Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Νέα τμήματα – Νέοι καθηγητές στο Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Νέα τμήματα – Νέοι καθηγητές στο Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
● Η ποιότητα της μουσικής παιδείας ●

Από τη φετινή χρονιά το Δημοτικό  Ωδείο Κορυδαλλού διευρύνεται με νέα τμήματα διδασκαλίας πνευστών και εγχόρδων οργάνων: κλαρινέτο, σαξόφωνο, τρομπέτα, μπαρόκ φλάουτο, φλογέρα, κοντραμπάσο.
Μαζί με την ομάδα των καταξιωμένων καθηγητών μας διδάσκουν από φέτος στο Δημοτικό Ωδείο εξαίρετοι νέοι καθηγητές, σολίστ και εκπαιδευτικοί με πλούσια και προβεβλημένη δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό:
- στο πιάνο ο Θοδωρής Τζοβανάκης, διακεκριμένος σολίστ πιανίστας (κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων της Ανώτατης Μουσικής Ακαδημίας της Κολονίας και της Βασιλικής Ακαδημίας της Σκοτίας),
- στο βιολί ο Σωκράτης Σταθουλόπουλος, μέλος της Ορχήστρας των Χρωμάτων και της Ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής,
- στην τρομπέτα ο Δημήτρης Γκόγκας, σολίστ και πρώτος τρομπετίστας της Ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής (κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου),
- στο κλαρινέτο και το σαξόφωνο η Νικολέτα Πέππα, σολίστ και συνεργάτης της Ορχήστρας της Ραδιοφωνίας,
- στο μπαρόκ φλάουτο και τη φλογέρα ο Δημήτρης Κούντουρας, διακεκριμένος σολίστ και συνεργάτης της ορχήστρας Καμεράτας (κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων των Πανεπιστημίων Ουτρέχτης και Τρόσινγκεν, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών),
- στο μπουζούκι και τα παραδοσιακά όργανα ο Νώε Ζαφειρίδης, σολίστ, συνεργάτης πολλών καλλιτεχνών και της Ορχήστρας των Χρωμάτων (διπλωματούχος κλασικής κιθάρας και Βυζαντινής Μουσικής),
- στα θεωρητικά ο συνθέτης Αντώνης Αντωνόπουλος (διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, τ. διδάσκων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου).

To Ωδείο
 Το Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού, το μεγάλο και σύγχρονο κέντρο μουσικής παιδείας στον Κορυδαλλό με μακρόχρονη ιστορία, προσφέρει μουσικές σπουδές με υψηλή ποιότητα και ευρύ φάσμα επιλογών. Ξεκίνησε το 1986 με τμήματα μουσικών σπουδών στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κορυδαλλού και από το 1990 λειτουργεί αναγνωρισμένο από το κράτος. Υπάγεται στον Οργανισμό Άθλησης και Πολιτισμού Δήμου Κορυδαλλού και ως αναγνωρισμένο Ωδείο εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού. Το Δημοτικό Ωδείο παρέχει πιστοποίηση σπουδών και τίτλους σπουδών (πτυχία και διπλώματα).

Μουσικές σπουδές
Στο Δημοτικό Ωδείο διδάσκονται έγχορδα, πνευστά, κρουστά, πληκτροφόρα όργανα και τραγούδι: Πιάνο, Κιθάρα, Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο, Φλάουτο, Κρουστά, Αρμόνιο, Μπουζούκι, Φωνητική και Μονωδία. Από την φετινή περίοδο προστίθενται επίσης νέα πνευστά και έγχορδα όργανα, που αναφέρονται παραπάνω.
Στο Τμήμα Θεωρητικών (υποχρεωτικών και ανωτέρων) διδάσκονται Θεωρία και Σολφέζ, Αρμονία, Ιστορία της μουσικής, Μορφολογία, Ειδικό Αρμονίας, Αντίστιξη, Φούγκα, Ενοργάνωση, Σύνθεση. Διδάσκονται επίσης Μουσική δωματίου και Μουσικά σύνολα.
Στο Τμήμα Μοντέρνας Μουσικής διδάσκονται Ηλεκτρική κιθάρα, Μπάσο, Ντραμς, Μοντέρνο τραγούδι, Μουσικά σύνολα (ροκ γκρουπ).
Για τα παιδιά της προσχολικής και της πρώιμης σχολικής ηλικίας λειτουργεί το Τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής (Σύστημα Orff).
Αρχές και στόχοι της μουσικής σπουδής στο Δημοτικό Ωδείο είναι η ποιότητα, η ανάπτυξη, όπως επίσης η χαρά της συμμετοχής στον κόσμο της μουσικής. Στο Ωδείο μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από την ηλικία του Νηπιαγωγείου ώς και ενήλικοι. Τα μαθήματα των οργάνων και του τραγουδιού είναι ατομικά. Τα μαθήματα Θεωρητικών και Σολφέζ, τα Μουσικά σύνολα και η Μουσικοκινητική Αγωγή είναι ομαδικά.

