Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 




Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015
O Μικρός Πρίγκιπας
ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

8ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής. Από την παιδική σκηνή του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη «Ρενδία Λέξις» σε σκηνοθεσία Εύης Σιδέρη. Η ιστορία του «Μικρού Πρίγκιπα» είναι ένα μαγικό παραμύθι γραμμένο για μικρούς και μεγάλους.
"Ενας πιλότος που, κουρασμένος πια από τη σχέση του με τους ανθρώπους, ζει αποτραβηγμένος από αυτούς. Σε μια από τις πτήσεις του αναγκάζεται να προσγειωθεί στην έρημο της Σαχάρας, γιατί το αεροπλάνο του παθαίνει βλάβη. Βρίσκεται στη μέση του πουθενά, με προμήθειες νερού ίσα ίσα για οκτώ μέρες. Εκεί συναντάει τον μικρό πρίγκιπα, ένα χρυσαφένιο παιδί, φερμένο από έναν άγνωστο πλανήτη, μεγάλο όσο ένα σπίτι. Είναι όμορφος κι ευαίσθητος, αμείλικτος και διάφανος, περίεργος κι απρόβλεπτος όπως μονάχα τα παιδιά μπορούν να είναι.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» ώρα 8:30 μ.μ.

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015
"Ονειροφύλακες"

 ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει» Αγγελική Δαρλάση
 Άραγε υπάρχει κανείς, σε έναν άλλο χώρο και χρόνο, που φυλάει τα όνειρά μας; Μπορεί... Μπορεί σε μια χώρα πολύ μακρινή, πέρα από τα όρια του κόσμου που ξέρουμε, χαμένη στα βάθη του μυαλού και ξεχασμένη στην απεραντοσύνη της καρδιάς, χώρα που κανένας χάρτης δεν τη σημειώνει, να υπάρχουν ..ονειροφύλακες; Ονειροφύλακες με μεγάλα και δυνατά, γυάλινα φτερά, για να ταξιδεύουν τα όνειρά μας ψηλά σε ονειρόδρομους μαγικούς. Οι "Ονειροφύλακες" είναι ένα παραμύθι που μοιάζει με τη ζωή. "Ενα παραμύθι για παιδιά και μεγάλους, που Θέλουν να προσθέτουν στην καθημερινότητα άρωμα και γεύση ονείρου.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» ώρα 8:30 μ.μ.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015
4o jazz στο Πάρκο
Ένα από τα σημαντικότερα jazz φεστιβάλ στην Ελλάδα
Ο Δήμος Ιλίου διοργανώνει για 4η χρονιά ένα από τα σημαντικότερα jazz φεστιβάλ στην Ελλάδα, που αποτελεί σημείο αναφοράς για επισκέπτες από όλη την Αττική.
Το 4ο jazz  στο Πάρκο  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015, στο θέατρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» και εντάσσεται στο πλούσιο πρόγραμμα του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη του Δήμου.
Δεκαεπτά αξιόλογοι σολίστες, με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Τρανταλίδη, θα παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό τρίωρο πρόγραμμα jazz μουσικής, παρασύροντας το κοινό σε μια ονειρική βραδιά με υτοσχεδιαστικούς ήχους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το «jazz στο Πάρκο» ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2010 με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων και ξένων μουσικών του είδους και φιλοξενείται πάντοτε στον ανεκτίμητης οικολογικής αξίας χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».
Στο 4ο jazz στο Πάρκο  συμμετέχουν οι FOUR BLUES QUARTET με τους Τάκη Αναγνωστόπουλο, Παναγιώτη Μπουραζάνη, Μάρκο Χαϊδεμένο και Νίκο Καπηλίδη, οι ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ QUARTET με τους Κωστή Χριστοδούλου, Αντώνη Μαράτο και Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη, οι NEXT STEP QUINTET με τους Τάκη Πατερέλη, Θεόδωρο Κότσιφα, Γιάννη Παπαδόπουλο, Ντίνο Μάνο και Βασίλη Ποδαρά, καθώς και οι TANUKIA  με τους Χάρη Χαραλάμπους, Δημήτρη Κλωνή, Μάξιμο Δράκο, μαζί με την ΜΙΡΑΝΤΑ ΒΕΡΟΥΛΗ.
Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»  - Ώρα 08:30μ.μ.

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015
Αρκαδικό γλέντι
Ο ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΙΛΙΟΥ  διοργανώνουν το ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ που Θα γίνει το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 21:00 στο χώρο του Θεάτρου στο πάρκο «ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ»
ΟΡΧΗΣΤΡΑ: ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΛΙΑΝΗ - ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ
Στο χώρο της εκδήλωσης συγκεντρώνουμε φάρμακα & τρόφιμα στηρίζοντας το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου και αυτούς που έχουν ανάγκη

Κυριακή 6 & Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015
Ιστορίες από το δάσος τους Βιέννης"
 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

