Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: 2o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΛΚΙΣ
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

2o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΛΚΙΣ

Από: 19/09/2014 έως: 21/09/2014
ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΟΨΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΔΙΚΤΥΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ EVENT ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Στόχος του Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» είναι να προβάλλει, να αναδείξει και να δικτυώσει τα ελληνικά προϊόντα και τις ελληνικές επιχειρήσεις μέσα από μια σειρά δράσεων που θα λάβουν χώρα το τριήμερο.

ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Παραγωγοί παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και αναδεικνύουν την τοπική ταυτότητα.
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
Οι Chef του ΕΟΣΣ για τρεις ημέρες θα παρουσιάζουν  παραδοσιακά κουζίνας μαγειρεμένα  με τα εκλεκτότερα υλικά.
ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Μια νέα πρόταση παρουσιάζοντας τον Aγροτουρισμό και τον Οικοτουρισμό.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Η πράσινη κουζίνα :μια νέα πραγματικότητα στο τραπέζι μας

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
Νέα μοντέλα ανάπτυξης βασισμένα στην προστασία του περιβάλλοντος και στις νέες αγροτικές καλλιέργειες

ΔΙΚΤΥΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Δράσεις και δικτυώσεις επιχειρήσεων και αγροτών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο

ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Γνωριμία των μικρών μας φίλων με τα προϊόντα της ελληνικής γης
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τα παιδιά κατασκευάζουν και δημιουργούν

ΤΟΜΕΙΣ
Τα καλάθια των Περιφερειών
Προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ
Βιολογικά προϊόντα
Παραδοσιακά – τοπικά προϊόντα
Προϊόντα Ολοκληρωμένης διαχείρισης
Αγροτουρισμός
Πράσινη Ανάπτυξη

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
Προϊόντα της ελιάς Κρασί
Τυροκομικά προϊόντα
Μελισσοκομικά προϊόντα
Οπωροκηπευτικά
Βότανα – αρωματικά φυτά
Προϊόντα κρέατος – αλλαντικά
Αποστάγματα
Ζυμαρικά
Ζαχαροπλαστική
Αλιεύματα
Αλεύρια, δημητριακά – αρτοσκευάσματα

ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Γενικοί φορείς που σχετίζονται με την παράγωγη προϊόντων Ποιότητας.
Συνεταιρισμοί
Εταιρίες τυποποίησης αγροτικών προϊόντων
Εταιρίες πιστοποίησης και ποιοτικοί έλεγχου
Καταστήματα βιολογικών προϊόντων
Γυναικείοι συνεταιρισμοί,
Δημόσιοι οργανισμοί, Επιμελητήρια, Περιφέρειες
Δήμοι και Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ EVENT
Παρουσίαση Τοπικών Κρασιών
Γευσιδοκιμασίες Τοπικών Τυριών
Παρουσίαση Ελληνικών Αποσταγμάτων
Ελληνικό Παιδικό Πρωινό
Εργαστήριο παρασκευής γλυκών
Παραδοσιακά παιχνίδια
Επιστημονικές Ημερίδες
Παιδικά εργαστήρια
Η πόλη των Ζυμαρικών
Φρουτόπολη
Παρουσίαση λαχανικών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παρουσίαση προϊόντων με ιδιαίτερο χαρακτήρα από όλη την Ελλάδα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Α
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ19/9
18:00-19:00 ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/9
19:00 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
20:00 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
21:00 ΚΡΑΣΙΑ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ
22:30 ΝΕΑ ΔΙΚΤΥΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/9
19:00 ΣΚΑΛΙΣΜΑ ΦΡΟΥΤΩΝ - CARVING
20:00 ΔΙΑΚΟΣΜΙΣΗ ΠΙΑΤΩΝ - FOOD STYLING
21:00 ΣΠΙΤΙΚΑ ΛΙΚΕΡ – ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Β
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/9
19:00 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 20/9
20:00 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ 21/9
21:30 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
 
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Παρασκευή   19/09  :   17:00-22:00
Σάββατο       20/09  :   10:00-22:00
Κυριακή        21/09   :   10:00-22:00


 
Δείτε εδώ το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ





Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.