 Οι καθηγητές του Ωδείου
. Στο Δημοτικό Ωδείο διδάσκει η γνωστή και καταξιωμένη ομάδα των καθηγητών μας, εξαίρετοι μουσικοί με μεγάλη εκπαιδευτική προσφορά, καθώς και καλλιτεχνική και σολιστική δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Διδάσκουν (μαζί με τους ανωτέρω νέους μας καθηγητές):
- στο πιάνο οι Γεωργία Ευθυμιοπούλου, Στέλλα Περράκη, Βασίλης Παπαδόπουλος, Ροδούλα Χαρδαλή,
- στο βιολί και τη βιόλα ο Γιώργος Μάνδυλας,
- στο βιολοντσέλο ο Δημήτρης Μαγκριώτης,
- στο φλάουτο ο Νίκος Χαλκιάς,
- στην κιθάρα (και ηλεκτρική κιθάρα) οι Γιάννης Θεοδώρου, Βαρβάρα Κεϊβανίδου, Σπύρος Κουμουνδούρος, Νίκος Μουργής, Θόδωρος Πάγκαλος, Νίκος Χατζηελευθερίου, Σαράντης Φυρογένης,
- στο αρμόνιο οι Μαρία Βιολίδου, Αλεξάνδρα Παττακού, Ιωάννα Παττακού,
- στη μονωδία και το τραγούδι η Ειρήνη Τσιρακίδου,
- στα θεωρητικά οι Μαρία Βιολίδου, Σοφία Ζαρταλούδη, Ξανθή Κουρούνη, Νεκτάρης Μητρόπουλος,
- στο ηλεκτρικό μπάσο ο Θανάσης Μπούλης,
- στην Μουσικοκινητική Αγωγή η Αναστασία Καραχρήστου.
Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου είναι ο διευθυντής ορχήστρας και συνθέτης Νίκος Χριστοδούλου.

 Συναυλίες – δραστηριότητα
 Στη διάρκεια της χρονιάς γίνονται πολλές και τακτικές συναυλίες των μαθητών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου και στην αίθουσα «Πλειάδες».
Την περίοδο 2012-13 καθηγητές του Ωδείου εμφανίστηκαν ως σολίστ και με μουσικά σύνολα σε πολλές συναυλίες στη Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μουσείο Ακρόπολης κ.α.) και το εξωτερικό. Συναυλίες με έργα συνθετών καθηγητών του Ωδείου έγιναν την ίδια περίοδο στο Μέγαρο Μουσικής και στις «Πλειάδες».
Το Δημοτικό Ωδείο οργανώνει επίσης μουσικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή διακεκριμένων σολίστ, μουσικών συνόλων, επιστημόνων και ερευνητών και τη συνεργασία ελληνικών και ευρωπαϊκών φορέων. Μεταξύ των εκδηλώσεων του Ωδείου είναι οι εκδηλώσεις «Μουσικός Παράδεισος» στο «Σινέ Παράδεισος» με συναυλίες της Καμεράτας, Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής (με μουσική διεύθυνση Νίκου Χριστοδούλου), του Κουαρτέτου Prima Vista της Βαρσοβίας, του Alpha Trio της Κοπεγχάγης, της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας (με διεύθυνση του Λυκούργου Αγγελόπουλου), συναυλιακές εμφανίσεις διακεκριμένων ελλήνων σολίστ και μουσικών.
Το Δημοτικό Ωδείο οργάνωσε το διεθνές Συνέδριο Σοπέν (2010) και το Συνέδριο Ντεμπισί (2012), καθώς επίσης παράλληλες εκθέσεις και συναυλίες, με τη συνεργασία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Πρεσβείας της Πολωνίας, του Εθνικού Ινστιτούτου Σοπέν της Πολωνίας, της Cité de la Musique, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας, της Πρεσβείας της Γαλλίας, του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Μουσική για όλους!
Στη σημερινή κρίση ο πολιτισμός και η μουσική είναι, περισσότερο από ποτέ, ανάγκη και προϋπόθεση για την εθνική και για την ευρωπαϊκή ταυτότητα, για την πρόοδο και την ειρήνη.
Η μουσική είναι για όλους. Είναι η παγκόσμια τέχνη, η επικοινωνία που δεν χρειάζεται μετάφραση από γλώσσα σε γλώσσα. Σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες η λέξη Μουσική είναι κοινή και είναι ελληνική: music, musique, musik, musica κ.α. – το ίδιο και ο ρυθμός (rythm), η μελωδία (melody), η αρμονία (harmony)! Το Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού σας προσκαλεί όλους στον κόσμο και την χαρά της μουσικής.
Πληροφορίες: Κουντουριώτου 25, τηλ. 210 4970911, ώρες 3-8.00 μ.μ.
Ειδικές κατηγορίες εγγραφών: τρίτεκνες, πολύτεκνες, μονογενεϊκές, άπορες οικογένειες, αδέλφια σπουδαστές του Ωδείου.



Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.