Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς για την πρόληψη του καπνίσματος σε μαθητές Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού «Κάπνισμα; Όχι εμείς!»
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς για την πρόληψη του καπνίσματος σε μαθητές Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού «Κάπνισμα; Όχι εμείς!»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό» θα υλοποιήσει τετραήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο την πρόληψη του καπνίσματος σε μαθητές Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού. Το σεμινάριο βασίζεται στο εκπαιδευτικό υλικό «Κάπνισμα; Όχι εμείς!», το οποίο αποτελεί προϊόν συνεργασίας των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίκτυο ΑΛΦΑ», «Έκφραση», «Ελπίδα», «Ορφέας», «Πυξίδα», «Σείριος» με τον ΟΚΑΝΑ, το Γραφείο Αγωγής Υγείας του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής.
Η μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο αποτελεί κρίσιμη περίοδο στη διαμόρφωση αντιλήψεων και στάσεων των μαθητών σχετικά με το κάπνισμα. Πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα για την Ελλάδα φανερώνουν αύξηση του αριθμού των παιδιών που πειραματίζονται με το τσιγάρο, μείωση της ηλικίας δοκιμής του τσιγάρου (πρώτη δοκιμή στην ηλικία των 11 )και έναρξης του καπνίσματος (ένας στους δέκα μαθητές καπνίζει καθημερινά). Η πραγματικότητα αυτή καθιστά αναγκαία τη συστηματική ανάπτυξη και υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης της εξάρτησης από τον καπνό και προαγωγής της υγείας για παιδιά και εφήβους.
Το εκπαιδευτικό υλικό «Κάπνισμα; Όχι εμείς!» στοχεύει στην

  • παροχή έγκυρης και αξιόπιστης ενημέρωσης σε σχέση με τις συνέπειες -βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες- του καπνίσματος
  • την αναγνώριση των αρνητικών προτύπων (οικογένεια, ΜΜΕ, παρέα) που επηρεάζουν τις στάσεις και τις αντιλήψεις μας για το κάπνισμα
  • την ανάπτυξη αποτελεσματικών τρόπων προσωπικής έκφρασης, την καλλιέργεια και υιοθέτηση μιας θετικής στάσης φροντίδας του εαυτού και αυτοεκτίμησης και
  • τη συνειδητοποίηση των ενηλίκων ως προς την επιρροή που ασκούν.
Μεθοδολογικά αξιοποιεί τη βιωματική μάθηση, εμπλέκοντας ενεργά τους μαθητές στην απόκτηση γνώσης, ενισχύοντας την ικανότητά τους να μαθαίνουν και να αποφασίζουν υπεύθυνα και συνειδητά σε σχέση με το κάπνισμα.
Το σεμινάριο στο εκπαιδευτικό υλικό «Κάπνισμα; Όχι εμείς!», διάρκειας 12 ωρών, θα πραγματοποιηθεί ημέρα Τετάρτη (28 Ιανουαρίου, 4, 11 & 18 Φεβρουαρίου 2015)και ώρες 17.00-20.00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου (Σκρα 62 & Αδριανουπόλεως γωνία, 2ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, "Πέτρινο"). Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Συντονίστριες του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι τα στελέχη της επιστημονικής ομάδας του «Οδοιπορικού» Κέλλυ Σταυροπούλου, ψυχολόγος (Msc) και Λέα Ευσταθίου, κοινωνιολόγος –εγκληματολόγος (ΜΑ). Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά στο 210 5786888 (8.30- 15.00).

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.