8ο Διαδημοτικό φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής
Θεατρική ομάδα του Δήμου Ιλίου. Στον απόηχο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, στη Βιέννη της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας και του ξεπεσμού των αξιών, παρελαύνει μια ολόκληρη σειρά μικροαστών που έχουν βολευτεί μέσα σε μια ηθελημένη άγνοια, που νομίζουν πως σκέφτονται επαναλαμβάνοντας κλισέ, που συμβιώνουν με μικρές και μεγάλες κακίες, μικρά και μεγάλα ψέματα, διαπληκτισμούς και συμφιλιώσεις. 'Ένα αληθινό σύστημα που όταν διασαλεύεται η ισορροπία του δε διστάζει να καταστρέψει αυτόν που τόλμησε να αντιδράσει, υπό την ανοχή —αν όχι καθοδήγηση— της Εκκλησίας. Κι όλ' αυτά στρώνοντας τον δρόμο, ακούσια ή εκούσια, στο επερχόμενο φάντασμα του Θανάτου, τον ναζισμό.
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Σκηνοθεσία: Θανάσης Χαλκιάς
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» ώρα 9:00 μ.μ.

Παρασκευή 11, Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015
Γιορτή Κρασιού

Η 'Ένωση Κρητών Ιλίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Ιλίου διοργανώνει την ετήσια εκδήλωση «Γιορτή Κρασιού» την Παρασκευή 1Ι, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Σεπτέμβρη 2015. Θα μας διασκεδάσουν:
Παρασκευή το συγκρότημα του Νίκου Ζωιδάκη
Σάββατο το συγκρότημα των Γιάννη Κακλή και των αδελφών Μακριδόκη.
Κυριακή το συγκρότημα του Μανώλη Αλεξάκη.
Δημοτικό Στάδιο Ιλίου Χώρος Στάθμευσης (είσοδός από Ελευσινίων Μυστηρίων), ώρα 8:00 μ.μ.
 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015
3ο Αρβανίτικο Αντάμωμα

Η Ένωση Λιοσιωτών Ιλίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Ιλίου διοργανώνει και φέτος το 3ο Αρβανίτικο Αντάμωμα πιστή στην πραγματοποίηση του Θεσμού, και σε πείσμα των δύσκολων καιρών που περνάει η πατρίδα μας. Σύλλογοι από την Αττική και τη Βοιωτία αλλά και εκπρόσωποι των Ρουμελιωτών θα λαμπρύνουν την εκδήλωσή μας, καθώς και η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου που θα αδελφοποιηθεί με τον σύλλογό μας. Για άλλη μια φορά λοιπόν ο Δήμος μας θα πλημμυρίσει από Ελλάδα με χρώματα και μουσικές
Αθλητικό Κέντρο Παλατιανής ώρα 9:00 μ.μ

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015
Έτσι να θυμούμαι ....
μνήμες από τις αλησμόνητες πατρίδες
ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Το Σωματείο Ελληνικών Χορών "Παραδοσιακή Φλόγα" σε συνεργασία με την Λαογράφο και ερευνήτρια κ. Νίνα Σακελαρίου παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση - δρώμενο Έτσι να θυμούμαι...μνήμες από αλησμόνητες πατρίδες."
Ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι μέσα από ζωντανές μαρτυρίες και γεγονότα από την Μικρασιατική καταστροφή που μένει ζωντανή στις μνήμες όλων μετά από 93 χρόνια.
Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" ώρα 8:30 μ.μ.
καλλιτεχνική Διεύθυνση - Επιμέλεια - Διδασκαλία: Βαρβάρα Μπότσαρη-Θοδωρής Μπότσαρης
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015
"Η τέχνη του λαϊκού"
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Μια παρουσίαση γνωστών έντεχνων και λαϊκών τραγουδιών, παλιών και νέων, στην προσπάθεια να κρατήσουμε ζωντανή και ακμαία την κληρονομιά των μεγάλων δημιουργών μας. Ο Κώστας Μάντζιος με τη ζεστή φωνή του και τους συνεργάτες του, θα γεμίσει με εξαίσιες μουσικές ένα φθινοπωρινό βράδυ του Σεπτέμβρη.
Θέατρο Αθλητικού Κέντρου Παλατιανής ώρα 8:30 μ.μ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015
"Η λίμνη των Κύκνων στην πόλη"

Ερασιτεχνική ομάδα σύγχρονου χορού του Δήμου Ιλίου.
Μία παράσταση σύγχρονου χορού βασισμένη στο κλασικά έργο «Η λίμνη των Κύκνων», μεταφερμένη στα μέσα του αιώνα μας. Η βασίλισσα των κύκνων εγκλωβισμένη από τον μάγο. οδηγείται στην πόλη ακολουθούμενη από τους πιστούς της κύκνους. Μακριά από την λίμνη της, αποδυναμωμένη πλέον παίρνει ανθρώπινη μορφή... Μπορεί η δύναμη της αγάπης και της φύσης να φέρει ξανά την ισορροπία στην λίμνη;
Χορογραφία - σκηνοθεσία: Γαβριέλλα Ανυφαντάκη
Μουσική: Tchaikovsky, Ezio Bosso
Κουστούμια: Βαλεντίνη Αργυροπούλου
Θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» ώρα 9:00 μ.μ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ






Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.