Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Συστάσεις για τους ψεκασμούς από την αγροτική διεύθυνση της νομαρχίας Λάρισας
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Συστάσεις για τους ψεκασμούς από την αγροτική διεύθυνση της νομαρχίας Λάρισας

Συστάσεις για τους ψεκασμούς από την αγροτική διεύθυνση της νομαρχίας Λάρισας
Συστάσεις προς τους αγρότες ή όποιους άλλους προβαίνουν σε ψεκασμούς σε χωράφια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από οικισμούς ή κοντά σε τουριστικές περιοχές κάνει διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της νομαρχίας Λάρισας.
Συγκεκριμένα η αρμόδια διεύθυνση της Νομαρχίας Λάρισας εφιστά την προσοχή και τονίζει τα εξής:
Η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Λάρισας στο πλαίσιο της ορθής χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και της προστασίας τόσο των κατοίκων όσο και του περιβάλλοντος, κάνει γνωστό για μια ακόμη φορά τα παρακάτω:
- Σύμφωνα με την υπ\' αρ. 87087/12-09-1988 Υπουργική Απόφαση απαγορεύονται οι ψεκασμοί με γεωργικά φάρμακα που ανήκουν στην Ι & ΙΙ κατηγορία τοξικότητας σε καλλιέργειες που βρίσκονται μέσα σε οικισμούς ή σε απόσταση μικρότερη από 50 μέτρα από τον πλησιέστερο οικισμό. Τα φάρμακα των ανωτέρω κατηγοριών τοξικότητας σημαίνονται στη συσκευασία τους με νεκροκεφαλή και χιαστί οστά.
- Κατά τους ψεκασμούς με γεωργικά φάρμακα που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες τοξικότητας θα πρέπει να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα όπως η ώρα ψεκασμού, η προειδοποίηση των περιοίκων κ.τ.λ.
- Σύμφωνα με το Νόμο 2538/97 προβλέπονται αυστηρές ποινές σε όσους δεν τηρούν τους όρους ορθής εφαρμογής των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

πηγή ana-mpa
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

  1. Ωραίο Αμπέλι...Κάνει και γευστικότατο βιολογικό κρασί !!! Μπράβο στο Βιότευμα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σοβαρό θέμα οι ψεκασμοί σε κατοικημένες περιοχές .
    Αλλά γιατί η Νομαρχία δεν προτείνει Βιολογική Γεωργία στου παραγωγούς γύρω από τις τουριστικές περιοχές ??
    Ή καλύτερα γιατί δεν τους προτείνει μεθόδους βιολογικής γεωργίας για την συγκεκριμένη περίοδο ψεκασμών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.