Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα: 1η Παράλληλη Εκδήλωση
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα: 1η Παράλληλη Εκδήλωση

Παράλληλη εκδήλωση, αφιερωμένη στο ζωγράφο Αλέκο Φασιανό, πραγματοποιείται την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, στις 19.00, στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης «Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα», που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων στη Δημοτική Πινακοθήκη.
Βασική ιδέα εκδήλωσης είναι η Αθήνα ως πόλη στην οποία ζουν και εργάζονται καθημερινά δημιουργοί διαφορετικών μορφών τέχνης. Πώς ζούσαν στην Αθήνα οι ζωγράφοι που παρουσιάζονται στην έκθεση;  Σε ποιες γειτονιές περπατούσαν; Με ποιους τρόπους ο κινηματογράφος μάς δίνει τη δυνατότητα να περιηγηθούμε στην πόλη με οδηγό μας έναν ζωγράφο;
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
•Παρουσίαση της έκθεσης "Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα" από την ομάδα των επιμελητών.
•Προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ: «Αλέκος Φασιανός στην Παλιά Γειτονιά» σε έρευνα και σκηνοθεσία του Λάκη Παπαστάθη (1983, παραγωγή CINETIC)
•Συζήτηση με τον σκηνοθέτη Λάκη Παπαστάθη.
Η έκθεση Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους, είναι μια έκθεση αφιερωμένη στους καλλιτέχνες που αγάπησαν και απαθανάτισαν με την τέχνη τους γωνιές και στιγμιότυπα, ανθρώπους, μνημεία και ιδέες μιας από τις ιστορικότερες πόλεις της Ευρώπης.
Οι παράλληλες δράσεις έχουν στόχο τόσο για τη γνωριμία του κοινού με τις συλλογές, όσο και την ενθάρρυνση του διαλόγου για θέματα της πολιτισμικής ταυτότητας της Αθήνας.
Την έκθεση επιμελούνται η Κάλλη Πετροχείλου, Έφορος της Δημοτικής Πινακοθήκης και ο Γιάννης Κολοκοτρώνης, Αν. Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Δ.Π.Θ.
Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων:Πειραιώς 51, Πλατεία Κουμουνδούρου, τηλ.: 210 3231841
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τρίτη έως Σάββατο 10.00-19.00, Κυριακή 10.00-15.00
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.