Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Εκπαιδευτικά προγράμματα τον Ιανουάριο στο Παιδικό Μουσείο
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Εκπαιδευτικά προγράμματα τον Ιανουάριο στο Παιδικό Μουσείο

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας σχεδιάζει και υλοποιεί τα Σαββατοκύριακα το εκπαιδευτικό τμήμα του Παιδικού Μουσείου.
Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-6 χρόνων οι θεματικές αφορούν στην ανακάλυψη των ιδιοτήτων και δυνατοτήτων διαφόρων υλικών (χαρτί, πηλός, φυσικά υλικά…).
Ο Ιανουάριος είναι αφιερωμένος στον πηλό και τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:
Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 και
Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

*  «Παίζουμε με τον πηλό;»
Τι είναι ο πηλός; Από ποια υλικά δημιουργείται; Τι χρώμα είναι; Πώς μυρίζει; Πώς μπορεί να φτιάξει κάποιος  πηλό; Τα παιδιά πειραματίζονται με τον πηλό, ανακαλύπτουν τις ιδιότητές του και κατασκευάζουν τις δικές τους πρωτότυπες δημιουργίες!

Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015 και
Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 & Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

*  «Ο πηλός και η φύση»
Τι σχέση μπορεί να έχει ο πηλός με τη φύση; Ποια ζώα τον χρησιμοποιούν; Με ποιον τρόπο; Ποιοι καλλιτέχνες εμπνέονται από τον πηλό και τη φύση; Τα παιδιά  πειραματίζονται, συνδέουν τον πηλό με τη φύση γύρω τους και δημιουργούν τη δική τους μοναδική φωλιά!
Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά 3-6 χρόνων
11:00 – 11:45, 12:00 – 12:45, 13:00 – 13:45, 14:00 – 14:45
H οικονομική συμμετοχή για 1 παιδί είναι 7,00 ευρώ, για 2 παιδιά είναι 6,00 ευρώ, για 3 παιδιά & άνω είναι 5,00 ευρώ &
ενισχύει τους σκοπούς του Ε.Π.Μ.
Με την επίδειξη κάρτας ανεργίας, η οικονομική συμμετοχή για κάθε παιδί ανέρχεται σε 3,50 ευρώ.
Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας 7-12 χρόνων αφορούν στις κατηγορίες συλλογών του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

Ο Ιανουάριος είναι αφιερωμένος στην κατηγορία συλλογών με θέμα «Ο άνθρωπος πέρα από τα όριά του» και τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 & Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015
* «Συναι-κόμικς»
Τι νιώθουν άραγε οι ήρωες των κόμικς; Πώς εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσα στις ιστορίες; Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με συλλογές κόμικς, θα ανακαλύψουν συναισθήματα μέσα από τα καρέ των ηρώων και θα παίξουν με αυτά φτιάχνοντας το δικό τους... συναι-κόμικ.

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015 & Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015
*  «Ο γρίφος του γραμματόσημου»
Πως εμφανίστηκαν τα γραμματόσημα; Τι σχέση έχουν με τα ταξίδια, τις τέχνες, τα γράμματα, τον αθλητισμό, τη γαστρονομία, τις επετείους; Τα παιδιά ανακαλύπτουν τη συλλογή γραμματοσήμων του Παιδικού Μουσείου, λύνουν γρίφους, φτιάχνουν ιστορίες και σε μια χρονοκάψουλα κλείνουν το δικό τους γραμματόσημο!
Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά 7-12 χρόνων είναι:
12:00 – 13:00

H οικονομική συμμετοχή για 1 παιδί είναι 8,00 ευρώ, για 2 παιδιά είναι 7,00 ευρώ, για 3 παιδιά & άνω είναι 6,00 ευρώ & ενισχύει τους σκοπούς του Ε.Π.Μ.
Με την επίδειξη κάρτας ανεργίας, η οικονομική συμμετοχή για κάθε παιδί ανέρχεται σε 4,00 ευρώ.
Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι. Αντλούν τα θέματά τους από την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει έχοντας πάντα ως στόχο τη σύνδεση του Μουσείου με την κοινωνία. Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα παιδιά αλληλεπιδρούν με τα αντικείμενα των συλλογών παρατηρούν, ανακαλύπτουν και εκφράζονται δημιουργικά! 
Οι ώρες λειτουργίας του “Παιδικού Μουσείου- Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων” με τη συνεργασία του σωματείου “Ελληνικό Παιδικό Μουσείο” είναι Τρίτη έως Παρασκευή 10:00–14:00 και τα Σαββατοκύριακα 10:00-15:00. H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο είναι ελεύθερη. Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική –καθώς υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα- και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς ειδοποίηση.

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.