Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Tο "Οδοιπορικό" Δήμου Περιστερίου συνεχίζει την πολυετή επιτυχή πορεία του στα σχολεία της πόλης
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Tο "Οδοιπορικό" Δήμου Περιστερίου συνεχίζει την πολυετή επιτυχή πορεία του στα σχολεία της πόλης

Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή της Πρώτης Φάσης του Προγράμματος «Ψυχική Υγεία - Κοινωνική και Συναισθηματική Ανάπτυξη», από τις εκπαιδευτικούς κα Κωνστάντια Παναγουλοπούλου και κα Αθανασία Γιαννακοπούλου, με την εποπτεία του Οδοιπορικού το περασμένο σχολικό έτος, στα μέσα Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος στους γονείς της Β' Τάξης του 25ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου.
Η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό», Δημοτική Σύμβουλος Ουρανία Σαγιάκου ανακοινώνει ότι η Πρώτη Φάση του Προγράμματος υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2013-2014 στα δύο τμήματα της Α' Τάξης υπό την Επιστημονική Εποπτεία της Ψυχολόγου κας Κέλλυς Σταυροπούλου, μέλους της Επιστημονικής Ομάδας του Οδοιπορικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή του προγράμματος συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των μαθητών.
Κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων, η κα Κέλλυ Σταυροπούλου μίλησε για τα οφέλη των προγραμμάτων πρόληψης στη σχολική και στην ευρύτερη κοινότητα, και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας του Οδοιπορικού με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τους Συλλόγους Γονέων. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι: "Το όφελος στη ψυχική υγεία των παιδιών είναι εξαιρετικά μεγάλο. Τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζουν τα συναισθήματα τους και να επικοινωνούν αποτελεσματικά, μειώνοντας σημαντικά το φαινόμενο της βίας στο σχολείο. Επιπλέον αποκτούν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων που θα τα βοηθούν στην πορεία της ζωής τους να παίρνουν προστατευτικές αποφάσεις για τον εαυτό τους".
Οι εποπτικές συναντήσεις θα συνεχιστούν και θα ενισχυθεί το πρόγραμμα αυτό με ταυτόχρονη παρέμβαση στους γονείς, που θα πραγματοποιηθεί από την Ψυχολόγο του Οδοιπορικού, κα Σταυροπούλου.
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό» και αυτή τη σχολική χρονιά θα συνεχίσει να υποστηρίζει τόσο το έργο των εκπαιδευτικών όσο και τους γονείς στον απαιτητικό τους ρόλο, για την αντιμετώπιση της επιθετικότητας, της βίας. Επίσης, θα συνεχίσει να παρέχει εκπαιδευτικά σεμινάρια καθώς και εποπτεία στους εκπαιδευτικούς του Δήμου μας, συμβάλλοντας έτσι στην υγιή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.
Για πληροφορίες: ¨Οδοιπορικό¨ τηλ. 210-5786888, Δευτέρα – Παρασκευή 9.00-15.00 και στο email: kp.odiporiko@yahoo.gr
 – Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου: κα Μαρία Πελεκανάκη, Κοινωνική Λειτουργός-Ψυχοθεραπεύτρια.

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.