Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Δήμου Αχαρνών "Ομάδες Γονέων από τη ΔΙΕΞΟΔΟ
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Δήμου Αχαρνών "Ομάδες Γονέων από τη ΔΙΕΞΟΔΟ

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Αχαρνών  "Διέξοδος" ενημερώνει ότι, στα πλαίσια του Προγράμματος Υποστήριξης της Οικογένειας, πρόκειται να υλοποιήσει μία Ομάδα Γονέων 6 δίωρων συναντήσεων με γονείς παιδιών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μία Ομάδα Γονέων 6 δίωρων συναντήσεων με γονείς παιδιών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης..
Για τους Γονείς παιδιών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Κέντρου και ημέρα Πέμπτη κατά τις εξής ημερομηνίες: 25 Φεβρουαρίου, 03, 10, 17, 24, 31 Μαρτίου  και ώρα 17:00 – 19:00.
Τα θέματα που θα διαπραγματευτούμε αναφέρονται σε προβληματισμούς, σκέψεις, αγωνίες και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς στην καθημερινή συνδιαλλαγή με τα  παιδιά τους.
1η Συνάντηση: "Κατάλαβέ το! Μεγάλωσα πια!" Οι αναπτυξιακές αλλαγές της εφηβικής ηλικίας.
2η Συνάντηση: "Εντάξει σ’ ακούσαμε…" Βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των μελών της οικογένειας.
3η Συνάντηση: "Εγώ θα πάω στο πάρτυ! Λέγε ό, τι θέλεις!" Διαχείριση των  συγκρούσεων στην οικογένεια.
4η Συνάντηση: "Δεν ξέρω τι έχω…φύγε!» Ψυχοεκπαίδευση στην αναγνώριση και έκφραση των “δύσκολων” συναισθημάτων.
5η Συνάντηση: "5 λεπτά ακόμα…να τελειώσω την πίστα κι έρχομαι» Εξαρτήσεις και Πρόληψη.
6η Συνάντηση: "Η πορεία μου στην Ομάδα" Ολοκλήρωση ομάδας.
Η σωστή διαχείριση των παραπάνω αποτελεί προστατευτικό προληπτικό παράγοντα για την αποτροπή εκδήλωσης παρεκκλινουσών συμπεριφορών, όπως η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στη συντονίστρια του Προγράμματος  κ. Ιωάννου Γιάννα, Ψυχολόγο, στο τηλέφωνο του Κέντρου: 210-2409015 καθημερινά από τις 09.00-14.30.
Το Πρόγραμμα στηρίζεται σε βιωματικές μεθόδους-ενεργητική μάθηση, γεγονός  που οριοθετεί το  μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων  για την ομάδα σε 15 άτομα.
Οι Δηλώσεις Συμμετοχής θα γίνουν δεκτές ως και την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα δοθούν Βεβαιώσεις παρακολούθησης στο τέλος της Ομάδας.
 
Για τους Γονείς παιδιών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:
Οι συναντήσεις  θα  πραγματοποιηθούν στο χώρο του Κέντρου, ημέρα  Τρίτη  κατά τις εξής ημερομηνίες: 23 Φεβρουαρίου και  01, 08, 15, 22, 29  Μαρτίου 2016  και  ώρα 17:00 – 19:00.
Ενδεικτικά, τα θέματα που θα διαπραγματευτούμε αναφέρονται στην ενεργητική ακρόαση, στην επικοινωνία μέσα στην οικογένεια, στα συναισθήματα, στην αυτοεκτίμηση, στη θέσπιση και τήρηση των ορίων, στις εξαρτητικές συμπεριφορές και γενικότερα σε προβληματισμούς, σκέψεις, αγωνίες και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς στην καθημερινή συνδιαλλαγή με τα  παιδιά τους.
Η σωστή διαχείριση των παραπάνω αποτελεί προστατευτικό προληπτικό παράγοντα για την αποτροπή εκδήλωσης παρεκκλινουσών συμπεριφορών, όπως η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στη συντονίστρια του Προγράμματος κ. Κευγά Αργυρώ, Ψυχολόγο, στο τηλέφωνο του Κέντρου:
  210- 2409015  καθημερινά από τις 09.00-14.30 .
Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 15 άτομα.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές ως και την Πέμπτη  18 Φεβρουαρίου 2016. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα δοθούν Βεβαιώσεις παρακολούθησης στο τέλος της Ομάδας.

H Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου: Ιωάννου Γιάννα
Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος: Καρυδάκης Κωνσταντίνος
Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης: Κασσαβός Ιωάννης  Δήμαρχος Αχαρνών


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.