Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Δήμος Αχαρνών -ΔΗ.Κ.Ε.Α. : Καλλιτεχνικά και Εκπαιδευτικά Τμήματα 2015-2016
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Δήμος Αχαρνών -ΔΗ.Κ.Ε.Α. : Καλλιτεχνικά και Εκπαιδευτικά Τμήματα 2015-2016



Πραγματοποιείται και εφέτος , το ανανεωμένο και εμπλουτισμένο πρόγραμμα των καλλιτεχνικών τμημάτων της ΔΗ.Κ.Ε.Α, και υπόσχεται μία δημιουργική και γεμάτη καλλιτεχνική χρονιά σε όλους τους ενδιαφερόμενους.


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ
Το Δημοτικό Ωδείο ως εκπαιδευτικός Θεσμός στοχεύει στην καλλιέργεια και ανάπτυξη των τεχνικών και ερμηνευτικών δυνατοτήτων της οργανικής και φωνητικής δυτικής μουσικής, καθώς και Βυζαντινής και Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, σε συνδυασμό με την Θεωρητική μελέτη και έρευνα στους αντίστοιχους τομείς.
Το Ωδείο στελεχώνεται από διπλωματούχους έμπειρους καθηγητές πλήρους διδακτικής ικανότητας και επάρκειας. Οι απολυτήριοι τίτλοι σπουδών είναι αναγνωρισμένοι από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Μουσική προπαιδεία (Σύστημα Orff) Το τμήμα της μουσικής προπαιδείας, αφορά τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Οι μαθητές με βιωματικό τρόπο —μέσω κίνησης, λόγου, μία σειρά κρουστών και μελωδικών κρουστών μουσικών οργάνων — προσεγγίζουν τον κόσμο της μουσικής.
Σχολές & Τμήματα
α) • Μουσική προπαιδεία (σύστημα ORFF) και τμήμα προθεωρίας για την πρώτη σχολική ηλικία.
• Παιδικό τμήμα με φλογέρες.
β) Σχολή ανώτερων θεωρητικών με τμήματα:
ωδικής
αρμονίας
αντίστιξης
ενορχήστρωσης και φούγκας
τμήμα προετοιμασίας για το Μουσικό Γυμνάσιο (φοίτηση τουλάχιστον 2ετής)
τμήμα προετοιμασίας για το Τμήμα Μουσικολογίας (φοίτηση τουλάχιστον 3ετής)

γ) Σχολή οργανικής μουσικής με τμήματα: Πιάνο Κιθάρα Βιολί, Τσέλο Φλάουτο

δ) Σχολή φωνητικής μουσικής με τμήματα:
Βυζαντινής μουσικής και Βυζαντινής χορωδίας
Φωνητικής (μοντέρνο τραγούδι, τεχνική, ρεπερτόριο, ορθοφωνία, σκηνική παρουσίά

ε) Σχολή μοντέρνων, λαϊκών και παραδοσιακών οργάνων με τμήματα: Ηλεκτρικού αρμονίου, ηλεκτρικής κιθάρας και κρουστών (ντραμς) Μπουζουκιού και λαϊκής ορχήστρας Ποντιακής λύρας και παραδοσιακής ορχήστρας
ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
στ ) Σχολή παραδοσιακών κρουστών - dramset η
η)  Παιδική χορωδία & τμήμα με μελλόντικες
θ) Τμήμα μουσικής τεχνολογίας
ι)  Μουσικά Σύνολα (ensembles & jazz)
Φιλαρμονική Δήμου Αχαρνών
Η Δημοτική Φιλαρμονική είναι το παλαιότερο πολιτιστικό τμήμα του Δήμου μας. Ιδρύθηκε το 1967 και από τότε ανελλιπώς συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις (επετειακές, εορταστικές, κοινωνικές). Μέσα από τις τάξεις της αναδείχθηκαν πολλοί επαγγελματίες μουσικοί. Διδάσκονται πνευστά, κρουστά και τα μαθήματα παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ. 




ΜΠΑΛΕΤΟ
χορόςΙΙΙ Κίνηση, σωματική, η ψυχική ευεξία , δημιουργία, (Φαντασία Και τόσα άλλα όμορφα που Χαρίζει ΙΙΙ
Από την ηλικία των τεσσάρων ετών μπορεί ένα παιδί να κάνει τα πρώτα του βήματα στο χορό, ακολουθώντας σιγά - σιγά την τέχνη του Κλασσικού Μπαλέτου. Μέσα από την ακρίβεια των κινήσεων το μπαλέτο χαρίζει σωστή σωματική και ψυχική υγεία. Προσφέρει μυϊκή εκγύμναση και ενδυνάμωση καθώς επίσης ενισχύει την δημιουργικότητα, την σκέψη, την μουσική καλλιέργεια και πάνω από όλα την πειθαρχία των παιδιών. Τα τμήματα του κλασσικού μπαλέτου (Σύστημα Vaganova) που λειτουργούν είναι παιδικό, εφηβικό, αρχάριων και προχωρημένων ενηλίκων. Στα πλαίσια του μπαλέτου λειτουργεί επίσης, ΤΜΗΜΑ: Κάρακτερ (φολκλορικοί χοροί) και
ΤΜΗΜΑ: Σύγχρονο.

ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ - LATIN ΧΟΡΟΙ
Θα διδάσκονται ευρωπαϊκοί και 1αtίη χοροί. Μέσα από αυτούς τους χορούς Θα εκφράσετε τον ρομαντισμό σας, θα αναδείξετε ένα παιχνιδιάρικο στυλ και Θα φέρετε στην επιφάνεια τα συναισθήματα σας μέσα από την τεχνική και την άσκηση, γίνονται ιδιαίτερα μαθήματα για την χορογραφία των μελλονύμφων, καθώς και επαγγελματικά προγράμματα για μελλοντικούς καθηγητές χορού. Θα διδάσκονται ελεύθερης κινησιολογίας. (taηgo, mambo, cha cha, fvx trox, waltz, samba, rumba, disco κ.τ.λ.).
0 χορόs μυs εΚφράζει, ομορφυίνει την ζωή όλων (Α5.

® ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ & ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ
Ένα νέο τμήμα με την καθοδήγηση του κου. Σπύρου Κύκνα σας περιμένει στη ΔΗ.Κ.Ε.Α. Ένα ταξίδι στο εσωτερικό εαυτό μας. Με τπ δύναμη των κεριών και της απαλής μουσικής, Θα χαλαρώσουμε και θα αποκτήσουμε τον αυτοέλεγχο του σώματος και του πνεύματος.

 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ
Ελάτε να μάθουμε την παράδοση του τόπου μας τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων μας με ευχάριστο τρόπο καλλιεργώντας τόσο τις ρυθμοκινητικές όσο και τις σωματικές μας δεξιότητες, ενώ παράλληλα συμβάλουν στη διατήρηση και τη διακίνηση της λαϊκής μας παράδοσης. Το αντικείμενο των μαθημάτων περιλαμβάνει χορούς από όλοι την Ελλάδα (Νησιά, 'Ήπειρος, Μακεδονία, Θράκη, Κρήτη, Πόντος, Μ. Ασία, και Αττικής. Οι ηλικίες των μαθητών ξεκινάνε από 4 χρονών.


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.