Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: 30 χρόνια Κινηματογραφική Λέσχη: Jazz και κινηματογράφος, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στο Σινέ Παράδεισος
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

30 χρόνια Κινηματογραφική Λέσχη: Jazz και κινηματογράφος, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στο Σινέ Παράδεισος

Το συγκρότημα M.O.T.He. σχολιάζει αριστουργήματα της 7ης τέχνης- Είσοδος ελεύθερη
Πώς θα μπορούσε να «δέσει» η jazz με τον Τσάρλι Τσάπλιν και τον μνημειώδη «Δικτάτορα» του; Κι ακόμα, πώς ένα μουσικό τρίο θα μπορούσε να σχολιάσει το επικό αριστούργημα του Σεργκέι Αϊζεστάιν, «Θωρηκτό Ποτέμκιν»;
Πώς θα μπορούσαν να συνοδεύσουν το καλύτερο ίσως ντοκιμαντέρ από γεννήσεως κινηματογράφου «Ο άνθρωπος με την κάμερα» του Τζίγκα Βερτόφ; Πώς, τέλος, θα μπορούσαν να δώσουν μουσική πνοή στο περίφημο «Ταξίδι στη σελήνη» του Ζορζ Μελιές, την πρώτη ταινία επιστημονικής φαντασίας;
Εάν θέλετε να διερευνήσετε όλα αυτά ελάτε την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, 9 μ.μ. στο Σινέ Παράδεισος, όπου η Κινηματογραφική Λέσχη Κορυδαλλού, γιορτάζει τα τριακοστά γενέθλια της και διοργανώνει την εκδήλωση «Μουσική και αριστουργήματα του κινηματογράφου». Το μουσικό σύνολο M.O.T.He (Music of the Heart) 3JAZZ, θα σχολιάσει μουσικά κινηματογραφικά πλάνα – ιστορικούς σταθμούς στην πορεία του κινηματογράφου.
Το trio M.O.T.He (music of the heart) αποτελεί ένα σύνολο με ανοιχτό πολυμορφικό ρυθμικό και ηχητικό χαρακτήρα. Απομακρυσμένο από ταυτότητες, κατηγοριοποιήσεις, στερεότυπα και δεδομένα φόρμας, απόλυτα αυτόνομο και ανεξάρτητο και στη δομή και στην λειτουργική οργάνωση και στο σκεπτικό του, και με την πεποίθηση πως η Μουσική είναι μόνο μία, εκείνη της εκδήλωσης των ανθρωπίνων συναισθημάτων, αποτυπώνει σχέσεις και στιγμές ανθρώπων με μουσικούς ήχους, ακολουθώντας τον πάντα ασφαλή δρόμο που περνά μόνο μέσα από τη διαρκή χαρά τον πειραματισμό και την εξερεύνηση.
Μέσα από αναγνωρίσιμα θέματα, αυτοσχεδιασμό, jazz παραλλαγές και αρμονίες, συχνές διαφυγές προς ethnic δρόμους και μετέωρες σιωπές ατονικές και πολυρυθμικές αναζητήσεις στοιχεία που αποτελούν τη βάση και τον τρόπο με τον οποίο το trio αντιλαμβάνεται την έννοια της ελεύθερης μουσικής δημιουργικότητας, ανοίγουν δρόμους επικοινωνίας με το κοινό.
Το trio M.O.T.He αποτελείται από τον Χάρη Παζαρούλα στο κόντρα μπάσο, τον Μανόλη Παπαδάκη στο πιάνο και τον Βαγγέλη Τσίνα στα κρουστά.
Οι εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια της Κινηματογραφικής Λέσχης συνεχίζονται έως το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου με το τριήμερο αφιέρωμα «Νέοι Κινηματογραφιστές και θεατές στην Ελλάδα».

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου
9.00μ.μ Παγκάκι Κινηματογραφικό Εργαστήρι Δήμου Κορυδαλλού (2010)
 9.20μ.μ. Ταινία μικρού μήκους από το Φεστιβάλ Δράμας, Δεν έχεις γάλα Κινηματογραφικό Εργαστήρι Δήμου Κορυδαλλού (2010)
 9. 30μ.μ. Γιάννης Οικονομίδης Σπιρτόκουτο (2002). Προβολή και συζήτηση με τη συμμετοχή του δημιουργού και ομάδας συντελεστών της ταινίας,
Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου:
9.00μ.μ. ταινία μικρού μήκους από το Φεστιβάλ Δράμας, Joanna Παναγιώτη Φαφούτη (2015).
 9.15μ.μ. Αλέξης Αλεξίου Τετάρτη 4:45(2015), προβολή και συζήτηση με τη συμμετοχή του δημιουργού.
Σάββατο 19 Δεκεμβρίου:
9.00μ.μ. ταινία μικρού μήκους από το Φεστιβάλ Δράμας, PROSOPON, Θωμά Θωμά (2015) .
 9.15μ.μ. Chevalier (2015) της Αθηνάς Τσαγγάρη προβολή και συζήτηση με τη συμμετοχή συντελεστών παραγωγής της ταινίας.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.