Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης", πλευρό Αγίων Αναργύρων).

.
Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.