Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: 3 ζωγράφοι, 3 ιστορίες»-Δράσεις & εκδηλώσεις εμπνευσμένες από τις συλλογές της Πινακοθήκης του δήμου Αθηναίων
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

3 ζωγράφοι, 3 ιστορίες»-Δράσεις & εκδηλώσεις εμπνευσμένες από τις συλλογές της Πινακοθήκης του δήμου Αθηναίων

Εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Γιώργου Μπουζιάνη, διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, στο νέο κτίριο της Πινακοθήκης στο Μεταξουργείο, την Παρασκευή 13 Ιουνίου, στο πλαίσιο της δράσης «3 ζωγράφοι, 3 ιστορίες».
Θα προβληθεί η  ταινία  με τίτλο Ο χειμώνας είναι η εποχή μου, Γ. Μπουζιάνης 1885-1959 σε έρευνα –σενάριο- σκηνοθεσία Χαρίλαου Σισμάνη. Αξιοποιώντας αρχειακές πηγές και συλλογές έργων του ζωγράφου, σκιαγραφεί τη ζωή και την καλλιτεχνική διαδρομή του.
Η ταινία πρόσφατα , με απόφαση του Δ.Σ του Μουσείου Πολιτικών Εξορίστων Αη Στράτη, ευγενώς παραχωρήθηκε για τα Αρχεία της Δημοτικής Πινακοθήκης για μελλοντική χρήση.
Πρόγραμμα
19:00–19:30: Παρουσίαση των έργων των 3 ζωγράφων από την Κάλλη Πετροχείλου, Έφορο της Πινακοθήκης Δήμου Αθηναίων.
19:45–20:30: Προβολή της ταινίας « Ο χειμώνας είναι η εποχή μου, Γ. Μπουζιάνης 1885-1959». Έρευνα-σενάριο-σκηνοθεσία : Χαρίλαος Σισμάνης. Διάρκεια 40΄.
20:30–21:00: Συζήτηση
Η δράση "3 ζωγράφοι, 3 ιστορίες" εμπνέεται από το θέμα του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων «Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν», και θα διαρκέσει έως τις 30/6/2014. Για την υλοποίηση της δράσης πραγματοποιούνται ειδικές παρουσιάσεις από την Έφορο της Δημοτικής Πινακοθήκης, προβολές οπτικοακουστικού υλικού και ντοκιμαντέρ και ενδιαφέρουσες συναντήσεις.
Στόχος της δράσης «3 ζωγράφοι, 3 ιστορίες» είναι οι επισκέπτες να γνωρίσουν την ιστορία και τις συλλογές της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων, με αφετηρία τους τρεις Έλληνες ζωγράφους , τον Σπύρο Παπαλουκά, τον Γιώργο Μπουζιάνη και Γιάννη Μόραλη. Τα έργα τους πλαισιώνονται από αρχειακό υλικό και προσεγγίζονται με ανθρωποκεντρική ματιά, για να αφηγηθούν ποικίλες ιστορίες: τι μαθαίνουμε για τη ζωή και το έργο των τριών αυτών ζωγράφων; Ποια ήταν η σχέση τους με την πόλη της Αθήνας; Πώς συνδέονται με την ιστορία της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων.
H είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό
Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Λεωνίδου & Μυλλέρου, Μεταξουργείο
Πληροφορίες: τηλ. 210 52 02 420 -21
www.opanda.gr

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.