Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Δήμος Αχαρνών: Προληπτικά μέτρα για την προστασία των πολιτών από τον επερχόμενο καύσωνα
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

Δήμος Αχαρνών: Προληπτικά μέτρα για την προστασία των πολιτών από τον επερχόμενο καύσωνα

Προληπτικά μέτρα για την προστασία των πολιτών και ειδικότερα των ευπαθών ομάδων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που έχει αναγγελθεί ότι θα σημειωθούν κατά τις επόμενες ημέρες, λαμβάνει ο Δήμος Αχαρνών.
Ειδικότερα, ανοικτές για τους πολίτες θα είναι οι κλιματιζόμενες αίθουσες από τις  08:00’ μέχρι τις 13:00’ και από τις 16:00’ μέχρι τις 20:00’ για τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
1. Στο 1ο Κ.Α.Π.Η, επί της πλατείας Αγίου Νικολάου (παλαιό Δημαρχείο) – Τηλ.210 2402122.
2. Στο 2ο Κ.Α.Π.Η, επί των οδών  Κουρμούση & Ωρωπού 5 – Τηλ.210 2449320.
3. Στο 3ο Κ.Α.Π.Η, επί των οδών Κεφαλληνίας & Φιλαδελφείας 217 – Τηλ.210 2387582 .

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ.
Να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο. Να αναζητούν σκιερά και δροσερά μέρη. Η ένδυση να αποτελείται κατά προτίμηση από λεπτά ευρύχωρα, ανοιχτόχρωμα κυρίως βαμβακερά ενδύματα.
  • Να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία, ιδιαίτερα σε μέρη όπου μαζί με την υψηλή θερμοκρασία συνυπάρχει και πολλή υγρασία, καθώς επίσης κάτω από ηλιακή ακτινοβολία.
  • Να πίνουν άφθονα υγρά με τη μορφή πόσιμου νερού αλλά και πάσης φύσεως αναψυκτικά κατά προτίμηση φυσικούς χυμούς.
  • Να αποφεύγουν τα οινοπνευματώδη ποτά.
  • Να ακολουθούν διατροφή σε χαμηλά λιπαρά που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως με περιορισμό λιπαρών ουσιών.
  • Να κάνουν συχνά ντους.
  • Να ντύνουν τα νεογνά όσο γίνεται πιο ελαφρά με τα χέρια και τα πόδια ελεύθερα.
  • Να δοθεί περισσότερη προσοχή σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.α.
Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους όπως είναι διουρητικά, αντιχολινεργικά, ψυχοφάρμακα, αντισυλληπτικά, ορμονούχα σκευάσματα συμπεριλαμβανομένης και της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων. Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος, θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους για την ενδεχόμενη ελάττωση της δοσολογίας.     


Μέτρα για τον καύσωνα σε άλλους Δήμους της Δυτικής Αθήνας

Δήμος Ιλίου σε ετοιμότητα λόγω υψηλών θερμοκρασιών
Κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Περιστερίου για τον καύσωνα
 Ανακοίνωση - Κλιματιζόμενοι Χώροι υποδοχής κοινού Δήμου Αιγάλεω
Δήμος Χαϊδαρίου: Ανακοίνωση εν όψει υψηλών θερμοκρασιών

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.